Citat:
În prealabil postat de topcat
Pai cred ca fiind in anul 5 la medicina ai trecut si prin impartiri, ai auzit chiar de numarul lui Avogadro si poti sa faci niste calcule simple incit sa iti dai seama singur cit de infinitezimala e dilutia si citi atomi activi ramin in solutie.
|
Pai si daca stii cu cate e egal nr lui avogadro si stii sa calculezi dilutii, de ce mai intrebi daca raman sau nu molecule acolo? Ti-am spus ca nu cunosc bine care e mecanismul, dar cred ca are o baza stiintifica si nu se bazeaza pe descantece.
Ai avut vreodata febra mare si gripa? Bineinteles ca ai avut. Ti-a facut vreodata bunica frectie cu apa rece ca sa-ti treaca raceala? Cam asta e ideea. Daca la unui om cu febra eu ii racesc organismul, instantaneu organismul va mari viteza de circulatie a sangelui si va incerca sa creasca temperatura corpului. Logic ar fi ca febra sa creasca. Ei bine, surpriza! Febra nu creste, ci scade. Ai prins ideea acuma? Asta inseamna principiul similitudinii, sa tratezi cu ceva ce provoaca aceleasi simptome ca boala respectiva, numai ca sa fie in cant mult mai mica. Mai mult nu stiu sa-ti spun, am alte lucruri de invatat. Cand o sa fac cursul ala o sa-ti spun. Si crede-ma ca nu e chiar asa simplu sa calculezi concentratiile unor solutii. Poate daca ai facut fac de chimie si stii ce este chimia analitica, intelegi. Si nu sunt la medicina, ci la farmacie
Iar stiinta pe care se bazeaza am spus-o mai sus: pe farmacologie. E o stiinta de specialitate, cred ca ai auzit de ea. Si am mai spus ca se imparte in 2 ramuri: farmacologie alopata si homeopata. Iar la aia alopata, ehee, e mult de spus despre ramurile ei.