Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 01.04.2010, 15:59:27
aureliapopescu aureliapopescu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.11.2005
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 104
Implicit

Husti!!!

Husti sunt taratele de grau, adica ceea ce ramane dupa ce se macina graul!
Se foloseste de maxim 2 ore pentru umplerea borsului, impreuna cu apa. De aceea am spus ca nu prea se gaseste in supermarket.

Last edited by aureliapopescu; 01.04.2010 at 16:02:47. Motiv: husti
Reply With Quote
  #2  
Vechi 04.04.2010, 13:59:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.736
Implicit

Gata cu postul ! Treceți la rețete tradiționale pe bază de miel. Un stufat, un jigou, ceva ?
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #3  
Vechi 04.04.2010, 16:43:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Smile

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Gata cu postul ! Treceți la rețete tradiționale pe bază de miel. Un stufat, un jigou, ceva ?
Deja sunt in stomac . . .
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 04.04.2010, 16:51:11
cojanete cojanete is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 105
Implicit

HRISTOS A INVIAT .Sa ne hranim cu masura si sa lasam putin loc si pt duhl sfant .Am citat din sf Serafinm de Sarov .
Reply With Quote
  #5  
Vechi 04.04.2010, 19:11:43
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Lightbulb oua umplute

Se pot prepara cu ce a ramas din prepararea celorlalte bucate.

Se taie ouale fierte in doua, pe lungime. Galbenusul se scoate, iar albusul se pune deoparte intr-un castronel.

Se amesteca o parte din galbenus cu doi, trei ficatei fierti, doi trei castraveciori taiati cubulete marunte si scursi bine de zeama, putin marar, patrunjel, branza de orice fel data prin razatoare. Se umplu albusurile oualor cu acest amestec, se asaza intr-un platou, iar peste ele se adauga un sos pregatit din putina maioneza preparata din galbenusul ramas, doua linguri de iaurt, o lingura de mustar, sare, piper. Se pot decora cu frunze de patrunjel.

Delicios!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 04.04.2010, 22:34:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
HRISTOS A INVIAT .Sa ne hranim cu masura si sa lasam putin loc si pt duhl sfant .Am citat din sf Serafinm de Sarov .
Adevarat a Inviat !
Imbuibarea , fie ea si cu oua umplute ( ? ? ? ) , e nociva , pentru ca acolo unde nu exista cumpatare si se pune accentul pe excelenta gustului , apar dezechilibre grave ce lesne se pot observa in viata unora !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 05.04.2010, 16:01:44
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Cu cat puneti mai multe oua in aluatul de cozonac, cu atat iese mai pufos. Indicatia vine de la bunica-mea, dar eu am verificat-o, mancand, si asa este!
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 05.04.2010, 22:46:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cu cat puneti mai multe oua in aluatul de cozonac, cu atat iese mai pufos. Indicatia vine de la bunica-mea, dar eu am verificat-o, mancand, si asa este!
. . . si picuri de dragoste si multa pasiune in ceea ce faci . Multi cunosc retete, dar putini reusesc si mai ales putini mai au rabdare . Deci : toate ingredientele + dragoste + pasiune + rabdare !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #9  
Vechi 05.04.2010, 16:01:58
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Lightbulb "Mancare rece"

Asa i se spune, "mancare rece"...

5 cepe rosii
5 inimi de miel
100 g de masline negre fara samburi
ulei de rapita
sare, piper verde, foi de dafin

Se dau cepele prin razatoare si se pun intr-o craticioara la fiert intr-o cana de apa. Se presara putina sare, o ceasca de ulei, trei foi de dafin. Dupa 10 minute se adauga inimioarele de miel taiate cubulete si se micsoreaza puterea focului. Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand. Cam dupa 40-45 de minute se adauga piper verde (un varf de cutit), apoi se inchide focul. Se lasa craticioara in acelasi loc si se adauga maslinele. Se acopera oala si se asteapta sa se raceasca pentru a se servi.

Se serveste, de obicei, ca antreu.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 05.04.2010, 22:15:15
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Implicit Tort de mere

6 oua mari
6 linguri de faina
6 lingurite de ulei de rapita (sau de masline)
2 plicuri de zahar vanilat
8 linguri rase de zahar
un varf de cutit de amoniac stins in zeama de lamaie
putin praf de scortisoara, un varf de cutit
6 mere
1/2 kg de smantana pentru frisca

Prima etapa:

Se curata merele, se scoate cotorul si se lasa intregi. 5 linguri de zahar se pun intr-o tava rotunda si se topesc. Dupa ce zaharul s-a topit, se invarte tava astfel incat peretii sa fie acoperiti de zahar topit. Se asaza merele in tava si se da la cuptor la foc mic.

A doua etapa:

Cu telul se amesteca bine intr-un castron adanc cele sase oua, sase linguri de faina, sase lingurite de ulei, un plic de zahar vanilat, o lingura de zahar, praful de scortisoara, amoniacul stins in zeama de lamaie. Compozitia se rastoarna in tava de la cuptor, peste mere si se lasa la copt. Cand este gata, se rastoarna intr-un platou rotund, astfel incat merele sa fie deasupra. Dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca (preparata din smantana, doua linguri de zahar si zahar vanilat).

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 15:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 13:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 12:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 21:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 20:26:26