![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by cherub; 12.03.2010 at 02:17:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar ma mir ca nu se folosesc lingurite de unica intrebuintare pana la urma, care este ideea, de a pastra formal ortodoxia actului? Pentru ca in ceea ce priveste credinta, cam pana aici a fost.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Pentru ca in ceea ce priveste credinta, cam pana aici a fost.." Te contrazic. Nu mai emite concluzii pripite si pareri in necunostintza de cauza. Last edited by cherub; 12.03.2010 at 03:01:03. Motiv: concluzii pripite si gresite, AlinB |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu cred ca ai oferit toate informatiile necesare, a mai ramas ceva de mentionat? Sau concluziile ar trebui detaliate putin? In sensul ca se: 1. se acrediteaza chiar de slujitorii sfintelor altare de acolo ca Trupul si Sangele Lui Hristos sunt vehicole ale bolii in acelasi timp cu harul? SAU 2. se incearca sa se potoleasca angoaselor unora cu mai putina credinta, in loc sa fie pusa pe un drum bun, facand si pe altii sa fie contaminati de necredinta lor? Ce a ramas din ortodoxia/crestinismul lor apropo de credinta cat un bob de mustar care muta muntii? Acum nu mai poate urni nici macar indoielile legate de impartasirea comuna? SAU 3. in cel mai bun caz, incearca sa se fereasca de eventuala persecutie din partea serviciilor sanitare? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mai cititi si de sfinti care au mancat voma unuia ce se impartasise. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
“O cunoștință apropiată de-a vlădicăi, O. Skopicenko povestește că o femeie, Menșikova, a fost mușcată de un câine turbat și, neglijând regulile elementare legate de tratamentul mușcăturilor, s-a îmbolnăvit de turbare.Când vlădica a împărtășit-o pe muribundă, ea fu cuprinsă de una din crizele specifice bolii și, dând afară spumă pe gură, ea scuipă și Sfânta împărtășanie. Dar Sfintele Taine trebuie consumate, așa că vlădica le-a ridicat de pe jos și le-a înghițit, însoțitorii care erau cu el n-au apucat decât să strige: „Ce faceți ? Turbarea este foarte molipsitoare !”.Dar vlădica le-a răspuns liniștit: „N-o să se întâmple nimic, doar sunt Sfintele Taine”. Last edited by anna21; 13.03.2010 at 07:02:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Acei care se tem să ia împărtășania cu lingurița sfințită din sfântul potir nu cred în sfințenia tainelor bisericii pentru aceștia Euharistia este doar o bucățică de pâine și un strop de vin .și nu trupul și sângele lui Hristos dătătoare de viață veșnică,de har și de sănătate.
Preoții care acceptă folosirea linguriței de unică folosință sunt slugile oamenilor cărora doresc să le fie pe plac și nu ale Domnului . Last edited by dorinastoica14; 26.10.2011 at 17:26:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu personal am crezut ca cu acest exemplu graitor se va si inchide threadul, pt. ca si-a gasit un raspuns de la un sfint, dar dorintele reale sunt mult prea departe de aparente ! Adevarat este ca si Hristos poate veni din nou ca pe noi tot ale noastre ne intereseaza ! |
|
|
|||
|
|||
|
Da, dar noi nu suntem sfinti. Aici este problema. Suntem simpli muritori.
Pe sfinti ii tine Dumnezeu... Prin cate trecura Sf. Apostoli si alti sfinti si au rezistat si au fost re-inviati chiar! Oh, daca am fi si noi asa!
|
||||
|
||||
|
Este vorba de sfinta si dumnezeiasca impartasanie si sfintele vase care o contin si nu despre sfinti . Cautati sensul afirmatiilor !
|
![]() |
| Tags |
| impartasire, lingurita |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 21:46:58 |
| impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 18:53:29 |
| Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 15:46:52 |
| Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 19:54:37 |
|
|