Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2010, 11:28:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Am impresia că nu cuprinzi cu mintea sensurile mai profunde din text și nici semnificațiile exacte ale cuvintelor pentru că răspunzi alături de întrebare ca și cum nu ai înțelege-o.
Oare e o tehnică a ta de a nu răspunde și a evita evidența că nu ai dreptate?
Oare este o consecință a ateismului care îngustează înțelesurile fiind doar o reducere a minții umane la materie?
Sau poate este lipsa ta de răbdare care nu te lasă să aprofundezi științific problemele și nici măcar importanta problemă a existenței lui Dumnezeu și mântuirii?
Sau poate este un defect personal care nu te lasă să înțelegi nici creștinismul?
Oricum asta nu e caracteristic gândirii științifice ci nerăbdării de a avea dreptate.
Imi propun nu sa gasesc intelesuri profunde acolo unde nu sint. O fi un defect al meu, nu il neg.
De la a spune ca e bine sa privim optimist chiar si boala pina la a sustine ca cineva iti doreste binele dindu-ti aceasta boala, si ca e foarte normal sa fie asa, e cale lunga si, se pare, profunda.
Nu stiu daca ai observat, dar stiinta, chiar si asa redusa la amarita de materie, a obtinut rezultate pe care spiritualistii nu le visasera niciodata. O fi din cauza ingustelor sale intelesuri.

Citat:
Sfântul Isaia nu vorbea de râs ci de bucurie. Diferența între ele ai putea să o experiezi în creștinism deoarece nu văd cum ateismul ți-ar putea oferi vreo bucurie, măcar palidă. Bucuria nu vine prin râs ci prin trăirea lui Dumnezeu.
In ateism bucuria provine din orice
Citat:
Cum să înțelegi dragostea lui Dumnezeu când dă boală când nu poți să înțelegi dragostea lui Dumnezeu că te-a făcut?
Nu stiu. Eu doar am vazut credinciosi destul de nefericiti cind au vreo boala. Se pare ca nici ei nu inteleg, desi banuiesc ca inteleg dragostea lui Dzeu ce i-a facut.
Citat:
Bine că ai observat că religia face bine la bolnavi și e dorită de ei. Să ști că face bine și la sănătoși și desăvârșește și mintea și deci și știința.
Nu face bine nici la sanatosi si nici la bolnavi. Cel putin in viata asta. Uita-te pe statistici.
Citat:
Cu Voltaire mai interesează-te că ești indus în eroare. A murit urlând de spaima dracilor pe care îi vedea. Ceea ce contrazice doctrina atee că mintea la moarte vede ceea ce a crezut în viață. Voltaire ar fi fost atunci înconjurat de lumina deismului.
Nu exista nici o doctrina atee cu privire la acest aspect. Exista insa unele explicatii cu privire la alterarea starii de constiinta.
Citat:
Acupunctura dacă ar fi știință ar avea substrat științific. dacă ai avea răbdare de studiu ai vedea că nu e doar folosită de șarlatani ci ea însăși e o șarlatanie gogonată. O să dezvolt ideea la capitolul acupunctură inclusiv pe latura științifică de care tu pari preocupat.
Substratul stiintific este dat in principal de reproductibilitate. Dar si celelalte cerinte ale metodei stiintifice erau indeplinite. Azi nu mai sint, dar erau acum 2000 de ani.
Citat:
Tot n-ai răspuns la ce te-am întrebat referitor la declarațiile lui Mihnea, mărturisite de el public și care descoperă caracterul de ocultism al acupuncturii.Tot n-ai înțeles oare întrebarea sau iar te eschivezi?
Am raspuns, in momentul asta acupunctura a devenit pseudostiinta, pentru ca se bazeaza pe agenti dovediti inexistenti.
Citat:
Mesajul meu, în esența lui a fost și îl repet VEZI CĂ MÂNTUIREA E PREA IMPORTANTĂ CA SĂ O TRATEZI AȘA SUPERFICIAL CUM PROCEDEZI.
Il tratez in acelasi fel in care tratez un fenomen nedovedit
Citat:
Îți recomand să studiezi cartea la care am făcut trimitere. Este scrisă de Pr. Serafim Rose care a fost un foarte mare pasionat de evoluționism, dar care spre deosebire de tine a mers cu studiul până la capăt și a văzut că e un fals fără substrat științific.
A căutat apoi pe Dumnezeu cu seriozitate și profunzime peste tot. După ce a studiat și limba sanscrită și cea chineză veche, după ce a trecut prin Zen și a arătat cu pumnul urlând la Dumnezeu că nu i se descoperă la găsit în final într-o mică biserică rusă tocmai la Sfânta Liturghie. Apoi s-a făcut ortodox, călugăr și cu aceeași seriozitate și studiu până la capăt a demontat pas cu pas ridicolul evoluționism ținând cursuri la marile universități din America lăsând mască pe academicienii de acolo.
El după cum vezi a tratat științific problema.
Tu nu.
Iti aduc aminte ca stiintific inseamna sa aplici metoda stiintifica, iar aceasta implica efectuarea unui experiment controlat care sa verifice validitatea ipotezei. Ai fi dragut sa imi spui care anume e acel experiment controlat care a validat ipoteza "Dumnezeu"?
Citat:
Chiar dacă te-ai nimici la moarte tot e nevoie să te tulburi și să cercetezi de ce viața ta este așa de stupidă ca să creeze memorie și sentimente care se pierd în sicriu. Și așa ar trebui să fi serios și să studiezi problema până la capăt.
Deci tie viata ti se pare stupida pentru ca memoria si sentimentele se pierd in sicriu?
Citat:
Dar ce te faci când ai să vezi la moarte, și după aceea în veșnicie dracii în care tu, sărmanul, nu ai crezut. Dracii care te-au orbit să nu vezi că după cum la orice ceas există ceasornicar cu mult mai mult la lumea aceasta cu mult mai minunată și mai complexă decât orice orologiu există Făcătorul ei.
Ce te faci dacă te vor răsplăti pentru că te-ai alăturat lor în negarea lui Dumnezeu cu ce pot oferi ei adică: bătaie, ură și chin?
N-o să suferi atunci că n-ai fost serios cu tine însuți și nu te-ai preocupat de mântuirea ta, și nu ai mers cu studiul până la capăt și la cei care vor să-ți arate adevărul și nu doar la cei ce îți râzgâie gândirea zicând că ai dreptate?
Nu.
Bataie, ura si chin? Cumva si boala?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 16:13:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
stiinta, chiar si asa redusa la amarita de materie
O completare: materialismul in stiinta nu este neaparat o ipoteza, e mai degraba o concluzie. Copernic, Galilei, Newton sau Darwin nu au plecat de la materialism pentru a ajunge la legile naturale descoperite.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 16:33:24
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
O completare: materialismul in stiinta nu este neaparat o ipoteza, e mai degraba o concluzie. Copernic, Galilei, Newton sau Darwin nu au plecat de la materialism pentru a ajunge la legile naturale descoperite.
nu ?...cred ca dupa ce au citit o Biblie, au plecat...sa descopere legile lu' natura materiala, palpabila sh concreta, care-i sh mirosi'bila, viziona'bila, asculta'bila si gusta'bila...
Vechi 17.05.2010, 19:12:02
ionelak ionelak is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2008
Smile

Buna.Sunt noua pe acest forum.Si resfoind eu printre temele discutate am dat de acest subiect.Pot spune ca sunt trecuta prin asa ceva cu rezultat mai mult decat fericit.Povestea mea e urmatoarea:nu pot spune ca sunt o credincioasa infocata,merg la biserica doar la sarbatori,botezuri,inmormantari.Consider ca Domnul este peste tot si in toate.Respect calendarul ortodox.Sunt casatorita cu un ungur care atunci cand vrea activitate romantica intensa se uita in calendarul ortodox si daca e rosu (sarbatoare) zice " iara e sarbatoare...daca ar fi si zile libere la cate zile de sabatoare sunt in alendarul ortodox nu ar mai lucra nici un ortodox".(Dar asta simt eu ca in acele zile sa fim cuminti sexual.)Dupa ce ne-am casatorit bineintels ca doream un copil.Dupa tratamente medicamentoase,analize si investigatii si dupa aproape 2 ani de asteptare..si fara nici un rezultat am apelat la tratament cu bioenergie si o dezintoxicare care a durat cam 2 saptamani.In aceeasi perioada am primit de la cineva o carticica de rugaciuni printre care era si Rugul Maicii Domnului.M-am rugat cu ardoare sa-mi daruiasca Dumnezeu un copil.Cert este ca luna urmatore am si aflat ca sunt insarcinata.
Iar dupa proape alti doi ani mi-a mai daruit un copil.
Acum am doua fetite de 2,5 ani,respectiv 8 luni care sunt lumina ochilor mei si printesele lui tata.
Cert este ca ceva a ajutat .Vreu sa cred ca rugaciunea a fost mai puternica decat cura de bioenergie si dezintoxicarea.
Aceasta a fost intamplarea din viata mea care ma facut sa apelez la tratamente alternative.Si nu regret.Dumnezeu a fost si este cu noi.Vad asta in fiecare zi in ochii copilelor mele si in ajutorul pe care ni-L da atunci cand avem nevoie.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 20:06:10
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Ionela, dezintoxicarea si rugaciunea sunt bune (poate mai bine decat sa ai dezintoxicarea in minte, e sa tii post si sa fie mica ta infranare pentru Dumnezeu). Sa te-ajute Maica Domnului sa ai copii frumosi si sanatosi si destepti :)
Dar cu bioenergie nu te juca si daca ajungi la un preot, spovedeste lucrul asta si discuta ca sa fii lamurita ca bioenergia nu e de la Dumnezeu. Ai facut-o ca nu stiai: nu-i bai, dar nu mai repeta si sa nu ramai cu indoiala in sufletul tau ca "o fi fost bine si m-o fi ajutat".

:)
Vechi 21.05.2010, 00:46:45
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionelak Vezi mesajul
Buna.Sunt noua pe acest forum.Si resfoind eu printre temele discutate am dat de acest subiect.Pot spune ca sunt trecuta prin asa ceva cu rezultat mai mult decat fericit.Povestea mea e urmatoarea:nu pot spune ca sunt o credincioasa infocata,merg la biserica doar la sarbatori,botezuri,inmormantari.Consider ca Domnul este peste tot si in toate.Respect calendarul ortodox.Sunt casatorita cu un ungur care atunci cand vrea activitate romantica intensa se uita in calendarul ortodox si daca e rosu (sarbatoare) zice " iara e sarbatoare...daca ar fi si zile libere la cate zile de sabatoare sunt in alendarul ortodox nu ar mai lucra nici un ortodox".(Dar asta simt eu ca in acele zile sa fim cuminti sexual.)Dupa ce ne-am casatorit bineintels ca doream un copil.Dupa tratamente medicamentoase,analize si investigatii si dupa aproape 2 ani de asteptare..si fara nici un rezultat am apelat la tratament cu bioenergie si o dezintoxicare care a durat cam 2 saptamani.In aceeasi perioada am primit de la cineva o carticica de rugaciuni printre care era si Rugul Maicii Domnului. M-am rugat cu ardoare sa-mi daruiasca Dumnezeu un copil.Cert este ca luna urmatore am si aflat ca sunt insarcinata.
Iar dupa proape alti doi ani mi-a mai daruit un copil.
Acum am doua fetite de 2,5 ani,respectiv 8 luni care sunt lumina ochilor mei si printesele lui tata.
Cert este ca ceva a ajutat .Vreu sa cred ca rugaciunea a fost mai puternica decat cura de bioenergie si dezintoxicarea.
Aceasta a fost intamplarea din viata mea care ma facut sa apelez la tratamente alternative.Si nu regret.Dumnezeu a fost si este cu noi.Vad asta in fiecare zi in ochii copilelor mele si in ajutorul pe care ni-L da atunci cand avem nevoie.
Dragă Ionela,
Hristos S-a înălțat!
Te rog să nu te superi pe mine dacă îți pun o întrebare intimă, deoarece nu-i cunosc pe unguri. Aș vrea un pic să cunosc psihologia lor, deoarece am un ungur care vrea să vină la mine la tratament și mi se pare, așa de la distanță, că are probleme psihologice destul de grave.
Spune-mi, oare soțul tău s-ar supăra dacă i-ai spune în glumă (așa ca o păcăleală serioasă, fără să te arăți că râzi), că fetele voastre le-ai făcut cu un alt bărbat?

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 00:52:13
Senior Member

Implicit Medicina contemporană și vindecările ei 13

CUM ÎMBOLNĂVEȘTE DIAVOLUL PROMIȚÂND ȘI/SAU NĂLUCIND SĂNĂTATE
Facere 3,1: „Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse domnul dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu a zis el, oare, sa nu mancati roade din orice pom din rai?" 2. Iar femeia a zis catre sarpe: "roade din pomii raiului putem sa mancam; 3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis dumnezeu: "sa nu mancati din el, nici sa va atingeti de el, ca sa nu muriti!" 4. Atunci sarpele a zis catre femeie: "nu, nu veti muri! 5. Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul". 6. De aceea femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mancat si placut ochilor la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mancat si a dat barbatului sau si a mancat si el.”
2 Cor. 11,3.: „dar ma tem ca nu cumva, precum sarpele a amagit pe eva in viclenia lui, tot asa sa se abata si gandurile voastre de la curatia si nevinovatia cea in Hristos.”
După cum vedem diavolul intrat în făptura cea mai iscusită de după om, adică în șarpe, nu știa cum să omoare veșnic pe cei care au fost făcuți a-i lua locul din cer. Ca să afle a stat de vorbă cu Eva, despărțită atunci de
Adam care plecase să mănânce din pomul vieții.
Iată prima greșeală a Evei, că n-a stat lângă soțul ei, nedespărțită. Așa greșim și noi când facem ceva fără sfatul unui duhovnic bun - sau dacă nu avem timp – prin întrebarea lui Dumnezeu în taină, prin rugăciune, și căutarea unui cuvânt din Sfintele Scripturi care să se potrivească, în tâlcuirea Ortodoxă a Sfinților Părinți. Așa greșesc soții creștini și azi când fac ceva fără a se sfătui.
A doua greșeală că a stat de vorbă cu diavolul. Trebuia să-l repeadă de la ea. Așa greșim și noi când la rugăciune ne abatem mintea la gânduri sau nu luăm aminte ci ne complăcem în învățături străine de Hristos din literatură, știință, artă, politică, media, religii străine, erezii.
A dat vrăjmașului taina lui Dumnezeu, adică porunca cea sfântă. Diavolul a aflat atunci cum să-i omoare – călcând porunca. Și ca să o poată momi i-a promis… sănătatea, care după cum am aflat mai sus este îndumnezeirea omului. Le-a promis să-i facă dumnezei dar nu cum vroia Dumnezeu cu adevărat dumnezei prin unirea deplină cu El. Le-a dat un hap să devină dumnezei prin despărțirea de Dumnezeu prin neascultare. Le-a dat ceva concret, un fruct, un leac mincinos care nu prin el era dăunător, căci era făcut de Dumnezeu pentru binele omului, dar prin faptul că încălca porunca lui Dumnezeu aducea moarte. Omul nu a murit pe loc, după cum nici medicina demonică nu omoară pe loc, dar a intrat în stăpânirea Satanei de care a ascultat (că de cine asculți acela te stăpânește). Și a murit veșnic.
Dumnezeu făcuse acel pom ca prin ascultarea în timpul ispitei să capete cunună și să se îndumnezeiască statornic, să se însănătoșească veșnic. Era apoi în acel pom și contemplarea răului, dar la care cei neîncercați nu pot avea acces fără vătămare. Toți pomii din rai erau cu funcție dublă să se bucure trupul dar să contemple pe Dumnezeu și duhul de unde venea bucuria cea mare. După ce l-ar fi refuzat pe Satana din această experiență, acest vaccin (vaccinul înseamnă a introduce în corp microbul atenuat prin care capeți o reacție de apărare, o cunoaștere a răului, ca atunci când te întâlnești cu microbul ce atacă să nu te îmbolnăvești) ar fi fost suficient pentru a se apăra de rău și Adam ar fi putut contempla și răul fără vătămare. Prin supunerea față de Dumnezeu s-ar fi smerit și cu smerenia și experierea duhovnicească ar fi putut batjocorii cu tărie toate puterile iadului.
Tot așa lucrează și medicina ocultă – oferă lucruri din natură nevătămătoare, dar nici lecuitoare, prin ele însele dar care neapărat încalcă porunca lui Dumnezeu, mutându-și omul nădejdea sănătății de la energiile necreate sau create pentru vindecare la cele îngăduite pentru ispitire, adică la ascultarea de Satana. Omul trece de la ascultarea de Dumnezeu și Biserica Sa la ascultarea de alți învățători, slujitorii satanei.
Este o altă tehnică a dracilor de a ispiti pe om. Ei sunt maimuța lui Dumnezeu, nu pot face nimic original, ce văd pe Dumnezeu făcând aceleași fac dar nu spre slava Lui ci spre slava lor. Promițând îndumnezeirea cu formele ei incluse adică: bun de mancat (pofta trupului) si placut ochilor la vedere (pofta ochilor) si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta (trufia vieții 1 Ioan 2,16) nu fac decât să ne promită ceea ce ne dă Dumnezeu dar spre slava lor, fără de Dumnezeu, deci în chip mincinos. Prin promisiunea îndumnezeirii ne-au scos de la adevărata îndumnezeire. Prin promisiunea sănătății ne-au scos de la adevărata sănătate. Prin promisiunea științei și a medicinii ne-au scos de la adevărata știință și adevărata medicină.
Vedeți dar că de atunci a apărut medicina ocultă și că prin știința cea cu nume mincinos ne-am rănit de moarte veșnică?
Nu întâmplător dracii, siliți de Dumnezeu, ca să luăm noi creștinii aminte, și-au pus ca simbol șarpele și în medicina ocultă (al cărui zeu păgân a fost Asclepios însoțit în reprezentările sale de un șarpe).
http://ro.wikipedia.org/wiki/Asclepios
Asclepios (greacă Ἀσκληπιός) a fost zeul medicinei în mitologia greacă, preluat în mitologia romană ca Aesculapius.[…] Imaginile plastice îl înfățișează ca un bărbat blajin cu barbă, având întotdeauna alături un șarpe.
Deci să luăm aminte!

Va urma cu:
CUM DRAGOSTEA DE SĂNĂTATE PĂMÂNTEASCĂ DUCE LA MOARTE VEȘNICĂ

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 00:42:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Nicolaus Copernic (germ. Nikolaus Kopernikus, pol. Mikołaj Kopernik) (n. 19 februarie 1473, în orașul liber hanseatic Torun, aflat azi în Polonia - d. 24 mai 1543, Frauenburg, astăzi Frombork, Polonia), astronom și cosmolog, matematician și economist, preot și prelat catolic, a dezvoltat teoria heliocentrică a sistemului solar. Inscripția pe mormântul lui aleasă de el însuși:
"Nu harul lui Pavel îl râvnesc eu
Nici iertarea lui Petru o caut.
Ci așa cum ai vorbit tâlharului de pe Cruce,
Așa ajută-mi, Doamne!"

Galileo Galilei (n. 15 februarie 1564[4] – d. 8 ianuarie 1642)[1][5] a fost un fizician, matematician, astronom și filosof italian care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Printre realizările sale se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, precum și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”,[6] „părintele fizicii moderne”,[7] „părintele științei”,[7] și „părintele științei moderne”.[8] Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.”[9] El a zis: "Sfanta-Scriptură
nu este o carte pentru aflarea legilor naturii, ci pentru aflarea adevărului
moral!".

Isaac Newton (n. 4 ianuarie 1643, Woolsthrope, Grantham, d. 31 martie 1727, Kensington, Londra) a fost un renumit om de știință englez, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor științifice care vor revoluționa știința, în domeniul opticii, matematicii și în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea atracției universale și, prin studierea legilor mișcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la inventarea și dezvoltarea calculului diferențial și a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mișcarea globului terestru, cât și a altor corpuri cerești, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar și hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este o lumină compusă din radiații monocromatice de diferite culori.
Newton a fost un fizician, înainte de toate. Laboratorul său uriaș a fost domeniul astronomiei, iar instrumentele sale geniale au fost metodele matematice, unele dintre ele inventate de el însuși. Newton nu s-a lăsat antrenat de latura pur astronomică și matematică a activității sale, ci a rămas de preferință fizician. În aceasta constă neobișnuita tenacitate și economia gândirii sale. Până la Newton și după el, până în timpurile noastre, omenirea n-a cunoscut o manifestare a geniului științific, de o forță și o durată mai mare. El a zis: "Acest minunat aranjament al soarelui, planetelor și cometelor, nu poate fi decât opera unei Ființe atotputernice și inteligente..-. Această ființă infinită guvernează totul, nu ca suflet al lumii, ci ca Stăpân al tuturor lucrurilor; din cauza acestei împărății Dumnezeu se numește Pantocrator, adică Domnul, totului. Noi avem pe Moise, pe profeți și pe apostoli, chiar și pe lisus Hristos. Dacă nu ne întovărășim cu ei suntem tot așa de nevrednici de iertare precum au fostei Iudeii".
În "Principiile mele matematice" scrie: "Un Dumnezeu fără suveranitate, fără providență și fără scop în operele sale nu af fi decât destinul sau natura. Ori dintr-o necesitate metafizică oarbă, care este pretutindeni și totdeauna aceeași, nu s-ar putea naște nici o variațiune. Toată această diversitate, de lucruri, creată după locuri, după timpuri, care constituie ordinea și viața universului, n-a putut să fie produsă decât prin cugetare și voința unei ființe, care în mod necesar este Existența însăși prin sine însăși".
Întrebat dacă vor învia trupurile, Newton a răspuns: "Dați-mi un magnet și o grămadă de pământ amestecata cu pilitură de fier. Dacă apropii magnetul de grămada de pământ, magnetul scoate afara numai fierul. Tot așa va fi la înviere, Dumnezeirea va scoate afară din pământ trupul omului. Magnetul este Dumnezeirea, iar fierul este trupul nostru".
Și iubitul tău Darwin:
Charles Darwin (n. 12 februarie 1809, Shrewsbury, Shropshire - d. 19 aprilie 1882, Down, lângă Beckenham, Kent) este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor de plante și animale (teoria evoluționistă). El, la sfârșitul vieții sale, a zis: "Viața acestei celule este proba despre existența lui Dumnezeu, a lui Dumnezeu Cel prea înțelept care a creat lumea și viața". A mai zis și "în cele mai extreme clipe de îndoială, niciodată nu am fost ateu, în sensul că aș fi tăgăduit existența lui Dumnezeu". Când e vorba că lumea ar fi "rezultatul întâmplării" (o părere) el respinge cu hotărâre aceasta adăugând: "Că la întrebarea dacă există sau nu un Creator și un Conducător al universului, cele mai mari spirite care au existat și au trăit vreodată, au răspuns afirmativ".

Oare Darwin și ceilalți te-au trădat pe tine și pe toti ateii sau tu l-ai trădat pe Făcătorul tău?

Hristos S-a înălțat!
Așadar, cu El să te înalți și tu din mocirla credinței fără de Dumnezeu, care nicidecum nu este știință ci doar o prostie banală și plicticoasă.
Să te înalți Sus tot mai sus. Până la Rai.
Cu durere și dragoste ți-o doresc și ție din toată inima mea,
Alexandru

Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 00:23:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi propun nu sa gasesc intelesuri profunde acolo unde nu sint. O fi un defect al meu, nu il neg.
De la a spune ca e bine sa privim optimist chiar si boala pina la a sustine ca cineva iti doreste binele dindu-ti aceasta boala, si ca e foarte normal sa fie asa, e cale lunga si, se pare, profunda.
Nu stiu daca ai observat, dar stiinta, chiar si asa redusa la amarita de materie, a obtinut rezultate pe care spiritualistii nu le visasera niciodata. O fi din cauza ingustelor sale intelesuri.
Știința puțină a obținut lauda că știe tot (exact ca o albină care de-abea a ieșit din buduroi și se laudă că a văzut toată lumea).
Cum spunea Roger Bacon părintele experimentului științific: "puțina știință neagă pe Dumnezeu, multa știință îl laudă pe Dumnezeu".
Dumnezeu a revelat sfinților lucrurile descoperite de știință azi cu sute de ani în urmă. Și orotdocșii serioși știu și ce va fi până la sfîrșitul lumii pe care materialiștii nici măcar nu-l visează.
Fizica cuantică, cea mai avansată știință susține că mai departe de unde a ajuns ea nu se mai poate avansa pe cale științifică și trebuie să-și spună cuvântul metafizica (1. Fizica atomică, Max Born (1882 -1970, laureat Nobel 1954), Ed. Științifică, București, 1973)
Iar tehnica după cum spunea un mare profesor de la Universitatea de Politehnică București nu a putut rezolva decât problemele care n-ar fi existat dacă nu era tehnica.
Desigur că și acestea au sens profund și nu ți se cer ție să le rezolvi deoarece nu te preocupă ceva pe care nu-l poți pipăi ca să te poți scălda prin el în plăceri.
Citat:
In ateism bucuria provine din orice
Iar e un sens prea profund pentru tine pentru că nu te-ai întâlnit cu bucuria. Bucuria nu se poate cunoaște prin meditație ci prin experiment. Plăceri simt ateii. Confunzi plăcerile, aceste spume urât mirositoare ale cadavrului încă ambulant, cu Bucuria la care nu se poate ajunge însă decât prin întâlnirea dintre persoane luminoase. Desigur când spun luminos tu, sărmanul, nu te gândești decât la bec.

Citat:
Nu stiu. Eu doar am vazut credinciosi destul de nefericiti cind au vreo boala. Se pare ca nici ei nu inteleg, desi banuiesc ca inteleg dragostea lui Dzeu ce i-a facut.
Eu am cunoscut un om care a fost paralizat 52 de ani la pat și a răbdat cu multă bucurie această boală fiind chemat de preoții și arhiereii noștri (ortodocși) să predice în 100 de biserici. De la el am învățat pe viu că fericirea nu vine de la boală sau sănătate ci de la credință sau necredință. Am văzut bolnavi și sănătoși credincioși fericiți sau nefericiți (nefericiți nu de la boală și/sau sănătate ci de la neînțelegerea credinței lor) dar necredincioși fericiți n-am văzut. Nici tu nu ești. Poate dacă nu confunzi fericirea cu vreo papilă beată.

Citat:
Nu face bine nici la sanatosi si nici la bolnavi. Cel putin in viata asta. Uita-te pe statistici.
Grigore Constantin Moisil (n. 10 ianuarie 1906, Tulcea - d. 21 mai 1973, Ottawa, Canada) a fost un matematician român, considerat părintele informaticii românești cu invenția de circuite electronice tristabile. El zicea despre media aritmetică că dacă stăm cu un picior pe o bucată de ghiață și cu unul pe un cărbune aprins în medie este bine. Tot așa dacă 2% din credincioși sunt fericiți și 98% sunt nefericiți cine te oprește să fi în cei 2 %. Problema e în inimă nu în statistici. Iar statisticile oricum sunt false în această problemă deoarece nu există detector de fericire și credință. O statistică reală este: cei care Îl iubesc pe Dumnezeu sunt ∞% fericiți iar cei ce nu-l iubesc pe Dumnezeu chiar dacă își spun ortodocși sunt ∞% nefericiți. Dar operațiile cu ∞ pentru tine sunt prea profunde, recunoaștem. Ia fă-ne un link și la o statistică de a ta pe acest subiect, doar te lauzi că există, ca să râdem un pic.

Citat:
Nu exista nici o doctrina atee cu privire la acest aspect. Exista insa unele explicatii cu privire la alterarea starii de constiinta.
Vezi cât de ignorantă este știința la acest capitol capital pentru om - moartea?

Citat:
Substratul stiintific este dat in principal de reproductibilitate. Dar si celelalte cerinte ale metodei stiintifice erau indeplinite. Azi nu mai sint, dar erau acum 2000 de ani.

Am raspuns, in momentul asta acupunctura a devenit pseudostiinta, pentru ca se bazeaza pe agenti dovediti inexistenti.
Ori a fost și este știință ori a fost și este șarlatanie (agenții dacă erau atunci sunt și acum, dacă nu sunt acum nu erau nici atunci). Nu poate fluctua în funcție de credința celui care o manipulează altfel e religie ca și evoluționismul, care nici până acum nu a putut dovedi măcar verigile intermediare fiind demontat pas ca pas ca o pseudoștiință și proastă religie. A fost dovedit de creaționism care este 100% știință. Cartea care ți-am oferit-o ca trimitere tratează problema evoluționismului total și cu argumente și dovezi științifice creaționiste și cu dovedirea falsului în argumentele pseudoștiințifice evoluționiste și cu tâlcuiri teologice, dar nu de gang ca în evoluționism. Dar dacă tu nu ești științific, n-o citești e prea profundă.
Citat:
Il tratez in acelasi fel in care tratez un fenomen nedovedit
Dovedește-mi existența minții.

Citat:
Iti aduc aminte ca stiintific inseamna sa aplici metoda stiintifica, iar aceasta implica efectuarea unui experiment controlat care sa verifice validitatea ipotezei. Ai fi dragut sa imi spui care anume e acel experiment controlat care a validat ipoteza "Dumnezeu"?
Citește cartea pe care ți-am recomandat-o și ai să vezi acolo. Nu ești științific dacă nu analizezi toate experimentele și problemele importante pe ambele fețe.
Johannes Kepler (*27 decembrie 1571, Weil der Stadt - †15 noiembrie 1630, Regensburg) a fost un matematician, astronom și naturalist german, a formulat și confirmat legile mișcării planetelor (Legile lui Kepler). În matematică este considerat precursor al calculului integral. El a zis: "în creațiune eu parcă pipăiesc cu mâinile mele pe Dumnezeu".
René Descartes (31 martie 1596 – 11 februarie 1650), cunoscut de asemenea cu numele latin Cartesius, a fost un filozof și matematician francez. El a zis:. "Existența lui Dumnezeu este mai sigură decât cea mai sigură dintre toate teoriile geometrice". Ceasul are autor, oare numai omul să nu aibă?"

Citat:
Deci tie viata ti se pare stupida pentru ca memoria si sentimentele se pierd in sicriu?

Nu.
Bataie, ura si chin? Cumva si boala?
Așa e pentru atei în concluziile duse până la capăt nu la jumate ca în pseudoștiința lor. Viața e un non sens pentru ateism că se termină în sicriu (în mintea lor. De fapt, în realitate pentru ei se termină în iad, iadul necredinței aici și iadul dovezii credinței prea târzii și cea mai dureroasă prin foc alături de prietenul vrăjmaș al lor dracul ateismului care i-a stăpânit și aici și îi va stăpâni și dincolo).
Pentru noi, creștinii, viața are sensul deplin, după cum deplină este și știința, fără contradicții ca pentru voi ateii. Pentru noi știința este lumina lui Dumnezeu în creație care duce la... Ortodoxie. Numai să ști să o citești și nu să i te închini ca unui idol.

Cu adevărat grea boală este necredința (care dă în moarte veșnică) dacă face oamenii să nu înțeleagă sensurile unei postări simple!
Ce pretenții să avem la atei pentru a înțelege rostul bolii - acest leac minunat.

Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 12:37:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dumnezeu a revelat sfinților lucrurile descoperite de știință azi cu sute de ani în urmă. Și orotdocșii serioși știu și ce va fi până la sfîrșitul lumii pe care materialiștii nici măcar nu-l visează.
Sigur, sigur, a relevat. Atita numai ca sfintii tin numai pentru ei informatiile :)
Ce pacat ca ortodocsii de la meteo sint din-aia neseriosi!

Citat:
Fizica cuantică, cea mai avansată știință susține că mai departe de unde a ajuns ea nu se mai poate avansa pe cale științifică și trebuie să-și spună cuvântul metafizica (1. Fizica atomică, Max Born (1882 -1970, laureat Nobel 1954), Ed. Științifică, București, 1973)
Iar tehnica după cum spunea un mare profesor de la Universitatea de Politehnică București nu a putut rezolva decât problemele care n-ar fi existat dacă nu era tehnica.
I have tried to read philosophers of all ages and have found many illuminating ideas but no steady progress toward deeper knowledge and understanding. Science, however, gives me the feeling of steady progress: I am convinced that theoretical physics is actual philosophy. It has revolutionized fundamental concepts, e.g., about space and time (relativity), about causality (quantum theory), and about substance and matter (atomistics), and it has taught us new methods of thinking (complementarity) which are applicable far beyond physics. M.Born 1968
Fizica nu e nici pe departe de a-si fi epuizat resursele sau posibilitatile
Citat:
Desigur că și acestea au sens profund și nu ți se cer ție să le rezolvi deoarece nu te preocupă ceva pe care nu-l poți pipăi ca să te poți scălda prin el în plăceri.
Iar e un sens prea profund pentru tine pentru că nu te-ai întâlnit cu bucuria. Bucuria nu se poate cunoaște prin meditație ci prin experiment. Plăceri simt ateii. Confunzi plăcerile, aceste spume urât mirositoare ale cadavrului încă ambulant, cu Bucuria la care nu se poate ajunge însă decât prin întâlnirea dintre persoane luminoase. Desigur când spun luminos tu, sărmanul, nu te gândești decât la bec.
Atac la persoana?
Citat:
necredincioși fericiți n-am văzut
Asta e, nu toata lumea vede la fel
Citat:
Iar statisticile oricum sunt false în această problemă deoarece nu există detector de fericire și credință. O statistică reală este: cei care Îl iubesc pe Dumnezeu sunt ∞% fericiți iar cei ce nu-l iubesc pe Dumnezeu chiar dacă își spun ortodocși sunt ∞% nefericiți. Dar operațiile cu ∞ pentru tine sunt prea profunde, recunoaștem. Ia fă-ne un link și la o statistică de a ta pe acest subiect, doar te lauzi că există, ca să râdem un pic.
Ce rost are sa-ti arat vreo statistica daca tot spui ca e falsa? Conspiratia mondiala nu doreste sa se afle ca Romania e un cuib de fericire?
Citat:
Vezi cât de ignorantă este știința la acest capitol capital pentru om - moartea?
Nu inteleg ce nu ti-e clar in ceea ce am spus, anume ca ateismul nu are vreo doctrina?
Citat:
Ori a fost și este știință ori a fost și este șarlatanie (agenții dacă erau atunci sunt și acum, dacă nu sunt acum nu erau nici atunci). Nu poate fluctua în funcție de credința celui care o manipulează altfel e religie ca și evoluționismul, care nici până acum nu a putut dovedi măcar verigile intermediare fiind demontat pas ca pas ca o pseudoștiință și proastă religie. A fost dovedit de creaționism care este 100% știință. Cartea care ți-am oferit-o ca trimitere tratează problema evoluționismului total și cu argumente și dovezi științifice creaționiste și cu dovedirea falsului în argumentele pseudoștiințifice evoluționiste și cu tâlcuiri teologice, dar nu de gang ca în evoluționism. Dar dacă tu nu ești științific, n-o citești e prea profundă.
Cred ca nu ti-e clar ceea ce inseamna stiinta.
Folosirea qi-ului in acupunctura e ca si cum am folosi din nou eterul pentru a explica relativitatea. La fel si cu teologia in stiinta.
Citat:
Dovedește-mi existența minții.
N-as avea nimic impotriva, dar ceva imi spune ca avem pareri diferite despre ceea ce inseamna mintea.
Citat:
Citește cartea pe care ți-am recomandat-o și ai să vezi acolo. Nu ești științific dacă nu analizezi toate experimentele și problemele importante pe ambele fețe.
Te-am rugat sa imi indici un experiment reproductibil realizat sau posibil de realizat care sa identifice cartea ca fiind stiintifica.
Citat:
rostul bolii - acest leac minunat.
Bine, ce pot sa mai zic, boli cit mai lungi si mai grele
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 14:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 16:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 18:01:23