![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
"Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal,si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"
Dumnezeu a lasat pe Fiul,ca sa fie oglinda chipului Sau. Nici ingerii macar nu au vazut pe Dumnezeu ,si au dat slava intruparii Sale Poate vom vedea vreodata pe Dumnezeu,dar ,pina atunci,tre buie sa fim cu ochii atintiti pe Hristos,cel trimis pe ntru asta,ca sa ne pregateasc pen tru vederea Lui |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Am si eu niste intrebari poate putin mai nepotrivite si ispititoare.In ce "forma" se afla Hristos in Rai?Si in ce forma/stare sunt sfintii in Rai?
|
|
|
||||
|
||||
|
Cristos se află în Rai, în Sfântul Său trup, ca un Împărat, înconjurat de cetele îngerești și de sufletele celor mântuiți.
|
|||
|
|||
|
Se afla si ca om cu Trupul (Mijlocitor) si ca Dumnezeu?
|
|
|
||||
|
||||
|
Da, El își menține natura duală pe care o are de la Zămislire: "Dumnezeu adevărat și om adevărat", după cum știm de la Sf Părinți ai Conciliului Ecumenic de la Efes.
Ca Dumnezeu, El pe toate le împarte cu Tatăl și cu Fiul. Ca om, se află de-a dreapta Tatălui. Oamenii mântuiți și îngerii împart cu Dumnezeu nu numai bucuria și viziunea beatifică, ci sunt antrenați în lucrarea de guvernare a lumii în mod simfonic. Altfel spus, Dumnezeu nu vrea să conducă singur, ci îi cheamă pe cei drepți, ridicându-i la rolul de negândit de co-împărați. Cristos este Pantocrator, dar în același timp e asistat de Maica Sa, de îngeri și de ceilalți sfinți (în această ordine a precedenței), încât la Judecată îi vom vedea pe Cei Doisprezece patriarhi ai Noului Popor Ales care este Biserica, adică pe apostoli, în scaune de judecată. Cum se împacă această monarhie a lui Dumnezeu cu "democrația", cu conducerea colegială la care El binevoiește să-i cheme pe cei care L-au iubit și L-au urmat, e mister, adică ceva ce nu putem înțelege pe deplin în viața aceasta în care vedem "prin ghicitură".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 02.03.2010 at 17:16:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Sub ce forma se afla Iisus in Rai?Ca jertfa(Mijlocitor) si ca Dumnezeu(primitor)?As vrea sa se vorbeasca mai dezvoltat despre aspectele astea.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 23:37:42 |
| e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 23:32:46 |
| Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 19:28:39 |
| Dumnezeu cel bun -oare? | evolution | Rugaciuni | 292 | 18.05.2009 23:38:42 |
| Noi toti suntem fiii lui Dumnezeu | danyel | Generalitati | 9 | 04.01.2007 16:16:42 |
|
|