![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Apostolul Luca spune in capitolul 22:
47. Și vorbind El, iată o mulțime și cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Și s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute. 48. Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului? 49. Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia? 50. Și unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă. 51. Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsați, până aici. Și atingându-Se de urechea lui l-a vindecat. Conform principiului dublului efect analizez cele patru conditii enuntate si am in vedere cele doua efecte – unul bun, apararea lui Iisus si cel rau, taierea urechii slugii arhiereului. 1) Actul insusi este bun dpdv moral; 2) Autorul actului nu urmareste in mod special sa produca un rau, ci sa-l apere pe Iisus; 3) Datorita faptului ca au venit sa prinda pe Iisus, actiunea celui care L-a aparat pare indreptatita; 4) Eu consider deci, ca efectul bun compenseaza efectul rau . Si totusi, Hristos vindeca urechea taiata si mustra pe cel care a scos sabia pentru a-L apara. E ceva ce-mi scapa sau am inteles gresit. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
egipt.bomba cu efect intarziat.ce urmeaza? | iulyaan | Generalitati | 207 | 01.03.2011 09:18:59 |
Principiul ICONOMIEI - (Drept Canonic) | geo.nektarios | Reguli in Biserica | 10 | 12.03.2009 17:42:48 |
despre principiul fundamental | isihast | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 11.10.2008 00:06:22 |
|