Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 02:14:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Intrucat ma numar printre cei care au urmat indemnul ,,pentru cine are rabdare sa citeasca Serafim Rose">citez din textul postat mai sus

,,Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie"

a).comunicarea prin telepatie>asta am auzit-o si pe Planeta Pamint la diferiti indivizi sub forma,,Ce chestie!Chiar ma gindeam la tine si vroiam sa te sun!Ce telepatie">banuiesc ca soacra mea este extraterestra in acest caz.Mereu da de mine cand eu nu as vrea sa dau de ea.Morala>fiinta supraevoluata.

b).capacitatea de a zbura>aici este cam vag spus.Zboara in mod autonom,propulsati sau cum?Si vrabia zboara si nu cred ca voi vedea un UFO condus de vrabii cu 2 trompe.PS>si noi zburam.Cu avionul.Daca conduci un avion si esti pilot>te poti propulsa din carlinga in caz de prabusire.Am mers mult cu avionul si nu am avut sentimentu ca sunt rapit de aliens.

c).de a aparea si a disparea>am vazut la circ chestia asta.se numeste iluzionism.Nu trebuie sa fii extraterestru ci doar un clovn simpatic cu o smecherie bine exersata.

d).transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura">poate necesaita ochelari 3D.Sa fim seriosi.Asta este pura speculatie.Mai lipseste o levitatie in timp ce imi scaneaza cerebelul.

e).miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne>la asta chiar as vrea o explicatie.Cred ca si armata SUA(tara cu un nr.record de vizitatori simpatici cu trompite)si-ar fi dori asa ceva pt F-4,,Phantom".

f).capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe>aici chiar nu as vrea sa fiu ironic dar daca ma uit la cum/ce voteaza oamenii prin lume la ora actuala....

g).propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie">habar nu aveam de chestia asta.prinde la public asa ceva?stunning.

i).Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti">aici sincer as dori un exemplu concret.Sunt de-a dreptul curios.Am urmarit,pe vremuri,cateva episoade din Star Trek si nu am remarcat nimic pe acest aspect.Poate nu m-am uitat atent.

j).Literatura SF din Uniunea Sovietica>Uniunea Sovietica?!S-a cam terminat cu Uniunea respectiva.Case closed.

Rugaminte>chiar as vrea un exemplu la faza cu Star Trek si Vietile Sfintilor Parinti.Este prima data cand aud asta.Multumesc anticipat.Cu consideratie.
Am citit de vreo 4 ori ce ai scris si am ramas paf.
E ca si cand cineva ti-ar vorbi intr-o romaneasca perfecta dar lipsit de orice noima.

Probabil esti plecat din tara de ceva vreme daca nu mai poti intelege nici macar un pasaj de elementara limba romana.

Sau poate nu vezi padurea din cauza copacilor, adica este de vina reflexul specific unei clase de "credinciosi", cel al citirii cu scoatere din context si ignorarea esentialului?

Sau poate pur si simplu n-ai vazut StarTrek sau confuzi Star Trek cu viata reala?

Adica partea asta ti-a scapat categoric:

"Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie.
Intr-adevar, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decat prin practici sataniste si vrajitoresti tipice."

"Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti", pe vremea carora activitatile vrajitoresti erau ceva obisnuit la popoarele pagane, printre care sfintii erau de multe ori nevoiti sa-si duca viata."

Si ca sa-ti traduc pe intelesul tau, autorul a vrut sa spuna ca prin filmele si literatura SF actuala se incearca proiectarea unei societati a viitorului in care elementul paranormal asa cum a fost intalnit de-a lungul timpului la diversi vrajitori devine ceva comun.

Cu alte cuvinte, se incearca actualmente promovarea elementului vrajitoresc, a paranormalului ca fiind ceva de fapt un element progresist, modern, etc.

Iar fenomenul asta este in egala masura intalnit si in societatea occidentala cat si in cea comunista (URSS) care exista la momentul respectiv cand a fost scrisa cartea.
Sper ca n-ai vreo problema si cu istoria.

Acum e ceva mai clar?

Last edited by AlinB; 12.04.2010 at 02:17:46.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:18:25
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil esti plecat din tara de ceva vreme daca nu mai poti intelege nici macar un pasaj de elementara limba romana.

Sau nu vezi padurea din cauza copacilor?

Sau poate pur si simplu n-ai vazut StarTrek sau confuzi Star Trek cu viata reala?

Sau este de vina vechiul tic al citirii cu scoatere din context si ignorarea esentialului?

Adica partea asta:

"Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti", pe vremea carora activitatile vrajitoresti erau ceva obisnuit la popoarele pagane, printre care sfintii erau de multe ori nevoiti sa-si duca viata."

Si ca sa-ti traduc pe intelesul tau, autorul a vrut sa spuna ca prin filmele si literatura SF actuala se incearca proiectarea unei societati a viitorului in care elementul paranormal asa cum a fost intalnit de-a lungul timpului la diversi vrajitori devine ceva comun.

Cu alte cuvinte, se incearca actualmente promovarea elementului vrajitoresc, a paranormalului ca fiind ceva de fapt un element progresist, modern, etc.

Iar fenomenul asta este in egala masura intalnit si in societatea occidentala cat si in cea comunista (URSS) care exista la momentul respectiv cand a fost scrisa cartea.
Sper ca n-ai vreo problema si cu istoria.

Acum e ceva mai clar?
nu, nu e bine, raspuns prea dur, seamana a trufie
Vechi 12.04.2010, 02:23:20
Scotianul
Guest

Implicit Pt AlinB

Ceva nu imi este clar.Din cele scrise de mine rezulta ca am criticat respectivele afirmatii despre extraterestii ca simple fabulatii.Adica fantezii.Adica nu merita crezute.Nu am criticat autorul ci sustinerile(autorul le cita la rindul sau).Culmea>asta ma face sa ii dau dreptate.Am adus argumente despre improbabilitatea unor asemenea sustineri.In caz contrar as fi spus>,,Parintele greseste.Acele lucruri sunt perfect posibile".Poate nu m-am exprimat clar dar nu trebuie sa ma jigniti inutil.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:28:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

In primul rand imi cer scuze daca v-am ofensat dar chiar privit din perspectiva asta, comentariul dvs. arata n-ati inteles mai nimic despre ce se vorbea acolo.

Mai cititi de vreo 2-3 ori.

Acele "sustineri" apartin literaturii SF si nu intentioneaza sa fie predictii exacte asupra realitatii, cu atat mai putin asupra realitatii din prezent, mai ales ca in definitiv nu se ofera un orizont exact de implinire ale lor.

Scopul lor este altul: manipularea mintilor amatorilor de futurism, in asa fel incat sa priveasca fenomenul paranormal ca fiind un lucru bun, normal, progresist.

De altfel vedem curentul asta si pe Discovery unde ni se serversc atat emisiuni prin care se incearca demolarea crestinismului cat si cele care promoveaza fantome, posedari, case bantuite, comunicari cu mortii, etc.

Last edited by AlinB; 12.04.2010 at 02:32:16.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:35:27
Scotianul
Guest

Implicit Multumesc de sugestie

Citat:
In primul rand imi cer scuze daca v-am ofensat dar chiar privit din perspectiva asta, comentariul dvs. arata n-ati inteles mai nimic despre ce se vorbea acolo.

Mai citit de vreo doua trei ori.
O sa va urmez indemnul.Nu doresc sa inoportunez.A fost o simpla si modesta parere.Nici macar nu am spus ca as fi un avizat in materie.PS2>inainte sa postez am citit cu atentie regulile de postare.Am completat un formular.Sper ca m-am comportat in conformitate >am postat civilizat anumite opinii strict personale.Atat si nimic mai mult.Inteleg ca ma indemnati sa vad aspectul teologic.Voi incerca fara doar si poate.Este posibil sa nu fi inteles eu.Accept orice solutie constructiva.
PS>daca doriti ca pe acest forum sa nu fie si oamenii cu opinii,sa spunem,mai putin stricte(dar obligatoriu civilizate)dpdv religios>atunci introduceti o asemnea optiunea cind cineva doreste sa-si creeze un cont si cei ca subsemnatu nu va vor (mai)deranja.Simple as that.

O seara placuta si va multumesc respectuos pt dialog.Best regards.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:41:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ba dimpotriva, opiniile dvs sunt binevenite :)

Speram ca atitudinea sa ramana in continuare aceeasi, nu a fost vina dvs. de fapt, problema este ca avem colegi de ai dvs. nu la fel de civilizati si chiar exasperanti printr-o anumita obtuzitate.

Greseala a fost a mea, apropo de atitudine.
Inca o data va rog sa ma iertati.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 02:46:33
Scotianul
Guest

Implicit Pt AlinB

Va asigur de intreaga mea consideratie si cred ca totul a fost o regretabila neintelegere.Nu cred ca este nimeni vinovat.Propun sa reluam dialogul,poate pe o alta tema,in viitor.O seara placuta.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 22:21:42
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Atunci fara doar si poate dai credit teoriei evolutioniste.
Sau cine stie, poate ai impresia ca lui Dumnezeu i-o fi scapat din buzunar niscai bacterii si prin restul galaxiei, atunci cand le-a adus pe Pamant.
Nu am eu parerea si impresia asta.O am multi oamenii de stiinta,astronomi.
Si de ce sa dau crezare evolutiei?NU am inteles.Ce treaba au procariotele si animalele mai inferioare cu evolutia?hmmm
Si chiar daca as da crezare ,prin absurd,sa zicem asta nu ma face ateu pentru ca sunt si atei care nu cred in teoria evolutiei si teoria evolutiei nu are nicio treaba cu ateii sau necredinciosii mai stiu eu.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 11:16:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Nu am eu parerea si impresia asta.O am multi oamenii de stiinta,astronomi.
Serios? Si cum de o au? Au vazut cumva prin telescop vreo bacterie pe alte planete?
Daca ei cred asa, hai sa credem si noi.
Si daca "multi oameni de stiinta, astronomi" cred ca nu exista Dumnezeu sau in orice caz nu cel pe care il prezinta crestinismul, si tu crezi la fel?
De ce nu i-ai crede si de data asta?

Citat:
Si de ce sa dau crezare evolutiei?NU am inteles.Ce treaba au procariotele si animalele mai inferioare cu evolutia?hmmm
Simplu. Daca Dumnezeu creeaza o face cu un scop.
Scopul creatiei lumii materiale, asa cum ne invata ortodoxia este OMUL.
Ecosistemul este o anexa.

Scopul de a crea organisme primitive pe Marte sa zicem, fiind ..care?

Citat:
Si chiar daca as da crezare ,prin absurd,sa zicem asta nu ma face ateu pentru ca sunt si atei care nu cred in teoria evolutiei si teoria evolutiei nu are nicio treaba cu ateii sau necredinciosii mai stiu eu.
Ba cum sa nu.
Daca intrebi un ateu de unde a aparut viata trebuie sa-ti spuna ori ca este un produs al intamplarii ori ca a fost creata de o entitate superioara, caz in care nu sunt atei.

Binenteles ca daca crezi in evolutionism, nu trebuie neaparat sa fii ateu. Ai putea fi romano-catolic :)
Ei cred intr-un soi de "evolutionism dirijat".

http://blogs.discovermagazine.com/80...n-the-fringes/
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:33:21
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

M-am fortat putin si am avut rabdare sa citesc toate mesajele din topic. Adresez o tema de reflectie pentru initiatorul topicului.
Am inteles ca nu e vorba de extraterestrii in sensul literaturii SF sau in sensul pe care il aduc fenomenele OZN - Ci e vorba de viata ca fiind orice forma posibila cunoscuta sau necunoscuta(noua). Stiinta in general nu este contrara lui Dumnezeu atat timp cat scopul sau real este spre ajutorul spiritual al omului, sa ne indrepte pe noi si laudele noastre catre Dumnezeu. Nu afirm ca acesta ar fi scopul cercetarilor dar nici nu exclud posibilitatea ca cercetatorii sa gandeasca asa (cel putin la inceputul cercetarilor), dar din cele exprimate peste tot in presa si televiziune mesajul e altfel: "Cautam viata pe alte planete ca atunci cand pamantul se va distruge sa migram in alta parte". Nimeni nu zice "Doamne iarta-ne si miluieste-ne! Sa ne facem mai buni ca sa nu pierim noi si pamantul pe care il avem". Il ocolim pe Dumnezeu si ne facem noi dumnezei cautand solutii in viata materiala. Aici vad eu problema.....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cred intr-una Sfanta... MariaB Biserica Romano-Catolica 16 30.10.2014 13:01:11
"Cred intr-UNA" Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 7 14.05.2013 18:40:56
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema anonim30 Intrebari utilizatori 16 22.08.2010 21:03:39