Citat:
În prealabil postat de patinina34
[COLOR=red]Uite aici[/COLOR] [COLOR=red]am o nelamurire: ori crezi in Sfintii Parinti, ori nu crezi.[/COLOR]
[COLOR=red]Dupa cum bine stii, Dumnezeu lucreaza prin oameni, adica prin cei alesi, corect? Ei, atunci cum poti crede in unii si in altii nu?[COLOR=red] Deci asta mi se pare ciudat. Inc vreau sa te mai intreb daca asta este religia ta, sau parerea ta personala referitoare la acest raspuns?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Toate invataturile sint in armonie cu Sfanta Scriptura. Doar c unele explica numite aspecte, iar altele explica alte aspecte.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000].[/COLOR]
|
Am sa va prezint raspunsul meu, care este de fapt si un principiu al confesiunii religioase din care fac parte. Mai exact. Oricine poate fi crezut dupa ce este verificat cu Sfanta Scriptura.
Referitor la Sfintii Parinti: chiar si Biserica Ortodoxa respinge unele invataturi ale Sfintilor Parinti, sustinand ca acestia au gresit (ma refer la Sfintii Parinti acceptati de B.O.). Nu stiu pe ce criterii face Biserica Ortodoxa selectia invataturilor Sfintilor Parinti, dar cert este ca o face. Si noi filtram invataturile, cu Sfanta Scriptura.
"Cercetau Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca, ce li se spune este asa" (Faptele Apostolilor 17:11). Aici se vorbeste despre faptul ca unii crestini il verificau cu Sfanta Scriptura, chiar pe marele Apostol al neamurilor, Pavel.
Singurul care este infailibil este Dumnezeu. Chiar si profetii din Sfanta Scriptura au gresit in invataturile lor (ex: profetul Natan). De aceea, orice invatatura trebuie sa fie in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.