![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Evident că la un sfânt catolic de talia Sf Maxim Confesorul nu putem găsi nimic scandalos. Dar eu nu văd nicăieri în citatul reprodus unde spune acesta că Dumnezeu nu și-a putut îndeplini acțiunea sfințitoare decât după încarnarea Sa.
Cel Care a sfințit Chivotul Legii, antitip al Mariei, prin puterea Sa ca Vistier al Bunătăților, fără îndoială că a putut-o sfinți și pe Maria. Și așa cum Chivotul Legii curat a fost încă de la începuturile sale, și nu abia când au așezat cuvântul Domnului scris cu degetul Său și pâinea căzută din Cer, antitip al însuși sfântului Său trup în acel chivot, tot așa și Maria credem și mărturisim că a fost neprihănită încă de la zămislirea ei, și nu din momentul când a devenit cristoforă. Dacă veți crede, va fi bine. Dacă nu veți crede, nu eu vă pot ajuta, ci numai Acela care ne întărește credința, Vistierul Bunătăților despre care am vorbit. De aceea, mă iertați, dar mă retrag dintr-un dialog a cărui utilitate nu o văd.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 14.04.2010 at 12:56:13. |
|
|
|||
|
|||
|
Daca inteleg bine, considerati ca actunea de sfintire respectiv cea de mantuire ar fi fost posibila, in definitiv, chiar fara Intrupare?
|
|
|
||||
|
||||
|
Toata treaba-i din buric, n'ai buric, nu ai nimic...
|
||||
|
||||
|
Citat:
Hristos a inviat! |
|
|
|||
|
|||
|
]Scopul intruparii Mantuitorului este mantuirea oamenilor. Pentru mantuire trebuia un om in care firea omeneasca sa-si aiba din nou un inceput curat, asa cum si l-a avut prima data. Inceputul curat este cu adevarat normal firii umane.Inceputul in pofta e o abatere de la norma ei data prin creatie. Numai restabilindu-se inceputul normal, curat, al ei, a putut fi inlaturata si moartea ei si i s-a putut reda nemurirea originala.
La nasterea lui Iisus ca om s-a produs o noua interventie a lui Dumnezeu. Numai asa putea fi scoasa natura umana din cercul vivios si tragic al pacatului si mortii. Daca aceasta interventie nu efectueaza o noua creatie din nimic a naturii umane a lui Iisus, ci ii da originea intr-o eciara, este pentru ca omenitatea lui Iisus Hristos trebuia sa fie o parte din omenitatea de obste, pe care avea misiunea sa o mantuiasca. Dumnezeu nu a urmarit distrugerea naturii umane intemeiata in adam, ci refacerea ei.... ne spune Pr.D. Staniloae. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| renuntare la religie | 111111111111 | Intrebari utilizatori | 30 | 08.08.2013 22:12:16 |
| Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 13:05:42 |
| Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 03:17:29 |
| Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 13:20:13 |
|
|