Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2009, 11:34:06
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Antiecumenism, dar poze cu Dumnezeu si raiul exista?

Daca nu exista, înseamna ori ca nu exista Dumnezeu ori ca lumea materiala nu e ceea ce pare.

Eu unul sunt convins ca lumea reala e cea nevazuta iar cea vazuta poate fi o iluzie.

Deci niste fotografii nu spun nimic.

Avem de ales între a crede ce spune Scriptura si Sfintii Parinti despre lume si ce spune stiinta. Daca vom crede ce spune stiinta nu ne foloseste la nimic ba poate chiar ne dauneaza, fiindca ideea ca suntem într-un spatiu material mare sau infinit ne da o liniste înselatoare, ca nu ne paste vreun pericol al iadului, mânie a lui Dumnezeu etc.

Conceptul biblibc despre pamântul plat si cerul copertina dincolo de care se afla Dumnezeu e potrivit vietii de pocainta pe care trebuie s-o ducem.
-Poze cu Dumnezeu si Raiul normal ca nu exista pentru ca Dumnezeu este nematerial.
"Nu putem cunoaste fiinta lui Dumnezeu nici pe calea firii, nici pe calea mai presus de fire. Fiinta lui Dumnezeu este "ascunsul" tainic, la care nu ne putem ridica cu mintea si cu care nu putem intra in legatura. Ea e mai presus de orice nume cum spune PSEUDO-DIONISlE Areopagitul. Dar noi cunoastem lucrarile acelei fiinte, care coboara la noi, cum zic Sf. Parinti. Toate numele ce le dam lui Dumnezeu, privesc aceste lucrari; intelepciunea lui Dumnezeu, vazuta in lume, este o astfel de lucrare; puterea Lui creatoare la fel."

-eu cred ca atat lumea materiala cat si cea nemateriala sunt create de Dumnezeu si sunt foarte reale;daca lumea reala e o iluzie ajungem sa credem in filosofia indiana, in maya,in iluzie ..adica in niste aberatii

-normal ca eu nu vreau sa-i contrazic pe Sfinti doar am postat niste poze care mie mi se par reale (daca nu cumva inregistrarea video a fost trucata de cineva,de cei care au facut documentarul)

-daca pamantul este real si e rotund pt ca asa l-a facut Dumnezeu e foarte bine,ce ma deranjeaza pe mine la mantuire?si daca ar fi plat nu m-ar deranja nici asest lucru,nu ar fi o pricina de nemantuire.

-pentru mantuire este importanta viata noastra fara de pacat,viata noastra de rugaciune,de curatire a sufletului,pentruca cu sufletul vom ajunge in Rai (daca ne mantuieste Dumnezeu) iar nu cu trupul.Si pamantul acesta rotund sau plat cum o fi il lasam aici,asa cum e si noi ne ducem dincolo,in lumea nevazuta,nemateriala,duhovniceasca.

-oricum privind lucrurile la modul real,concret,obiectiv se vede si din aceste poze ca pamantul e rotund.
Daca ar fi plat atunci cand e zi ar trebui sa fie in toate tarile zi,si cand e noapte ar trebui sa fie peste tot noapte,dar la noi cand e ora 14,15 la americani e 2,3 dimineata ,e noapte,si invers.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42