Citat:
În afară de grandoarea fastului, nu. Aceasta impresionează pe moment, în loc să producă schimbări de substanță în caracterul omului.
|
Ca sa aiba o schimbare,un om trebuie sa decida si sa depuna efort,nu doar sa participe la slujba.
Citat:
Toți martorii oculari au murit, și nimeni nu L-a fotografiat - cum am mai spus.
|
ai auzit de portret-robot?crezi ca oamenii nu-i intrebau pe parinti cum e Iisus,fizic?
Citat:
Nici ce a făcut acela nu are sens, o altă interpretare literalistă a cuvintelor Domnului.
|
ce e greu de facut,spui ca nu se interpreteaza asa.Omul nu si-a scos ochiul preventiv,ci tocmai era ispitit,in acel moment,ca sa o faca pe femeie sa plece,si-a scos ochiul,ca aia ii lauda ochii.
Citat:
Nu știu și nici n-o condamn. Am spus doar biata de ea că a fost dusă în rătăcire de o învățătură strîmbă. Cred că era sinceră în devoțiunea ei, vor fi trași la răspundere cei vinovați de strâmbarea dreptei credințe.
|
adica luther.
Citat:
Cu atât mai mult... nu e cazul să le dăm apă la moară interpretând literalist cuvintele Domnului. Când a instituit Cina, spunând acele cuvinte Domnul le-a oferit ucenicilor pâine și vin nu degete și sânge, e o impietate să înțelegem altfel acest așezământ sfânt "spre pomenirea" Lui. Dar n-ar trebui să mă mire, nici ucenicii n-au înțeles sensul spiritual al cuvintelor Domnului:
|
E folosit un cuvant care,in greaca,nu e niciodata folosit simbolic.Unul din Apostoli vb de profanare.Nu se profaneaza un simbol,deci nu aveti dreptate.Se profaneaza ceva concret.