![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Cand Hristos a spus ca si Lui ii este necunoscut momentul celei de-a doua veniri, era o marturie a faptului ca firea omeneasca pe care a asumat-o nu devenise vrednica sa primeasca tainele dumnezeiesti. Nu intamplator evanghelistul Luca afirma ca El "crestea si se intarea", aceste cuvinte desemnand tocmai procesul de transfigurare a firii omnesti pe care o asumase. Cand afirma ca Tatal stie, afirma ca si El ca Dumnezeu cunoaste momentul celei de-a doua veniri, ca Tatal nu este langa El, ci in El. In acest sens i-a spus si lui Filip, cel ce Ma vede pe Mine, L-a vazut pe Tatal.
|
|
|||
|
|||
![]()
omg....pai Dumnezeu a lasat pe diavol pt a ne incerca pe noi, a ne ispiti sa vedem daca suntem sau nu demni de Rai si l-a mai lasat sa aibe grija de Iad si ne cei care ajung acolo...Da normal ca il poate distruge dar nu vrea...
|
|
|||
|
|||
![]()
sa aiba grija de iad?!!zici ca si cum i-ar sluji lui Dzeu , mai bine zi ca a fost aruncat in iad.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
andreicozia?-eretic.. sminteala..indreptatire de sine.. iubirea de parelnicie.. incredere in propia ratiune.. (semnul sanatatii duhovnicesti este sa stii ca esti inselat de diavol in fiecare secunda si sa lepezi parerea de sine,sfantul ignatie briancianinov)
annajanette? deasemenea.. --lene de a citi cartile sfintilor parinti- asculta glasul nestiintei.. intreaba plin de mandrie, cautand indreptatire.. cauta hibe, bube, in biserica prin intrebari cu subainteles.. (fara sa-si dea seama) ca dupa o viata traita dupa conceptiile protv.. "gandeste liber "etcetera.. e greu sa prinda duhul smerit al ascultarii.. eu? mai pacatos de cat toti oamenii dar cu iubire si ravna pentru adevarul dreptei credinte pe care voi probabil ca fara sa vreti il huliti si-l atacati, il denigrati constant si ii atrageti si pe altii dupa voi..nu e interzis sa gandesti, e interzis sa gandesti mandru, adica sa iei de rele dogmele si invataturile cladite si mostenite de noi de la sfinti care si-au dat sangele ca noi sa le avem astazi si sa faci reclama "increderii in sine".. spune mah "nu stiu nimic" ! si da-ti si o palma dupa cefa cand mai iti vin ganduri de astea sau tine-le pentru tine nu mai invenina sufletele mai slabe.. "caile nebunilor sunt drepte inaintea lor iar inteleptul asculta sfaturi".. stii care-i calea? Sf Antonie a intrebat intr-o noapte pe niste frati intre care se afla si un avva batran imbunatatit, cum se intelege un pasaj greu din scripturi care parea contradictie.. si fiecare si-a dat cu parerea iar Sfantul le-a zis ca au gresit..la urma l-a intrebat si pe acel avva.. cum e avvo? nu stiu! a raspuns acela.. cu adevarat avvo tu ai aflat calea.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, revenind la subiect, nu vad de ce Dumnezeu ar vrea sa-l distruga pe diavol. Credeti voi ca daca il distruge va disparea raul de pe lumea asta? Pai fratilor, daca voi credeti ca tot raul care il facem, il facem din cauza ispitelor diavolului, pai atunci nu-i de bine. E ca si cum am arunca toata vina pe carca lu' ala rau. Adica nu suntem noi de vina, noi doar am fost ispititi si am facut pacat, dar nu din propria initiativa. Diavolul n-are o vina efectiv. Nu vine el sa te ia de mana si sa te duca sa furi. Te indeamna sa furi, dar nu te obliga. Raul tot de la noi vine. Chiar daca diavolul ar fi distrus, raul ar ramane si iadul de asemeni. Atata timp cat oamenii vor trai si vor avea liberul arbitru, Dumnezeu nu va putea distruge iadul. Si nu sunt singurul care spune asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci gindeste-te ca si cei din perioada paleo-crestina isi puneau tot felul de intrebari si nu considerau hula clarificarea unor notiuni subiective care puteau proveni din tot felul de surse. Dumnezeu in marea lui dragoste de oameni, nu se supara daca ne punem intrebari si nu ne lasam pina nu obtinem clarificari si verificari la diversele dileme, ca doar El ne-a lasat aici sa ne dam cu capul si sa ne stoarcem creierii cu tot felul de probleme |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
mai copii pai aici faceti valuri mai ca va place sa-l trageti pe Dumnezeu mai jos decat e ca daca a-ti vrea sa aflati adevarul a-ti citi cum citesc eu cartile sfintilor parinti, filocaliile, patericele si iti dispare chefu de a mai vrea sa "gandesti" ca voi instigati la revolta nu sunteti nestiutori.. vad ca sunteti si perversi.. o suciti in victime.. lupi imbracati in haine de oi.. asta sunteti! vreti sa-L faceti pe Dumnezeu sa para asa cum vor mintile voastre ca voi bolnavi fiind si impatimiti la ce rezultate va asteptati , la ce concluzii mah, aici pe forum cu alti pacatosi? de ce nu intrebati sfintii? spune mah asa: oameni buni, am o intrebare! stie cineva sa-mi dea un link la un sfant care explica cutare problema? si va accept.. da io vin si va zic ca vreti sa va indreptatiti si de fapt asta vreti voi sa insuflati.. sa gandeasca fiecare dupa cum vrea ca te citez andreiule coada de lup:" ca doar d-aia ne-a pus Dumnezeu creier in cap nu ca sa ne zica unii ce sa gandim si sa ascultam ce spun ei"(sfintii adica)... la care annajanette usurette urette a inceput sa zica bravoooo esti tareeee!!! revolutie! de ce nu-l omoara Dumnezeu pe diavol!? biserica nu vrea sa ne zica! nu ne lasa sa gandim! Dumnezeu e de vina! stiti ceva? sa va ierte Dumnezeu si va anunt ca acum sunteti in afurisirea bisericii ca unii ce propovaduiti dupa mintile voastre intunecate.. ca se lauda cioara cu puii ei si mintea mandra si intunecata cu gandurile ei negre si rele..pocaiti-va de blasfemii si stam de vorba crestineste .. sunteti plini de voi si nu vreti sa va smeriti si sa ascultati de sfinti.. diavolul e gunoierul de serviciu.. va pune sa scormomiti.. prin gunoaie.. lui ii place sa "talmaceasca" dupa placul lui fiecare.. ca sectantii.. aia auzit mah de dracii arhiconi? astia numai cu asta se ocupa! iti ridica intrebari in continu in cap numai ca sa nu te smeresti..
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru multi credinta trebuie sa fie absolut oarba, sa inghiti HAPUL si sa taci milc!..si eventual sa te lobotomizezi, ca doar nu are rost sa mai cari creierul dupa tine. Conform unora creierul ne este dat de Dumnezeu precum amigdalele, pentru a fi extirpate! :)[/quote]
ca sa stiu cu cine vorbesc.. spune-ne si noua, ca sa vedem cat de nevinovat esti cam ce carti ai citit tu ortodoxe..ca daca nu ai citit inteleg ca esti in copac .. si atunci te trimit neica sa pui mana sa afli de la sfinti adevarul despre toate.. ca nu ramane nimic nelamurit de ei.. cine stie cunoaste.. sau nu vrei sa auzi ce zic ei? ca e lobotomie, nu? mai bine sa o iei de capul tau.. si sa-i tragi si pe altii.. de annajanette.. imi pare rau.. e nevinovata da are si ea acelasi microb.. de nu va pocaiti si de nu va bagati neica in cetire de cartile sfintilor parinti.. nu va vad bine.. in rest nu am nimic cu voi.. imi apar credinta ,e tot ce am , e tot ce avem de fapt, iar voi o patati.. mesajele astea sunt citite de sute! va da-ti seama cat de mult slujiti celui rau? cum sa insinuezi ca Dumnezeu e de vina? stiti cati abia asteapta sa auda asta.. ca si la protv tot asta aud.. "gandeste liber" fa ce vrei" si altele pline de mandrie.. ce crezi mah tu ca poate sa descopere iscodind cu duh mandru mintea voastra p-aici? adica altfel spus? pe cine pacalesti ca tu vrei sa afli, adica sa inveti cand spui clar mai sus ca tu vrei adevarul tau nu unul invatat de la altii? ce sa mai tot zic ca mi se face greata...Dumnezeu sa ne ierte si iertati-ma si voi... v-o durea acum da mai incolo o sa-mi multumiti.. cititi! si va rugati! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a vrut Domnul sa-l omoare pe Moise? | lorena29 | Generalitati | 3 | 23.05.2012 14:43:09 |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Diavol schiop | idealist | Exorcismul | 13 | 09.10.2010 19:50:45 |
|