Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU
M.Born arăta acolo, (păcat pentru tine, mai ales că zici că ești fizician,că nu ai citit cartea sau nu o mai ți minte), că principiul cauză efect din fizica anterioară fizicii cuantice s-a demonstrat nereal prin fizica cuantică și că există un comportament ba de undă ba de particulă care îi nedumerește și care îi dă caracterul ei misterios.
|
Principiul cauza-efect functioneaza foarte bine si in fizica cuantica
Nu e nici un mister, pur si simplu cele mai mici constituente ale materiei nu sint nici unda si nici particula ci niste chestii pe care daca nu le observi nu au o marime anume. Desigur, e foarte interesant, mult mai interesant decit toate chestiunile din religie la un loc, dar nimic misterios.
Citat:
Pentru noi creștinii nici asta nu e greu de înțeles deoarece știm că la baza creației nu stă hazardul, nu stă particula, nu stă undă ci stă Rațiunea adică Dumnezeu Cuvântul, care e Personal. Lucru pe care l-au descoperit șocați și geneticienii vrând să dea de originea vieții au dat de cărți minunate scrise prin nucleotide, deci rațiune pură și nu hazard și oamenii de tunel (Homo Sapiens Genevis), vrând să dea de bosonul Higgs, așa-numita particulă a lui Dumnezeu au dat de formule matematice incredibile.
|
Ce carti? Eu am aflat ca cei care au creat acum nu demult primul genom artificial au introdus in codul sau texte si chiar o adresa de site, dar n-am auzit sa se fi gasit asa ceva intrun genom natural :)
Nu e asa-numita particula a lui Dumnezeu, e chiar particula Dumnezeu

Ce formule incredibile? :)
Citat:
Dragul meu lui Dumnezeu nu i se pare că o zi e ca mia de ani care a trecut căci este Atotștiitor, nu merge cu păreri ca ateii ignoranți. Pentru El chiar este. psalm 89, "4. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii."Sunt niște experimente duhovnicești prin care au trecut oamenii credincioși din mai multe secole dinainte de Einstein unii chiar din contemporaneitate, chiar unii de pe forum pe care i-am cunoscut eu și care arată că timpul este relativ, nu că li se pare că trece greu sau repede cum ai înțeles tu, pentru că tu fiind ateu nu cunoști și nici nu poți avea încă asemenea experiențe. Fără grijă însă că după moarte toți le au deci și tu. Nu ți le spun pentru că după cum am observat tu nu vrei să afli adevărul ci vrei doar să te demonstrezi pe tine, adică adevărul relativ la tine.
Eu exemplul cu Einstein îl înțeleg foarte bine și la fel și ceilalți ortodocși de pe forum, tu nu poți din încăpățânarea fundamentalistă (să zicem talibanică? dar nu cu atac la persoană ci la ateism) iar nu rațional științifică de a fi ateu.
|
Relativitatea lui Eistein nu se refera numai la timp. Daca celor din trecut li s-a relevat relativitatea eisteiniana trebuiau sa retina si alte fenomene la fel de importante, nu numai ceea ce omul obisnuit de azi a inteles din ea, anume ca timpul
pare ca se scurge diferit

.
Citat:
Materialismul înseamnă acea ideologie care susține că nu există decât materia. Vezi nu prea ești stăpân pe noțiuni. E tot datorită superficialitîții credinței tale care se încăpățânează să nu meargă până la capăt
|
Si toate teoriile stiintifice, inclusiv cele studiate de credinciosi, se bazeaza pe materialism.