Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Ar fi trebuit sa-l vezi in tine, Ory. Daca in tine nu l-ai vazut, cum sa-l vezi in altii?
|
Sa-l vezi in tine ?, nu prea ai cum !, Cand esti prea tanar esti manipulat si indoctrinat in asa masura incat este greu sa-ti mai intelegi propriile-ti convinderi, mai ales atunci cand iti mai si dedici viata acelor credinciosi care stiu ce sa faca cu ea...si fac un dezastru, fiindca ei stiu ce vor si vor sa le fie doar lor bine, cu orice pret.
Se naste foarte multa iresponsabilitate din cauza egoismului, foarte mult rau adunat impreuna cu neputinta umana, ajungandu-se inevitabil la individualitatea de care trebuie sa fim raspunzatori. Pana la urma, indiferent cat esti de manipulat, tu raspunzi de tine insuti, indiferent cat esti de tanar si de imatur, intotdeauna cineva te va influienta intr-un fel sau altul cu o asa putere incat iti poate schimba viata iremediabi, dar, in cele din urma tu ai a raspunde.
Si raspunsul crestinului este aproape intotdeauna evaziv, scuzabil, acoperit de o dulceata amara...oricum, numai cu duhul responsabilitatii celor din jur NU.
Uneori tind sa cred ca oamenii cei mai capabili de sfaturi, sunt tocmai cei care nu au prea multe de spus. Situatia este mult mai complicata decat pare si numai sacrificandu-se cineva pe sine o poti intelege.
Dumnezeu este, evident VIU, dar oamenii sunt morti de mult....