![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
De ce un lucru inspirat de perfectiune este atat de neclar incat trebuie interpretat in duh? (ce-o mai fi insemnand si asta?)
De ce nu a spus D-zeu mai clar ce avea de spus? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si pentru ca un text din asta e scris pentru toate epocile, deci are multe straturi de interpretare. In profunzime sta frumusestea si adevarul unui text, nu in subtirimea intelesului. Singurele texte cu un singur inteles sunt circularele de politie si declaratia de impozit. (dar lasa ca si alea..) Der altfel se poate vedea asta si la marii scriitori, du-te la biblioteca sa vezi cate volume de interpretari s-au scris deja pentru o piesa de Shakespeare.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum poate fi ceva inspirat de insusi Dzeu plin de greseli? De unde stii ce sa iei de bun? De unde stii ca trebuie sa iei ceva de bun? Stii ca sint destui care cred ca fiecare cuvint e pus acolo de Dzeu, ca nu e absolut nici o greseala in biblie? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca vrei intr-adevar sa afli niste raspunsuri, mai bine citeste o carte buna despre acest subiect (exegeza biblica, hermeneutica ortodoxa), de exemoplu Puterea cuvantului de p. John Breck. Astia 'destui' care citesc Biblia de parca ar fi cazut ca un bolovan din cer si pretind ca nu exista profunzime a textului nu ma impresioneaza. Nu asta e spiritul ortodox adevarat. Acestea fiind zise, Biblia este inspirata de sf. Duh insa El lucreaza prin oamani, deci ceva din cumtura si mentalitatea lor transpare. As mai zice doar ca insusi faptul ca in Biblie sunt cpontradictii arata ca este veridica, pt ca daca cioneva vrea sa contrafaca o scriere ca sa te convinga o va face cat mai 'perfecta'. Contrazicerile si inexactitatile cate sunt oglindesc faptul ca Duhul nu poate fi cuprins total in vorbe omenesti. Si as mai zice totusi si ca mi se pare meschin sa ne concentram pe ele si nu pe maretia si frumusetea si stralucirea textului ca intreg.
|
|||
|
|||
|
Vorbesc de contraziceri si inexactitati banale, nu de chestii sofisticate
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Numai Dumnezeu este perfect si poate fi adorat. Unele sunt si false inecactitati. Nu stiu la care exact te referi.
|
|||
|
|||
|
As vrea sa stiu daca crezi ca invierea lui Isus este interpretabila in duh
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica, este fapt istoric. Pe acest fapt se bazeaza tot cresinismul, altfel cade totul!
|
|||
|
|||
|
nu, caci pamantul uscat shi insetat era umezit de la aburul ce ieshea din pamant caci nu fusese pe fatza pamantului ploaie, ci erau ca nishte ochi foarte mari, tot omul era un singur ochi, nu la forma ma refer ci la functzie shi la asemanare, prin care se vedea sufletul omului, duhul... shi toate sentimentele shi faptele savarshite... shi de aia s-au ascuns dupa frunze, dupa boschetzi, dupa tufe, dupa copaci, dupa ceva... caci erau goi shi li se vedea rushinea... erau ca nishte ochi sinceri... caci pielea omului pentru om, pleoapa, peste ei ca sa-i acopere shi sa-i imbrace, inca nu au primit ca sa fie imbracatzi... de Domnul... din mila pentru ei... pentru suferintzele lor, caci era drept ca sa fie imbracatzi dupa ce au greshit, ca sa nu sufere atat de mult vazandu-shi unii altora goliciunile...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 20:14:27 |
| Interpretarea viselor | redandrei90 | Generalitati | 14 | 02.04.2014 15:09:09 |
| Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 16:33:47 |
|
|