Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2010, 16:08:52
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Gândește-te încă o dată !

Citat:
În prealabil postat de Madalin18 Vezi mesajul
hmm, la asta nu m-am gandit.
Dar mai este ceva ce ma framanta
Daca intr-o misiune .. sa zicem ... voi fi nevoit sa omor un om!
De ex. sa zicem ca ma vor trimite prin Iraq, acolo stii si tu cum e!

Poate ma gandesc prea mult la chestiile astea, dar chiar vreau sa le stiu!
Dacă chiar vrei să știi, păi atunci am să-ți spun ce zic părinții noștri: că nu e creștinește să te duci să lupți ca legionar (adică tu lupți pentru alții, iar războiul purtat de aceia nu știi tu cât este de drept sau de nedrept; adică tu te duci să ucizi pentru alții, care te vor plăti să faci asta - deci, tu vei fi un fel de ucigaș plătit, vei lua suflete de om pentru o plată).
Pentru că una este să lupți într-un război în care îți aperi țara de dușmani, cum au luptat domnitorii noștri, și alta este să fii legionar în armate străine, ucigaș de profesie în slujba altuia. Asta spun unii părinți de la noi.
Am scris aici fiindcă ai spus că vrei să știi.
Și dacă chiar îți pasă, caută un preot bun, și întreabă-l.
Vechi 30.04.2010, 15:09:02
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Dacă chiar vrei să știi, păi atunci am să-ți spun ce zic părinții noștri: că nu e creștinește să te duci să lupți ca legionar (adică tu lupți pentru alții, iar războiul purtat de aceia nu știi tu cât este de drept sau de nedrept; adică tu te duci să ucizi pentru alții, care te vor plăti să faci asta - deci, tu vei fi un fel de ucigaș plătit, vei lua suflete de om pentru o plată).
Pentru că una este să lupți într-un război în care îți aperi țara de dușmani, cum au luptat domnitorii noștri, și alta este să fii legionar în armate străine, ucigaș de profesie în slujba altuia. Asta spun unii părinți de la noi.
Am scris aici fiindcă ai spus că vrei să știi.
Și dacă chiar îți pasă, caută un preot bun, și întreabă-l.
baiatu zicea de armata romana, nu de legiunea straina, nu ai inteles nimica din ce a zis !
iar cei ce lupta in Irak sau Afghanistan, o fac pentru ca interesele internationale ale Romaniei o cer !!!
Reply With Quote
Vechi 30.04.2010, 15:15:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
baiatu zicea de armata romana, nu de legiunea straina, nu ai inteles nimica din ce a zis !
iar cei ce lupta in Irak sau Afghanistan, o fac pentru ca interesele internationale ale Romaniei o cer !!!
"Interesele internationale ale Romaniei", ce haios suna.
"Romania" fiind cine..clasa politica, corupta, egoista, iresponsabila si imorala?
Reply With Quote
Vechi 30.04.2010, 15:21:01
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Interesele internationale ale Romaniei", ce haios suna.
"Romania" fiind cine..clasa politica, corupta, egoista, iresponsabila si imorala?
hai sa nu tot aruncam pisica moarta in ograda politicienilor, ei is o mana de oameni, poate asa cum i-ai descris! insa tara o fac cetatenii ei, multimea o face ,nu mana aia de oameni cocotati acolo pt un salariu gras !
daca multimea nu e de treaba, si tara se duce de rapa, si sa aiba la conducere geniile ultimilor 100 de ani !!!

si daca nu ne convine, de politicieni, parca intrarea intr-un partid plitice e libera...deci esti liber sa intri acolo,sa te zbati sa intronezi morala pe acolo,macar sa incerci !
Comentarii de gen CTP cand stam pe margine,mi se par un pic ipocrite !
Hai sa ne implicam,si apoi sa comentam la adresa ploliticienilor tarii !
Reply With Quote
Vechi 30.04.2010, 16:14:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
hai sa nu tot aruncam pisica moarta in ograda politicienilor, ei is o mana de oameni, poate asa cum i-ai descris! insa tara o fac cetatenii ei, multimea o face ,nu mana aia de oameni cocotati acolo pt un salariu gras !
daca multimea nu e de treaba, si tara se duce de rapa, si sa aiba la conducere geniile ultimilor 100 de ani !!!
Vrajeala, ce poate face populatia? Sa iasa in strada?
Sa nu-mi vii si tu cu povestea cu putearea democratica a votului ca n-are nici o legatura cu realitatea, atunci cand realitatea inseamna sa alegi intre hoti si talhari.

Citat:
si daca nu ne convine, de politicieni, parca intrarea intr-un partid plitice e libera...deci esti liber sa intri acolo,sa te zbati sa intronezi morala pe acolo,macar sa incerci !
Ai incercat tu asta, ai vazut ca functioneaza si deci poti sa sfatuiesti si pe altii sa faca la fel?

Citat:
Comentarii de gen CTP cand stam pe margine,mi se par un pic ipocrite !
Hai sa ne implicam,si apoi sa comentam la adresa ploliticienilor tarii !
Serios? Sa te implici cu ce? Sa auzim o solutie, ceva care functioneaza nu doar pe hartie.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2010, 21:57:47
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vrajeala, ce poate face populatia? Sa iasa in strada?
Sa nu-mi vii si tu cu povestea cu putearea democratica a votului ca n-are nici o legatura cu realitatea, atunci cand realitatea inseamna sa alegi intre hoti si talhari.

Ai incercat tu asta, ai vazut ca functioneaza si deci poti sa sfatuiesti si pe altii sa faca la fel?

Serios? Sa te implici cu ce? Sa auzim o solutie, ceva care functioneaza nu doar pe hartie.
Da, poporul are dreptul sa iasa in strada si sa faca ceva. este perfect constitutional.
Hotii si talharii de la putere sunt supravietuitorii; sunt paduchii din frunte ai tarii. Singurul lor pacat e ca sunt persoane publice asupra carora vegheaza microfoanele si camerele de luat vederi. Nu sunt nici mai buni nici mai rai decat restul cetatenilor. Asta e ceea ce produce societatea noastra. Du-te intr-o clasa de liceu si ai sa vezi aceleasi specimene, si buni si rai, si scandalagii si timizi....uita-te la boardul unei companii mai mari pur romaneasca si ai sa observi acelasi tipar.
Te implici facandu-ti treaba ta si neacceptand sa fii calcat in picioare de oricine iti spune ce e bine si ce e rau - cand stii si singur care sunt acestea.
Si da, Romania are interese internationale, exista asa-zisele ratiuni de stat. De exemplu, cale libera sau mai usoara in dezvoltarea unor parteneriate economice sau ale unor proiecte de reconstructie in zonele beligerante.
Vechi 30.04.2010, 22:45:47
Madalin18's Avatar
Madalin18 Madalin18 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2010
Implicit

pai eu vreu sa fac scoala de maistri militari! nu vreau sa intru voluntar! (in caz ca ati inteles asta)
Nu prea am inteles cu ce se ocupa un maistru militar! Dar dupa nume, suna fain :)
Acum nu stiu .. sunt o persoana si cu frica de Dumnezeu (cu toate ca nu prea merg la Biserica sau nu ma inchin dimineata sau atele), dar o parte din mine tot cere sa merg in armata!
Nu prea am ce face in civilie
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 09:11:01
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit "Interesele internationale ale Romaniei" :))

Citat:
Ia auzi, nu am inteles nimic... Bine ca mai exista si oameni care inteleg. Apropos, tu chiar crezi ca ai inteles raspunsul meu? Tie chiar ti se pare ca acela care se duce in Iraq si Afganistan, si care omoara acolo oameni, in lupta, sau vede cum camarazi de-ai lui sunt ucisi sau mutilati pe viata, aduce un serviciu Romaniei? Mai, ce adanca filosofie, ce mare gandire... si eu, care nu inteleg nimic!
Aha! deci Romania are interese internationale in Iraq sau Afganistan... mai, mai,... si eu, care credeam ca sunt mai degraba interese NATO sau ... in fine... vaaaaiii! ce dezinformare si cata lipsa de intelegere... Adica aceia care lupta in Iraq sau aiurea in lume, apara Transilvania, sau Basarabia, sau delta... ia uite, ce adanc e putul gandirii!
Adica acela care omoara acolo oameni in numele armatei romane o face din puternic patriotism... ia uite, dom'le! Pai atunci inseamna ca si parintii nostri sunt intr-o mare inselare, si n-au avut intelepciunea sa te consulte pe tine, mare intelept!
Ori esti un mare... naiv, ori esti un mare new-ageist. Nici nu stiu care e mai grea...
Vechi 01.05.2010, 11:06:30
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Ia auzi, nu am inteles nimic... Bine ca mai exista si oameni care inteleg. Apropos, tu chiar crezi ca ai inteles raspunsul meu? Tie chiar ti se pare ca acela care se duce in Iraq si Afganistan, si care omoara acolo oameni, in lupta, sau vede cum camarazi de-ai lui sunt ucisi sau mutilati pe viata, aduce un serviciu Romaniei? Mai, ce adanca filosofie, ce mare gandire... si eu, care nu inteleg nimic!
Aha! deci Romania are interese internationale in Iraq sau Afganistan... mai, mai,... si eu, care credeam ca sunt mai degraba interese NATO sau ... in fine... vaaaaiii! ce dezinformare si cata lipsa de intelegere... Adica aceia care lupta in Iraq sau aiurea in lume, apara Transilvania, sau Basarabia, sau delta... ia uite, ce adanc e putul gandirii!
Adica acela care omoara acolo oameni in numele armatei romane o face din puternic patriotism... ia uite, dom'le! Pai atunci inseamna ca si parintii nostri sunt intr-o mare inselare, si n-au avut intelepciunea sa te consulte pe tine, mare intelept!
Ori esti un mare... naiv, ori esti un mare new-ageist. Nici nu stiu care e mai grea...
Si cainii mananca de la masa stapanilor.
Vechi 01.05.2010, 16:13:13
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit Sa fim cu luare-aminte!

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
Si cainii mananca de la masa stapanilor.
Adevarat! Insa, spre deosebire de bietii caini, pe noi Domnul ne-a "inzestrat" cu posibilitatea de a ne alege stapanii. Asa ca sa fim cu luare-aminte!
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01