![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine poartă de "grijă" Ortodoxiei, în mod vădit dușmănos e în mare înșelare. Nici cea mai drastică dictatură nu a reușit să înfrângă Ortodoxia ! De ce ? Pentru că ea Ortodoxia este adevărata Biserică a lui Hristos, iar Ortodoxia va dăinui alturi de Hristos întru veșnicie. Iar celor ce totuși nu pricep limbajul și trăirea Ortodoxă le reamintesc proverbul " câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia". Pe sectanți , nu-i consider nici misionari, nici înțelepți, hai să zic nici proști, dar rătăciți sunt sigur. Mare atenție cei ce cască gura la ei, ei se numesc căscați, iar de la căscat la rătăcit, nu-i decât un singur pas.
|
|||
|
|||
![]()
Problemele pe care le vad eu in ortodoxie:
1. Lipsa catehezei in biserici, pentru adulti. 2. Insuficiente informatii clare ( de ex. nimeni nu ne poate lamuri asupra duhovnicului, a ajutorului sufletesc si nu numai dat de biserica in situatii grele de viata). Lipsa de comunicare a preotilor cu oamenii. 3. Faptul ca oamenii inteleg si interpreteaza prost scripturile si altii pe urma le preiau asa. Multi preiau numai citate din V.T in special si fara a da explicatii le pun ca pilde oamenilor. De la ce a spus Domnul si pana la ce spun oamenii azi, este cale lunga... Un prieten spunea ca daca ar putea ar invata limba aramaica pentru a citi scripturile in original, fara influente omenesti. 4. Multe neclaritati si contradictii in randul clericilor: de ex. problema cu femeia si necuratenia ei, cu cei casatoriti, cu postul, etc. Si oamenii sunt derutati, nu stiu ce si pe cine sa creada. 5.Misionarism lipsa: DA. Dar in alt sens: lipsa de preoti si biserici in diaspora. 6.Lipsa de implicare sociala: la batrani, bolnavi, orfani ( scoli, azile, spitale, etc.). Ar fi misiuni ale monahilor. Multi din generatiile varstnice au invatat in scoli de ...maici. Sigur ca avem nevoie de rugaciune si smerenie si etc., dar oamenii cauta tot mai mult in viata asta grea, sfaturi concrete pentru viata de zi cu zi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cristi esti cam dur cu judecata. N-am luat de altii, ci m-am lovit de astfel de probleme si eu si altii.
La ce anume te referi ca nu stiu sau gresesc? Ca sa lamurim lucrurile. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt de acord cu sophia.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Sute de cantine sociale sub tutela B.O.R. , 20 de biserici din capitală dau zilnic mese calde și unele la domicili, zeci și zeci de centre sociale pentru copiii defavorizați sunt și centre de noapte, peste 50 de puncte tip Policnică pentru analize , diagnostice medical, deschiderea primului mare Spital patronat de B.O.R , centre de îngrijire pentru bătrâni, oameni singuri și în dificultate ( circa 35 pe țară ) etc, etc. Vorbești în hulă și nu-mi place , mai ales cand ataci pe cineva pe nedrept și mai ale B.O.R.
|
|||
|
|||
![]()
Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura. Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii. Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca. Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine. Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un calugar ce are grija de batrani sau copii nu mai are grija de pravila lui, de nevointa si rugaciune. Urmarea, disparitia calugarilor, despre care tot citim in toate cartile.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumim Cristi, |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL | cristir | Despre Biserica Ortodoxa in general | 563 | 08.07.2013 03:58:38 |
Ortodoxia este... | Ion Pop | Generalitati | 21 | 30.12.2012 20:34:23 |
Ortodoxia | dobrin7m | Dogmatica | 64 | 25.09.2011 20:23:28 |
ORTODOXIA | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 73 | 14.08.2008 13:43:58 |
Ortodoxia | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 33 | 03.11.2007 14:59:22 |
|