Citat:
În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul
Nu am mai intrat pe acest forum, si nu am conturi duble. Am urmarit, pe cat se poate, sa ajungem sa purtam discutii sincere, deschise, dincolo de orice fel de bariere si orice fel de tabu-uri. Chiar daca uneori mai e nevoie sa spunem si niste adevaruri mai putin placute...
Se vede ca nu ati citit mesajul meu. Am insistat asupra a doua elemente esentiale pozitive, in primul rand ca respectivele situatii despre care am discutat reprezinta cazuri individuale si nu pot fi extrapolate asupra intregului cler, si in al doilea rand ca exista aspiranti la preotie care sunt cu adevarat oameni al lui Dumnezeu.
Nu am adus in nici una din postarile mele vreodata hula la adresa Bisericii noastre - Doamne Fereste ! Daca d-voastra considerati ca eu hulesc Biserica si ca arunc slogane anti-Ortodoxie, inseamna ca nu ati citit nimic din ceea ce eu am scris. Ceea ce din pacate ma obliga sa va pun la indoiala calitatea de partener de dialog.
|
Domnule dragă, tocmai că am citit ! De ce nu mă leg de cele scrise de Alin, sau de altă postare a altui user ( cu excepția lui Florin ) ! Da, avem dreptul la opinie , avem dreptul să fim deacord sau nu cu această construcție , dar de aici până a începe dumneata să-ți aduci , vezi Doamne, aminte de cum erau studenții la preoție și cum sunt unii preoți și alte asemenea, arată clar în direcție vrei să deturnezi discuția, întărâtând la "răzmeriță" pe forum împotriva celor ce ne păsoresc, a Bisericii Ortodoxe în general. D'le în primul rând faci mult rău acestui site, faci mari păcate în Postul Mare, ți-ai dat complet postul peste cap și ai reușit să-l strici și altora . Dacă eu sunt un nimeni în fața dumitale, poate de Dumnezeu ai auzit. și nu va rămâne neobservată atitudinea și viclenia dumitale. D'le ai fost azi la Biserică și sper din suflet că ai înțeles cât de mult contează credința și cât de tămăduitoare e ea pentru trupul și sufletul nostru. Sper deasemenea că ai înțeles că Mântuitorul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos și-a revărsat harul dumnezeiesc asupra SF. Apostoli dându-le puterea de a dezlega păcateld , iar cele dezlegate rămân asa , precum cele neiertate, nedezlegate, așa vor rămâne în vecii vecilor. Cine sunt cei ce ne păstoresc azi d'le ? Prin hirotonisirea lor, a prenților au aceleași puteri harice precum SF.Apostoli ! ! ! D'le poate să mănânce 1000 de hamburgări, să facă ce vrea în patul lui, să aibă 50 de mașini, să doarmă beat sub pat. . . atâta timp cât este preot îl respect ca atare, mă mărturisesc, îmi iau canon, îmi plâng mie de ce păcătos sunt, caut îndreptarea, caut liniștea unei meditații profunde, dar nu stau ca o țoapă și clevetesc de popi, de preotese, de ce zice , cum zice , ce pantofi are, câti ciorapi, dacă are casă la mare, la munte. . . Pentru mântuirea fiecăruia în parte astea sunt nule, gunoaie, praf . Prin astfel de discuții îți faci rău și dumitale și celor din jur. Vorbește d'le de Catedrală cât dorești, dar nu cleveti, nu huli, nu judeca Biserica și pe păstorii ei. Are cine judeca ! Te rog d'le intră la Topicul Pocăința, Rugăciunea, Noul Testament, Vechiul Testament, dezbate subiecte de religie Ortodoxă, destupă-ne mințile cu lucruri folositoare, deschide topice noi , dă viață creștină acestui forum ORTODOX. Chiar le-am lămurit și rezolvat pe toate și suntem imaculați și nu mai avem alceva bun de făcut decât a cleveti biserica și pe preoți ? Și o altă problemă, am citit cu interes cele scrise la topicul Noul Testament, parămi-se, ai început și acolo cu politică, cu noua ordine mondială. . Ce Dumnezeu, la Topic 100% cu probleme din SF. Scriptură băgăm politică și alte chestii pur lumești , trecătoare. . . Dragă frate , atât îți spun, că ar fi bine să pleci urechea și la părerea mea ! Tot ce ți-am scris, și toate intrările mele au fost făcute cu TOATA SINCERITATEA, din dragoste pentru Hristos, din dragoste pentru acest forum pe care sunt de aproape patru ani, din respect pentru cei care-i cunosc si din dragoste și respect pentru Adrian amdminul. Te rog să revenim la o discuție decentă, echilibrată, de bun simț, fără a mânji imaginea Bisericii ORTODOXE ROMÂNE ! Doamne ajută !