tricesimusquintus
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovi
dar de ce ai impresia ca seara la evrei este la apusul soarelui?
|
Nu am impresia, ci așa reiese din Scriptură:
"Seara, după asfințitul soarelui, au adus la El pe toți bolnavii și îndrăciții."(Marcu 1,32)
Pare că dându-și seama că termenul „seară” nu era destul de precis pentru iudei pentru a fixa momentul pe care el îl avea în minte, Marcu adaugă acest comentariu explicativ în plus. Nu este o tautologie, având în vedere imprecizia relativă a termenului seară.
|
comentariul meu:
deci din NT reiese ca fara specificarea, dupa apusul soarelui, ar fi fost seara shi inainte de apusul soarelui deci sf Marcu vrea sa arate ca era inainte de miezul noptzii shi din NT rezulta ca e asha cum tzi-am explicat eu ca seara era de la miezul zilei pana la miezul noptzii shi nu e ceva relativ ci foarte clar shi bine fixat mai ales pentru iudei.
Citat:
Legea rabinică interzicea orice atenție acordată bolnavilor în sabat, de aceea au adus bolnavii la Iisus abia după ce a apus soarele sâmbătă seara. Acest verset cred ca vă lămurește și când se termina sabatul (în postarea anterioară vă scrisesem când începe sabatul - vineri seara).
|
exact, sabatul se termina la miezul zilei adica dupa "shi a fost o dimineatza" deci ei aduceau bolnavii dupa apusul soarelui de frica iudeilor deci nicidecum nu se termina Sabatul atunci cum greshit sustzi dumneata ci era in sabat dar sa nu vada altzii ce fac ei de Sabat. Deci Sabatul nu incepe vineri seara ci dupa calendarul ideu incepe sambata seara shi tzine pana duminica seara cuprinzand o sambata dimineatza caci abea apoi vine Duminica seara shi Duminica dimineatza. Dupa calendarul nostru modern nu poate sa inceapa vineri seara caci se incurca lucrurile... deci e fals sa sustzii ca sabatul incepe vineri in miezul zilei sau vineri seara la asfintzit. (deci te-ai lamurit? sau tot eu ai impresia ca am nevoie de lamuriri? poi pe mine ma lamureshte scriptura shi Cuvantul lui Dumnezeu shi nu ma incurca)
Citat:
Citat:
nu domnule, ci seara incepe cand soarele depasheshte mijlocul Cerului...
|
Domnule, acest lucru este fals nu numai din punct de vedere teologic, dar și astronomic. Când soarele este la mijlocul cerului, adică la zenit, este amiază. De la acest moment până începe seara mai sunt destule ore...
|
asha explica "unii" care habar n-au de teologie zicand ca e fals deshi le-ai dat o tona de argumente clare scripturistice dar atunci la Creatzie de ce nu se tzine seama de alte momente ale soarelui? shi de ce nu se vorbeshte de amiaza? poi fiindca inainte de Soare a fost Prima shi a doua shi a treia zi cand nu erau momente fatza de soare ci abea apoi au inceput sa existe shi alte momente (amiaza) fatza de soare, deci existand doar doua momente, seara shi dimineatza e foarte clar ca inceput de seara este considerat momentul imediat ce soarele trece de punctul de deasupra capului , din miezul zilei, shi merge spre apus shi asta se numeshte SEARA iar Dimineatza se numeshte de la miezul noptzii pana cand soarele ajunge in miezul zilei shi asha a fost impartzita ziua ca sa fie o zi intreaga caci altfel nu se poate. Deci e foarte clar, shi este dupa cum este scris la Creatzie, caci Soarele shi Luna shi stelele a trebuit sa desparta lumina de intuneric dupa ziua a 3-a...
Citat:
Citat:
iar ce ai dat
Levitic 23:32 "Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru."
confirma ca sabatul nu este doar in ziua a 7-a ci shi a noua zi dintr-un shir randuit shi in care este un fel de post prin odihna... de Sabat... "să vă smeriți sufletele în ziua aceasta"
|
Exemplul acesta vi l-am dat ca să demonstrez că ziua (deci și sabatul) durează de la apus până la apusul următor. Sabatul despre care e vorba în text, nu este sabatul zilei a șaptea, ci un sabat ceremonial (zi ceremonială de odihnă)- Ziua Ispășirii în ziua a 10-a a lunii a 7-a (vezi vers. 27).
|
Deci e clar ca existau randuite shi alte odihne in zile care nu tzineau de sambata deci in mod fals shi greshit se leaga mereu termenul Sabat doar de numele zilei sambata, caci Sabatul este un termen dat Odihnei Binecuvantate, este o zi a Domnului.
Deci iata ca incaodata tzi-am aratat clar ca nu proorocii lui Dumnezeu mint ci ei bine marturisesc de la Cuvantul lui Dumnezeu ca Sabatul cel Veshnic, pe Pamantul shi Cerul cel nou, se tzine de Sambata seara dupa apusul soarelui pana Luni dimineatza la rasaritul soarelui iar in mijloc fiind sfanta Duminica a invierii... shi asha este cel mai corect.
deci cine sunt cei ce slujesc lui baal sau lui peor sau lacomiei sau minciunii sau altor "dumnezei"?