![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am vazut oameni saraci a caror impietrire era pietruita bine, blestemau si urau pana la cer, oameni care sunt saraci pentru ca nu muncesc pur si simplu...deci saracia poate impietri la fel de bine ca si bogatia as zice... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Andrusca, fie ca vorbim de saracie, fie de bogatie trebuie sa vorbim si de semeni. Daca nu facem acest lucru si ne vedem doar pe noi, atunci mergem spre suferinta fie prin bogatie, fie prin saracie.
|
|
|||
|
|||
![]()
AndruscaCIM - noua ne-a explicat preotul la predica asa:
Stii ca exista pilde in care un om bogat a fost si hapsan si nu a daruit altora (ex. aia cu bogatul si ospatul la care numai de-ai lui erau invitati, sau cu Lazar cel sarac) si alte pilde inca omul bogat era si darnic si bun (cel cu vindecarea slugii, sau imi scapa acum altele). Preotul nostru spunea asa, ca pentru Dumnezeu nu bogatia ca atare este un pacat si faptul de a nu darui si altora din ea, de a nu ajuta pe altul. Tocmai ce spui tu, sunt unii care sunt bogati, dar si f.filantropi si fac mult bine in lume. Aceia sunt buni crestini. Pacatul apare atunci cand ai de toate si vezi ca altul de langa tine are nevoie si nu-i dai si lui. E putin derutant poate. Ma gandesc acum la acel bogatas care isi facea tot mai multe si mai mari hambare ca sa-si adune granele si bogatiile, dar nu se gandea la saraci. Iisus i-a spus atunci: "nebunule, la noapte vin sa-ti iau sufletul ce-ai sa faci cu averile adunate"? Nu mi-e clar insa pana la ce limita trebuie sa ajunga saracia. Adica se spune ca monahii sa fie saraci de tot, tendinta spre pustnicie, in care sa nu ai chiar nimic. De ce este buna asta. Adica daca ar fi calugarii mai avuti, dar ar ajuta pe ceilalti si ar duce impreuna cu ceilalti o viata crestina, ar fi pacatosi? Pe de alta parte: un dar de la cei Magi a fost aurul (pentru Iisus. In biserici sunt multe obiecte bogate, cu aur si argint, multe biserici marete, cu mult lux, etc. Asta cum se impaca atunci? Aici am o deruta. Probabil insa ca este aceeasi explicatie: este bogatie, dar aceste locasuri fac bine oamenilor, macar pentru credinta, chiar daca nu daruiesc material din avutia lor, ci dimpotriva (oamenii trebuie sa doneze bisericii). Ceea ce nu mi-este nici mie asa clar este cu smerenia si modestia. In sensul ca nu pricep de ce mandria este neaparat pacat. Da, depinde ce faci cu mandria, daca faci rau altuia, sau nu-i faci bine. Exista acea regula cu smerenia in biserica si capul plecat. Dar pana unde totusi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sti cum se zice, nici bogatia in sine nu e un pacat nici saracia neaparat o virtute important e cum te raportezi la Hristos si la relatia ta cu El unii sunt bogati prin munca cinstita, binecuvantati de Dumnezeu pt truda lor iar unii sunt saraci din lene si din risipa pe care o fac
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sunt acei oameni care renunta de buna voie la bunurile materiale in favoarea unei vieti induhovnicite, intelegi unde bat?
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
si bogatia si saracia trebuie conduse cinstit si corect de exemplu daca un om de afaceri nu isi face afacerile corect ala mai poate fi cinstit sau daca un om sarac cerseste pentru altcineva si e in stare sa comita infractiuni ala mai e corect sa fim seriosi amandoua trebuie gospodarite normal si onest
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa parerea mea nu e pacat sa fii bogat atata timp cat agonisesti drept si cinstit averea ta, si stii ce sa faci cu ea ca sa fii placut Domnului, dar mai de folos iti este a avea doar cele de trebuinta si a creste spiritual decat a avea multe si a fii mai sarac cu duhul, pentru ca uneori omul bogat uita sa se roage Domnului si sa multumesca pentru toate cate le are , dar omul sarac se roaga intodeauna pentru milostenia Lui. Pace voua si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dregatorul bogat si pazirea poruncilor | petrescu_dan | Intrebari utilizatori | 1 | 30.11.2010 17:32:01 |
Sunt sarac! | Miha-anca | Generalitati | 275 | 23.09.2010 15:11:13 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|