![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Repet, sfanta parascheva este in romania de 300 de ani. mumiile egiptene au ramas mereu acolo. majoritatea sfintilor vin din tarile apropiate marii mediterane. stim ce umiditate crescuta este acolo mai ales iarna.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ar trebui sa vizitati moastele astea. o sa va convingeti cum miros ele. eu m-as duce dar nu sunt posibilitati.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca eu iti dau o bucata de lemn care miroase a mir, ce crezi despre ea? |
|
||||
|
||||
![]()
Ca poate cineva a pus mir pe ea. dar moastele nu sunt imbalsamate de nimeni. dar daca e o bucata cu maica domnului pictata si din senin incepe sa curga mir? asta nu este facatura.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din ce e facut mirul?
|
|
||||
|
||||
![]()
Din ulei, plus alte mirodenii, care dau mirosul acela placut.
|
|
||||
|
||||
![]()
Habar nu am, sunt multe mirodenii folosite pentru preparare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce este nardul si unde creste el?
Mirul de nard «de credinta» (πιστικῆς) este mirul de nard autentic, caci si in vechime, ca si astazi, multi se ocupau cu contrafacerea lui, de aceea rareori era de gasit mir autentic, si acela era foarte scump. Mirul de nard se ex*trage prin distilarea radacinilor de nard (de*numirea stiintifica este Nardostachys Jatamansi), o planta care creste pe coastele Muntilor Himalaya, in special in partile Ne*palului, la inaltimea de 3000-5000 de metri al*titudine. Recoltarea sa se face primavara, pentru a obtine mirul verde, care este cel mai de calitate. In vechime, mirul de nard era adus de catre caravane pe Drumul Matasii, de la mii de kilometri distanta, si aceasta era pri*cina pentru care era atit de scump. Indicatii despre cum se prepara Marele Mir am gasit aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7553 sau aici: http://patermihail.wordpress.com/201...astirea-antim/ NARDUL= o alta planta mentionata in Biblie este nardul (Cintarea Cintarilor1,11; Ioan12,1-8); nardul, alaturi de alte aproximativ 50 de ingrediente intra in compozitia Sfintului si Marelui Mir, cel prin care se pune temelia sfinteniei in viara bisericii si crestinismului; cu acest Mare Mir se sfintesc bisericile, antimisele si obiectele de cult,fara de care nu se poate savirsi sfinta Liturghie; uleiul de nard se extrage din radacina plantei, are actiune antiinflamatoare, antiseptica, bactericida, fungicida, laxativa si purgativa. http://www.itmonline.org/arts/valerian.htm Last edited by maria-luisa; 23.04.2010 at 15:07:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Maria Luisa , cred ca postul tau e cel mai logic de pe topicul asta.
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce esti asa sigur? Uiti ca i se schimba vesmintele in fiecare an?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 14:17:34 |
O dovada incredibila de ipocrizie | freespirited | Generalitati | 85 | 26.09.2010 09:02:57 |
prostie omeneasca | padrevicentiu | Generalitati | 51 | 31.07.2010 18:43:21 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 18:18:07 |
|