Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 18:25:21
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai tocmai asta incerc sa arat, ca gindirea (nici constientul si nici subconstientul) noastra nu e corecta, cind vine vorba de fenomene pentru care nu sintem pregatiti evolutiv, cind e vorba de cunostinte provenite din cultura.

In legatura cu parfumurile si meseriile si indragostitul, chiar daca tie ti se par irationale si poetice, te asigur ca subconstientul nostru face niste calcule destul de matematice si prozaice. Doar ca nu ii iese tot timpul asa cum ratiunea noastra si-ar dori.

Ce vrei sa spui cu gandirea care nu e corecta? mai ales cu gandirea subconstienta care nu e corecta ... ce sa-ti spun, sunt in ceata! Si chestia aia cu fenomenele pentru care nu suntem pregatiti evolutiv? (mi se pare ca seamana cu povestile despre extraterestrii cei rai/buni si cu Stargate).

Nu am zis poetice (ca de-aia am dat-o si pe aia cu meseria); dar nu le poti descrie printr-o ecuatie. Astea sunt alte lucruri, percepute cu alte parti ale contiintei noastre. Nu le poti inscrie in aceeasi gama de judecati cu cele pe care le faci cand calculezi probabilitatea de a apare o boala.
Stii, nu poti masura lungimea in watti!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dovezi ce arata ca Sf Scriptura spune Adevarul tinutza Despre Sfanta Scriptura 34 25.04.2018 16:34:31
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor Lucian008 Spiritualitatea ortodoxa 29 08.06.2014 01:40:20
Dovezi arheologice Ioana-Andreea Teologie si Stiinta 0 08.03.2010 16:22:55