Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2009, 16:13:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de samuel Vezi mesajul
Ii dau dreptate si lui Geony dar si tie pe de o parte...eu nu am vazut sectar care sa nu se laude, sa nu acuze sau sa critice.Daca fac o fapta buna asta nu inseamna ca nu se vor lauda...tu nu ai vazut vecina ??? DAR CREZI CA EA NU SE VA LAUDA CA A FACUT ACEST LUCRU?
Am o vecina penticostala, nimeni nu a intrebat-o , si-mi spune ca de ce nu ma duc sa vizitez doi batrani (mosu e cam surd , iar baba e oarba) ca sunt fara de ajutor,...eu m-am dus si le-am dus de mancare- zicea vecina.
Asa ca SECTARUL tot sectar este.

Am o cunostinta .. cred ca e baptista (nu ma prea intereseaza, deci nu-mi amintesc exact). Cum ar fi sa auda asta din gura mea??!!! "sectarul tot sectar este"
Nu este grosolan, jignitor??
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 16:22:30
samuel samuel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Am o cunostinta .. cred ca e baptista (nu ma prea intereseaza, deci nu-mi amintesc exact). Cum ar fi sa auda asta din gura mea??!!! "sectarul tot sectar este"
Nu este grosolan, jignitor??

"De omul eretic dupa prima si a doua mustrare sa te indepartezi"....cum as putea sa nu spun acele cuvinte? nu le vad jignitoare deloc...eu nu sunt o persona ecumenista, ii iubesc ca sunt si ei creatii a lui Dumnezeu-dar pana aici. Cand e vorba de credinta (eu pacatosul) nu pot sa-i accept (pe acesti "sfinti").
GRESESC???
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 16:33:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de samuel Vezi mesajul
"De omul eretic dupa prima si a doua mustrare sa te indepartezi"....cum as putea sa nu spun acele cuvinte? nu le vad jignitoare deloc...eu nu sunt o persona ecumenista, ii iubesc ca sunt si ei creatii a lui Dumnezeu-dar pana aici. Cand e vorba de credinta (eu pacatosul) nu pot sa-i accept (pe acesti "sfinti").
GRESESC???
Da, eu zic ca da.
Una este sa respingi credinta lor, cu totul altceva este sa respingi persoana.
(sectarul este tot sectar.. se refera la persoana, nu la invatatura. Cred ca trebuie sa ne ferim de generalizari.. Comunismul, fascismul si alte ideologii satanice opereaza cu etichete si categorii!!).
Apoi, gandeste-te si tu, daca omul acela eretic isi va parasi credinta.. se va duce.. unde? Va veni el la tine daca nu-i arati iubire???
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 17:28:24
samuel samuel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Da, eu zic ca da.
Una este sa respingi credinta lor, cu totul altceva este sa respingi persoana.
(sectarul este tot sectar.. se refera la persoana, nu la invatatura. Cred ca trebuie sa ne ferim de generalizari.. Comunismul, fascismul si alte ideologii satanice opereaza cu etichete si categorii!!).
Apoi, gandeste-te si tu, daca omul acela eretic isi va parasi credinta.. se va duce.. unde? Va veni el la tine daca nu-i arati iubire???
Ce ar trebui sa intelegem prin cuvintele Apostolului cu privire la ERETICI ???

Ce sa facem sa-i pupam pe frunte? Iti zboara ca niste fiare in gat.
Sa stai de vorba cu ei ? Iti scot Biblia in fata...
Cred ca trebuie sa gasesti o cale de mijloc...celei bland cu blandete sa te comporti, cu cel aspru sa fii mai dur...
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 18:53:28
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

In primul rand, discutiile despre dogma pot fi evitate, daca stii ca nu vei ajunge la nici un rezultat!! Asta nu inseamna ca trebuie sa dispretuiesti omul din fata ta!!
In al doilea rand, daca astfel de discutii apar.. eu intotdeauna am avut de castigat din asta: am pus mana pe carte si am citit!!! Am invatat mult din "provocarile" celor de alta religie. In astfel de discutii am inteles ca nu cunosc suficient sau destul de profund!!!
Si in al treilea rand.. nu trebuie sa uitam niciodata porunca de a ne iubi aproapele!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 18:54:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

(raspunsul de mai sus era pt Samuel)
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 19:24:42
simona62's Avatar
simona62 simona62 is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2009
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru simona62
Implicit

imi doream foarte mult sa fi scapat de cei care vor sa fie "altfel"...sa gasesc oameni care deja au simtit dulceata ortodoxiei,dar vad la tot pasul ca unii vor cu tot dinadinsul sa ne reconvertim...sper sa nu obososec sau sa ma enervez...prea tare...
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 20:19:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Azi, pe o alee ma agata un nene mai in varsta, imbracat la costum si cravata:

- Nu-i asa ca te simti dezorientat? aratandu-mi o brosura.
- Eu sunt ortodox, ii zic dupa un scurt moment de mirare. Intre timp nevasta-mea ma tragea de mana...
- Si crezi ca exista mantuire la ortodocsi?
- Da, cred.
- Nu a adevarat, imi spune.
- ?!

Dupa care am plecat, la insistentele sotiei. Mi-a fost mila de mosulet, am spus in gand o rugaciune scurta pentru el...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07