![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci - ceremoniile. Acum suntem sub aceeasi lege - perfectata. Tot prin Sange suntem mantuiti (prin credinta - si evreii inainte trebuiau sa creada in jertfa de curatire cu animalul de jertfa). Dar jertfa pentru noi a adus-o Dumnezeu si noi privim , nu ca evreii inainte , ci privim inapoi la jertfa - Hristos. Tot ce avea loc la Templu i se aratase lui Moise pe munte. Era o profetie in direct in fiecare zi. Dimineata si seara. Dar acum noi nu mai aducem jertfele acelea pentru ca nu am crede, in cazul acesta, in curatirea de pacat a Domnului Hristos prin jertfa de la Golgota. Ori nu inteleg de ce nu faceti odata pentru totdeuna diferenta intre PACAT - ISPASIRE. Intre Calcarea poruncii lui Dumnezeu si modul cum se face curatirea pentru acest pacat (calcarea poruncii). Diferenta intre Pacat (care insemneza calcarea Legii lui Dumnezeu !!!ATENTIE !!! poate nu vedeti - NU CEREMONIILOR ci a LEGII MORALE care face diferenta bine/rau) si Curatire de pacat (Legea Ceremonioala). Evreii foloseau cuvantul Lege cu privire la tot ce le scrisese Moise. Cele 5 carti Pentateucul sau Torah - erau privite de asemenea ca Lege. Noi credem inca ca ceea ce a scris Moise este de la Dumnezeu dar facem diferenta. Ok??? Facem diferenta intre ce era strict pentru omenirea pana la Iisus si omenirea dupa Iisus (lege, ceremonie, ispasire, modalitatea de a fi iertate pacatele). S-a inteles? Citat:
De ce nu ne taiem? Pentru ca suntem prea mici la 8 zile. Si nu putem sa ne-o facem singuri. Cert este ca Apostolii au dezbatut cu avant tema mai mult decat chestiunea cu schimbarea zilei de odihna. Si au afirmat in legatura cu crestatul o optiune mai limpede decat chestia cu Duminica. Probabil Duminica nu era asa importanta pentru ei si au uitat sa scrie. Insa de Sabat nu uitasera. Nici de crestatura care era mai importanta ca ziua mare a Invierii lui Iisus. Nici vorba sa afirme cu hotarare ceva in sensul acesta. Pentru ei ziua de odihna era un lucru prea clar ca sa intre in discutii care sa apara pe capitole intregi in mai multe epistole. Citat:
Unde ai citit scris Trice ca Apostolii purtau cu ei icoane? Sau poate oase de morti? Cruciulita la gat ca sa-i fereasca de.... si sa stea legat de el?(nu-i pictura ci scluptura) Ce ai citit in Biblie de Aghiazma? Dar ca Apostolul Petru tamaia prin Biserica? Ce pupau ei? Ce zici tu ca nu stiau sa picteze?!? Ai citit articolul de zilele trecute a BOR ca mai avem si alti Stapani si Mantuitori in afara Domnului Hristos? Oare sa scrie, sa ne invete Dumnezeu asa ceva? Sunt de acord. Legea jertfei de pacat prin animalele de jertfa nu avea putere in ea insasi. Citat:
Mai oameni buni, cum credeti voi ca Legea Morala a disparut odata cu Legea Ceremoniala a Ispasirii prin animale? Daca ar fi asa n-am mai fi pacatosi?!? Nu ai LEGE nu ai CALCARE DE LEGE(pacat)!?! Deci cine mai este pacatos? Cum definiti voi acum pacatul? Cum il descoperiti? Putem Mintii? Putem Fura? Putem Curvi? Putem sa nu ne respectam parintii? Putem pofti ceea ce nu-i a nostru? CINE VA SPUNE VOUA DACA CEEA CE AM SCRIS EU MAI SUS SUNT PACATE SAU SUNT FAPTE SFINTE? |
|
|||
|
|||
![]()
[ In ] Evanghelia după Ioan
[ Cap. 5 ] Vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Betezda. Iisus vorbește despre puterea Sa dumnezeiască. ... 16 Și pentru aceasta Îl prigoneau Iudeii și căutau să-L omoare, că făcea acestea sâmbăta. 17 Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“. 18 Deci pentru aceasta căutau și mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. 19 Dar Iisus le-a răspuns și le-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu-L va vedea pe Tatăl făcând; căci pe cele ce le face El, pe acestea și Fiul asemenea le face. ... 46 Că dacă l-ați crede pe Moise, M'ați crede și pe Mine, fiindcă el despre Mine a scris. 47 Iar dacă celor scrise de el nu le dați crezare, cum veți crede în cuvintele Mele?“ |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia după Matei
[ Cap. 11 ] Trimișii lui Ioan Botezătorul. Mărturia lui Iisus despre Ioan. Cetățile nepocăite. Laudă Tatălui. Chemarea către cei împovărați. 28 Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni! 29 Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre! 30 Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară“. |
|
|||
|
|||
![]()
Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.
Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei. Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici. Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii. Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară". Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea. Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel : Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4) 1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica. 2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi Last edited by Danut7; 17.12.2009 at 12:20:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PACAT = IUBIRE EGOISTA; DESAVARSIRE = IUBIRE NE-EGOISTA!!! Tot ceea ce faci este in armonia cu voia Tatalui (legea Sa) si in armonie cu spiritul Tatalui - Dragostea Sa Neegoista. Pentru cine lucra Tatal? Pentru cine lucra Fiul? Atentie - pentru slava Dumnezeirii. Suntem chemati in SABAT sa lasam lucrul nostru si sa lucram spre Slava Dumnezeirii - prin cantare, poezie, rugaciune, inchinare (ca semn pentru necredinciosi), facere de bine - cand implica nevoi urgente si de natura fizica si spirituala. Culesul boabelor nu era culesul de porumb cu caruta. De dimineata pana seara. Isus nu mergea in Sabat sa-i ajute pe oameni la prasit. Nu! Isus facea bine, vindecand si salvand din pacat, nu in pacat. Era in armonie deplina cu Voia Cerului - vindecare mai ales spirituala dar si fizica. Sangele Domnului Hristos a curs pentru vindcare spirituala - Mantuire. Nu -dupa cum cred unii - ca sa curete toate carnurile spurcate incepand de la soparle, vulturi, serpi, sobolani, bufnite, lilieci, cartite, broaste, cameleonul, soarecele si, bineinteles - porcul - cu care se si cinsteste sfanta Sarbatoare a Nsterii Domnului (cel putin la Romani). Sangele Domnului = viata vesnica (mantuire) - te spala pe tine pacatosul de PACAT. Sangele Domnului nu spala cratiti, oale, animale, etc. OK??? La cine trimetea Isus? La Moise? Ce a scris Moise despre El? Ca va rasturna Legea care ne arata ce este pacatul? Sau ca Jertfele toate din Torah marturisesc despre El? |
|
|||
|
|||
![]()
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)
și ca să nu existe dubii, iată și forma negativă: "Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziți nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis." (Ioan 14,24) iar sf. apostol Pavel explică atât de frumos că nici nu mai ai ce interpreta, reiese clar: "Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii." (Romani 13,9.10) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|