![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu tineti nici macar legea veche. Tineti numai ce vreti voi, ca asa spune EGW.
|
|
|||
|
|||
![]()
O întrebare: voi țineți porunca a I-a, a III-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a pentru ca așa spune EGW?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pot sa spun ca adevarata si dreapta credinta se dovedeste prin Sfintii Parinti care au marturisit dreapta credinta...Cum? prin moartea lor,dar si dupa moarte.Dupa moartea acestora au lasat ca dovada drept marturisitoare,Sfintele moaste,lasate de Bunul Dumnezeu pentru a arata dreapta credinta.Mare pacat pentru aceia care nu cinstesc crucea si nu se inseamna pe trupul lor cu ea,pentru ca prin cruce Mantuitorul a calcat moartea,deci crucea este o biruitoare prin Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu ne cere așa ceva, doar preoții lui Baal își însemnau trupurile lor cu semne și au sfârșit-o tragic pe muntele Carmel... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. și zilele de odihnă la fel: Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Iar evreii aveau mult mai multe zile de odihnă decât cele pe care le respectați voi. Citat:
Nu crezi că dacă evreii din vechime ar fi ținut sâmbăta, Moise autorul primelor 5 cărți din Biblie și cel care a impus prin voința Domnului ținerea Sâmbetei, ar fi scris că și strămoșii lui au ținut-o? În schimb există în Geneza, o poruncă pe care o dă Dumnezeu urmașilor lui Avraam, poruncă veșnică, care s-a dat înainte de cinstirea sâmbetei voastre, poruncă pe care voi nu o respectați: Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.” Așadar ar trebui să vă grăbiți să vă tăiați împrejur dacă sunteți cu legea veche" Citat:
Evident, numai că pentru voi adventiștii există și o altă poruncă a Vechiului Testament, pe care ați uitat-o, pentru că vă place să respectați numai ce vi se dictează la secta voastră: Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. După cum se vede Dumnezeu le-a spus clar evreilor că Sărbătoarea Ispășirii este cea mai mare sărbătoare și zi de odihnă de peste an, mai mare și decât sâmbăta, ziua de odihnă săptămânală. Sărbătoarea aceasta de ce nu o respectați? De ce țineți doar ce vă învață pe voi secta să țineți din Vechiul Testament? Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Filipeni 3.18 "Căci mulți, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun și plângând, se poartă ca dușmani ai crucii lui Hristos.Sfârșitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru rușinea lor, ca unii care au în gând cele pământești. Efes 2.15 15. Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, 16. Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia. " 1 Cor 1.18 "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
"Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." (Coloseni 2,17) Sabatul (sâmbăta), zeciuiala și "interdicțiile alimentare" (cum le numești) nu erau de natură ceremonială, acestea existau și înainte de Moise și sistemul levitic. Citat:
Citat:
1. era de natură ceremonială 2. era valabilă doar pentru evrei După Hristos toate poruncile ceremoniale și-au pierdut valabilitatea, ca dovada nici un creștin (inclusiv ortodoxul) nu o mai respectă, conform învățăturii apostolice. Citat:
Citat:
2. Cu ocazia aceasta am mai găsit o chiftea în versiunea ortodoxă. Nici în originalul ebraic, nici în traducerea în greacă-Septuaginta nu apar cuvintele "cea mai mare" cu referire la ziua aceasta de odihnă. Apropos, ce se mai aude cu deschiderea noului topic "cuvinte adăugate textului biblic"? E prea mare riscul - nu-i așa? ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.” Când vă apucați așadar, să vă circumcideți? Citat:
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. și zilele de odihnă la fel: Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. Așadar va trebui să țineți și ziua aceasta din Vechiul Tesament pentru că Dumnezeu spune că este cea mai mare zi de odihnă și că este lege veșnică. Citat:
Lev 16. 30 For in this day he shall make an atonement for you, to cleanse you from all your sins before the Lord, and ye shall be purged. 31 This shall be to you a most holy sabbath, a rest, and ye shall humble your souls; it is a perpetual ordinance.("The Translation of the Greek Old Testament Scriptures, " by Sir Lancelot C. L. Brenton 1851) P.S. Și până la urmă nu mi-ați explicat de ce țineți interdicțiile alimentare prezente în Vechiul Testament și celelalte porunci de acolo, nu. Pe noi pe creștini sf. Pavel ne învață în Noul Testament, în felul următor: 1 Cor 10.25 "25. Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. 26. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui".
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 22.12.2009 at 17:34:14. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|