![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt uimita ce citesc aici; chiar asa sa fie?!?
http://ortodox.net/article.php?story...asporei_romane |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu e vorba de nici o Biserica ortodoxa libera, ci de problemele legate de bisericile la care mergem noi, cei din strainatate. Poate pentru tine sunt aberatii, noi insa traim in alta parte si ne confruntam cu niste lucruri. Astept sa confirme sau sa infirme cei din strainatate, nu din Bucuresti, daca se poate...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Daca Adminul considera inoportuna postarea cu acest articol, poate sa o stearga. Abia acum am vazut ca e vorba de BO libera. In realitate exista probleme, si despre acestea doream sa discutam, pentru a vedea ce e de facut.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca este adevarat ca majoritatea episcopilor si preotilor actuali din mitropoiliile care tin de Bucuresti sunt fosti membrii ai securitatii, dar din pacate poate fi adevarat pentru unii mai vechi, care erau acolo inainte de 89. Insa de ex. Mitr. Iosif si Siluan (Franta respectiv Italia) sunt f. tineri si au fost hirotoniti mult dupa 89, in occident. Din pacate insa, ceea ce se scrie despre parohia din Düsseldorf este adevarat (desi descris partial incorect), ba inca a fost si mai rau decat atat. Din pacate, felul cum a trecut parohia aceea la Mitropolia Romana, de la Constantinopol unde era, in doua etape (mai intai o jumatate in 96, pe urma cealalta, in 2003), este intr-adevar foarte incorect si s-a facut prin metode necrestine si urate. Stiu foarte bine cum a fost, pentru ca am fost si eu in mijlocul evenimentelor in 2003, care m-au tulburat si intristat foarte tare. Insa despre Paris, stiu ca toate parohiile care au trecut la IPS Iosif au trecut cu blandete, fara vrajba si metode incorecte. Poate ma insel, eu insa asa am auzit. As vrea sa spun urmatorul lucru: nu numai romanii, dar multi s-au comportat in Occident in mod neconform cu eclezoiologia ortodoxa, care are ca principiu al episcopiei un principiu local, nu national; deci, sa incerci sa 'unesti romanii' (sau grecii, rusii etc) este un principiu NEORTODOX. Biserica este una si indiferent de ce episcop tinem, suntem mai inati ortodocsi si pe urma rusi, romani etc. Ce s-a intamplat insa si se intampla inca este ca fiecare a incercat sa ii traga pe rusi cu rusii, pe romani cu romanii etc. Asta nu numai ca este incorect dpdv ecleziologic, dar a creat si conflicte, vrajba,; ura, suspiciuni... Pacat, si urat. Dar nu foloseste la nimic sa ne infundam intr-o atitudine acuizatoare ca cea a acestul articol care este probabil scris de o aripa schismatica. Solutia problemei nu este iesirea din Biserica (ce-i aia 'biserica libera'?? libera de ce?), ci incercarea da a repara lucrurile incetul cu incetul dinauntrul ei. Sa nu raspandim deci astrfel de articole, daca vrem sa vorbim despre asemenea lucruri sa o facem pe un ton obiectiv si cu dragoste. Sa ne ajute Dumnezeu!
|
||||
|
||||
![]()
Păi vezi Anca ! Am tras semnalul de cum am văzut link-ul . Eu înțeleg dorirea ta, dar lezăm acest site , trimițând la vizualizări neavenite pe cei de aici. . . .
|
|||
|
|||
![]()
Pe aici nu sunt copii mici; iar noi cunoastem diferenta dintre rau si bine. Uite, Fani are ceva de spus... Multumesc, Fani.
|
|
|||
|
|||
![]()
In privinta asta sunt si eu de acord.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? | sophia | Muzica Bisericeasca | 22 | 30.06.2011 16:11:41 |
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 08.10.2009 23:35:55 |
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 07.05.2009 18:15:08 |
Românii ortodocși din diasporă, în pelerinaj la mânăstirile moldave | cristiboss56 | Generalitati | 4 | 19.04.2009 12:03:37 |
|