![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
iti dau drept exemplu bine cunoscutul episod al invierii - descoperirea mormantului gol. fiecare evanghelie are o poveste diferita - difera timpul zilei (seara, dimineata), personajele care merg la mormant, (Maria Magdalena si fecioara Maria, doar Maria Magdalena, Maria Magdalena, fecioara Maria si alte cateva femei) dialogul dintre personaje, persoanele descoperite in mormant, (un baiat, doi baieti, doi ingeri) felul in care este descoperita piatra de la mormant (in toate variantele era deja data la o parte, in Matei un inger coboara si o inlatura) daca incerci sa le citesti in paralel o sa observi ca la fiecare intamplare, difera personajele, actiunea, locul actiunii, dialogul dintre personaje etc. lucruri care la prima vedere pot parea contradictii minore devin probleme mari cand luam evangheliile in ansamblu. Citat:
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|
|||
|
|||
|
Mai , este cea mai citita carte in prezent si in trecut ,si cea mai vanduta.
La fiecare 2 minute se editeaza o Biblie. Adu-mi dovezi ca e o mostra de imperfectiune. Sufletul tau nu este pregatit pentru a intelege Sf.Evanghelie. Ce autori asa celebri stii tu ? Nu vezi ca in incultura asta care a cuprins lumea ,nu mai e nici un autor si nici o carte atat de cunoscute? Sunt best sellers ,carti care se vand pe moment si lumea uita apoi. A fost Gabriel Garcia Marquez acum 20 de ani ,apo Umberto Ecco ,acum altii ,sper ca nu Dan Brown ,acesta nu e scriitor ,e fabricatnt de carti bine vandute. Nimic nu a dainuit ,deoarece aceste carti nu spun Adevarul ,ci ceva relativ ,oricat de bine ar fi fost ele scrise. Acel ceva a fost bun si gustat la vremea respectiva. Uite ce spune prorocul David despre necredinciosi : " Vazut-am pe cel necredincios falindu-se si inaltandu-se ca cedrii Libanului. Si am trecut si iata nu era si l-am cautat pe el si nu s-a aflat locul lui. Pazeste nerautatea si cauta dreptatea, ca urmasi are omul facator de pace. Iar cei fara de lege vor pieri deodata si urmasii necredinciosilor vor fi starpiti. " |
|
|
|||
|
|||
|
Intrebarea este ce tip de dovezi te-ar multumi?
|
|
|
|||
|
|||
|
acelasi lucru ma intreb si eu. se pare ca cele cateva sute de contradictii si absurditati existente in Biblie nu sunt suficiente pentru a demonstra valoarea indoielnica a Bibliei ca izvor de moralitatea si adevar istoric. dar de fapt ce zic eu... mai sunt unii care in ciuda dovezilor covarsitoare considera Biblia ca fiind perfecta.
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat DEX:
"- Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem. - Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine. " Faptul ca Tatal este mai mare decat Fiul nu exclude certitudinea existentei unei singure fiinte Tatal ,Fiul si Sfantul Duh. Harry Potter este bine vandut acum ,sa vedem peste cativa ani care va mai fi. In rest nu am timp si nici competenta sa iti raspund ,sunt preoti si teologi care ar putea sa iti spuna mai bine. Voi blasfemiati si bine nu va fi de voi ,nu o spun eu ci Duhul Sfant care a grait prin profeti ,unul din ei fiind imparatul David ,din care am citat. Ati dovedi mai multa intelepciune daca v-ati vedea de treburile voastre. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu mi-ai raspuns la articolul referitor la morala crestina
|
|
|
|||
|
|||
|
da si eu as vrea sa discut cu un teolog, chiar mi-ar face placere. scuze ca nu ti-am raspuns la articol, dar nu am timp acum. poate mai vorbim pe seara. :)
|
|
|||
|
|||
|
Iti raspund cu cea mai mare placere daca imi faci un rezumat cu cuvintele tale
|
|
|
|||
|
|||
|
Acum am vazut ce ai scris despre sfantul Ilie :
" Cartea a patra a regilor 2:11. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer. - Ioan 3:13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer. " Sfantul Ilie a fost ridicat la cer iar Mantuitorul s-a suit la cer ,deci a scris corect evanghelistul Ioan. Iisus are putere sa se suie la cer . |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
![]() |
| Tags |
| morala |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
| Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
| Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
| Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
| Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|
|