![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamna, ai grija ce conserve deschizi!...indiferent de faptele lor????
Deci conform acestei regului ei ramin cu Har chiar si dupa ce sunt caterisiti nu? dintr-un motiv sau altul, atunci de ce nu li se mai permite sa slujeasca in afara jurisdictiei BOR?. Oare harul este ca un robinet pe care in deschid si il inchid clerul superior al BOR? cind doresc ei Parca Duhul Sfint nu asculta de om?...cu acest aspect spinos pentru teoria de mai sus pe care o sustii cum ramine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
INSA NU TOTI!! sunt multi duhovnici care au avut de a face cu frati si surori care ASA SUNT EI de la mama lor facuti, si sa stii ca-i inteleg si le inteleg lupta de a nu ceda firii lor homosexuale si DE A NU FI ACTIVI pentru a nu sminti. Asa da smerenie! Sa stii ca acei duhovnici sunt tacuti cind vine vorba de homosexualitate in minastiri! Patimi sunt multe in minastiri mai ales cu cei tineri infantili la minte care fug de resposabilitati din lume. Unora le fug ochii dupa maicute, altora dupa calugari, iar altii se masturbeaza, deci care ar fi diferenta, ...nici una! |
|
|||
|
|||
![]()
... Caci, daca este nevoie, el si sufletul si-l pune pentru tine. Daca nu si-l pune aici la timp, îl va pierde acolo; tu însa nu voiesti a te supune nici macar cu cuvântul.
Aceasta este pricina tuturor relelor, ca au disparut toate cele cuvenite celor mai-mari; nici o sfiala, nici o cinste, nici o frica. "Supuneti-va, zice, mai-marilor vostri, si-i ascultati"; iar acum toate s-au rasturnat pe dos. Nu spun acestea pentru cei mai mari – caci ce folos vor avea de la cinstea noastra? -, ci pentru folosul vostru. Ei chiar de ar fi cinstiti, cu nimic nu se folosesc (beneficiaza) în viitor, ci mai mare le va fi osânda si, chiar de ar fi batjocoriti, cu nimic nu vor fi vatamati în viitor, ci înca mai mare le va fi justificarea. Insa eu voiesc ca toate sa se faca pentru voi. Când cei mai mari sunt cinstiti de cei mici, si aceasta este spre ponosul lor, dupa cum este spus în cazul lui Eli: "Si nu l-am ales Eu oare din toate semintiile lui Israel"; iar când sunt batjocoriti, asculta ce zicea Dumnezeu lui Samuel: "Nu pe tine te-au lepadat, ci M-au lepadat pe Mine" (I Regi 2, 28; 8, 7), astfel ca batjocura este câstig pentru ei, iar cinstea este o povara. Deci, acestea le spun nu pentru ei, ci pentru voi. Cel ce-l cinsteste pe preot, si pe Dumnezeu Il va cinsti; iar cel ce se învata a-l dispretui pe preot, cu timpul Il va dispretui si pe Dumnezeu. "Cine primeste proroc în nume de proroc plata de proroc va lua" si: "Cine va primeste pe voi pe Mine Ma primeste" (Matei 10, 41, 40), si: "Cinsteste pe preot si da-i partea lui" (întelepciunea lui Isus Sirah 7, 32). De aici s-au învatat iudeii a-L dispretui pe Dumnezeu, fiindca l-au dispretuit pe Moise, fiindca l-au alungat cu pietre. Când cineva se poarta cu evlavie fata de preot, cu atât mai mult se va purta fata de Dumnezeu. Chiar de ar fi preotul rau, totusi Dumnezeu, vazând ca pentru cinstea Sa tu te porti cuviincios fata de cel ce nu este vrednic de cinste, îti va rasplati tie dupa dreptate. http://www.ioanguradeaur.ro/348/treb...a-nu-i-judeca/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt curios oare sotul tau ce ar spune? tot evlavios ar ramine si ar considera ca-i plin de Har si ar continua sa se spovedeasca la el...pentru a capata rasplata de care vorbesti mai sus? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se stie ca cele rele ne vin de la diavolul, nu sunt idei care ne apartin, ci el ni le trimite si noi le punem in aplicare. De aceea nu putem accepta ca normal ceea ce spune unul si altul, ci trebuie sa ne straduim sa intelegem cum iau nastere aceste caderi si patimi. Sf. Ioan Gura de Aur, in citatul de mai sus explica unele lucruri, dar am gasit si alte amanunte intr-un Pateric, cu care voi reveni, caci e cam tarziu pentru mine ca sa continui acum. Duhul Sfant, care i-a inspirat pe Sfintii Parinti, le-a dezvaluit acestora adevarul la un nivel mult superior, comparativ cu nivelul de intelegere al oamenilor obisnuiti. Ideile lor le putem intelege, dar nu putem ajunge singuri la aceleasi idei. Tocmai de aceea e de dorit sa ii studiem, daca vrem sa stim cat mai exact despre cele ce ne intereseaza. Dar a spune ca X, care face faptele sodomiei, nu e stapanit de patima (patima fiind repetarea pacatului), desi scris este ca sodomitii, pe langa multi alti pacatosi, nu vor intra in imparatia cerurilor, este doar o copilarie, dar nu una nevinovata... Sa nu uitam ca ne aflam in vremea proorocilor mincinosi, in care adevarului i se substituie minciuna. Dar oare noi ce vrem sa credem, adevarul sau minciuna?!? Raspunzand la aceasta intrebare, vom sti ce avem de facut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca noi am fi niste sfinti, nimic nu ne-ar atinge, dar pentru ca suntem pacatosi, pericolul exista. Prin rugaciune sa ne sfintim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altceva e la noi mirenii, care botezndu-ne primim Duh Sfant; pacatuind, acesta se retrage din vasul murdar. Nici noi nu putem sluji la doi stapani. |
|
|||
|
|||
![]()
1.asta este practica forumului in deschiderea topicului? suntem paraleli cu toti fata de intentia autorului...daca asa este ma supun ,dar voi ramane rezervat la a deschide noi subiecte. 2.daca intentia mea era o cultura orala venita cu exemple despre preoti si faptele lor ,sincer ,m as fi explicat in aceasta.3.incerc inca o data intrebarea care m a facut sa cer sfatul vostru ,cu umilinta in preacunoastere(desigur a voastra): suntem creatia Domnului cu toti,egali si cu acelasi liber arbitru dat de un Dumnezu iubitor si vesnic miluitor; supusi pacatului originar si a celui provocat. Dar...dintre noi mai initiati, inzestrati cu Duhul Sfant de sine dar si creativ, si toata metodologia divina necesara...se detaseaza preoti fie ei de mir sau calugari!3.rezulta vrem nu vrem o dualitate in aceasta calitate: de slujitor al Domnului in deplinatatea actului dinamic si a fortei motrice divine(exclud exemplele de moralitate a preotului fata de targ) precum si de om al creatiei divine ,initial egal in fata pacatului a mortii si a ..vietii vesnice! si acum............despre aceasta dilema daca este ...,am dorit sa discutam aici! cerand scuze tuturor ,ca nu am explicat de la bun inceput si find bucuros ca acum,poate ,am reusit sa fiu explicit ,astept parerile voastre! va multumesc
|
|
|||
|
|||
![]()
@Nevrednicul - acum e si mai putin clar.N-am inteles nimic din ultima ta postare. Te referi acum la diferenta intre preotul de mir si cel calugar?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, sophia, ca formularea aceasta ne-a bagat si mai mult in ceata... din cauza lipsei noastre de pregatire.
Din cate am dedus, nevrednicul se intreaba cum se impaca harului unui preot, primit prin Sf. Taina a hirotoniei, cu natura acestuia, inclinata spre pacat, om fiind, in asa fel incat sa se formeze ca preot sau calugar de exceptie, adica viitor sfânt, adaug eu. Am inteles bine? |
|