![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Precum nu m-am clătinat in credință, tot așa n-am slăbit niciodată in nădejde. Am petrecut aproape toată viața in gemete și lacrimi și zilele mele au fost pline de pelin și de amărâciune.
Adevărat este că am avut mari bucurii din cauza Fiului meu, dar pentru viitoarea sa patimă am fost intr-o mâhnire nesfârșită și in amară intristare. Și il priveam mereu in toate durerile și suferințele Lui, vedeam pe dulcele meu Fiu in agonie, cuprins de groaznică amărăciune inainte de a-și da ultima suflare. Cu toate acestea , nu mi-am pierdut niciodată nădejdea că toate ar fi trecut, că El ar fi inviat și că aș fi mers impreună cu El in bucuria cea veșnică. Nădejdea mi-a susținut totdeauna inima mea și chiar in mijlocul celor mai mari necazuri m-a umplut de imbărbătare. Cine nu are nădejde in Dumnezeu este un nefericit și se usucă precum o floare in vremea secetei. Insă , cine este atras de nădejdea unor lucruri mai bune, se intărește fără să mai aibă nevoie de mângâieri exterioare. Creștinul nădâjduiește de la Dumnezeu tot binele, după viața aceasta trecătoare, deși o trăiește in mare mizerie. Dumnezeu este credincios și se ține de făgăduințele Sale, iar in cer dăruiește mai mult decât s-ar putea inchipui o minte omenească. Nici un rău nu te va putea tulbura de ai nădejde in bunurile cerului, la care nu vei putea ajunge, decât numai prin suferință. Cred că ai incercat deșertăciunea nădejdilor puse pe promisiunile oamenilor, care, sau nu țin ceea ce au făgăduit, sau nici nu se mai gândesc la ceea ce au făgăduit vreodată. Desi păcătos, să ai nădejde, pentru ca Dumnezeu este milostiv, din partea ta se cere, insă, ca nădejea să fie intemeiată pe pocăință. <<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bolile, sărăcia, disprețul și moartea, vor lua o infățișare veselă de te vei privi in oglinda nădejdii bunurilor celor cerești. Fiule , nădăjduiește in Domnul și fă binele și vei avea totdeauna in suflet tărie și pace. Urmează - mă pe mine !
|
||||
|
||||
|
Citind toată Evanghelia, te vei minuna , desigur, de tăcerea mea. Vei afla că am vorbit puțin, dar totdeauna bine și drept. Am vorbit Ingerului in odăița mea, am vorbit cu Fiul meu in templu, cu Elisabepa, când m-am intâlnit cu ea și am mai vorbit la nunta din Cana Galileii.
Mi-am păzit totdeauna limba mea, ca să nu spună nimic ce putea supăra pe Dumnezeu și pe oameni. Același lucru fă-l și tu, fiule, dacă vrei să te bucuri de pacea inimii. Cine ți-a adus până acum mai multe tulburări decât limba ta ? Când te trezești dimineața , nu-i adevărat că indată te gândești cu neplăcere la cuvintele nesocotite ce le-ai spus in ziua dinainte ? Bagă de seamă despre ce vorbești , in ce fel vorbești și către cine vorbești. Cântărește fiecare vorbă și gândește-te ce urmări poate avea. Omul ințelept nu vorbește tot ce-i vine in gură, ci numai ce se cuvine. Cu cât vei intrebuința mai puține cuvinte, cu atât vei fi socotit mai ințelept. Nu te obișnui a spune glume, pentru că fără să bagi de seamă vei spune in glumă și lucrurile serioase și nu te vei folosi cu nimic. <<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu dezvălui in public ceea ce prietenul ti-a spus in secret, aceasta e necredință grea, dacă a produs dezbinări grele ! Vorbește cu băgare de seamă despre ceea ce nu știi, pentru ca să nu greșești și să treci drept om prost. Cuvinte rușinoase și necuviincioase să nu iasă din gura ta, pentru că ele arată că cel ce le rostește are un suflet necurat. Nu descoperi greșelile aproapelui tău, ci taci și-l dezvhnovățește pe cât poți, atunci când alții vorbesc cu răutate. Ce-ți folosește dacă tu spui in public greșelile altora ? Ție nu-ți place ca alții să vorbească despre greșelile tale, și atunci tu de ce vorbești despre aproapele tău ceea ce nu te privește ? De vei iubi tăcerea, te vei simți adesea mai mulțumit, decât dacă ai fi vorbit. Cinstea omului se poate dărâma cu o singură vorbă, dar nu i-o poți da inapoi nici cu o sută de vorbe. Mintea cea ințeleaptă să fie călăuza limbii tale, și dragostea și frica de Dumnezeu să fie stăpână in toate cuvintele tale. Urmează- mă pe mine !
|
||||
|
||||
|
Oare ce este omul fără dragoste, afară decât numai o canelă stinsă ? Și ce este oare lumea fără dragoste decât o vizuină de hoți ?
Inima mea i-a îubit pe toți oamenii și le-am arătat tuturor, mereu , o dragoste de mamă. Cât am suferit văzându-l pe Iuda nepocăit și pe tâlharul cel fără de nădejde. Am fost acoperită de durere nespusă văzând atât de multe suflete pierzându-se pentru vecie. De câte ori n-am plâns amar, că mulți nu se vor bucura de rodul patimilor Fiului meu. Văzând pe cineva in nevoie l-am ajutat cu dragoste, și de n-am putut cu fapta, l-am ajutat cu vorba și cu inima. In zadar crezi că-L iubești pe Dumnezeu, dacă nu-l iubești pe aproapele tău. Cum poți tu să-L iubești pe Acela pe care nu-L vezi, dacă tu il urăști pe cel ce este inaintea ochilor tăi ? Dragostea ta trebuie să se intindă la toți , pentru că atât bogatul cât și săracul, atât prietenul cât și dușmanul au intipărit in sufletul lor chipul lui Dumnezeu. Frumusețea, bogăția, puterea și hainele nu sunt cauza adevăratei iubiri, ci lucruri deșarte și fărâ de nici un preț. Chiar și fără toate acestea, aproapele este icoana lui Dumnezeu, cu toate că este sărac și lipsit. Dacă iubești pe cineva pentru talentele lui și nu pentru că este icoana lui Dumnezeu, nu ai dragoste sfântă și adevărată. Dacă iubești pe cineva pentru că se potrivește cu caracterul tău, atunci ești plin de iubire de sine și ești un om vicios. Dacă iubești pe cineva pentru că-ți este binefăcător, nici acum nu ai dragoste curată. Nu intemeia dragostea ta pe un lucru trecător, pentru că ea nu va dăinui, dragostea adevărată n-are sfârșit și este nemuritoare. <<< Va urma >>>
|
|||
|
|||
|
Citind cu atentie sfinta biblie vedem bine inca de la facerea lumi voia lui dumnezeu savaot creatorul a tot ce a fost,este,si va fi si anume ascultarea omului de catre porunca lui.Adam a fost creat de catre savaot in ziua a sasea,sa intelegem ca noi am fost creati ultimi dupa toate lucrurile ca sa fim stapini peste ele.Pentru a nu fi singur dumnezeu a creat-o pe eva lui adam nu spre pacat ci mai degraba spre a se putea inmulti neamul omenesc,dintr-o singura pereche de oameni.Deci parte barbateasca cu parte femeiasca a lasat domnul savaot spre casatorie sub nici un chip altfel.Cetatile sodoma si gomora ne stau marturie la minia lui dumnezeu asupra sodomitilor.Toate pacatele au fost iertate de dumnezeu prin stapinul nostru iisus hristos,si ca sa nu fim acuzati de cineva bunatatea lui savaot este fara sfirsit,el ne-a ingaduit pe pamint dreapta credinta a noastra ortodoxa.Sa nu mai avem vre-o data indoeli despre legea dumnezeului nostru cel viu si adevarat.Este un singur dumnezeu,un singur mintuitor,un singur sfint duh,adica o singura sfinta treime.Apostolul andrei este cel ce a fost pe meleagurile noastre cu propovaduirea evangheliei lui hristos,vedem bine semnul lasat de savaot si anume acel locas de inchinare de-al nostru ortodox in pestera in care a locuit el.In israel ca fara el nu se poate vorbi la mormintul domnului nostru iisus hristos,vedem bine semnul adica un locas de-al nostru ortodox de inchinare.Dar nu acuzam pe nimeni de religille lor,dreptul judecator cind va face judecata va judeca drept.Nu mai trebuie sa ne gindim la rau pentru hristos,deoarece prin voia lui dumnezeu crestinismul este in toata lumea,deci noi putem construi oriunde un locas de inchinare de-al nostru ortodox,ce-i drept alti s-au ostenit si au rabdat pina la moarte pentru a fi cum sint.Noi avem obligatia de a le pastra si crede in dumnezeu.Sa nu uitam ca domnul nostru a umblat pe pamint facind voia tatalui din cer si dupa ce a inviat sa inaltat la cer.Deci nu exista inaltare fara fapta paminteana a domnului nostru iisus hristos adica ceea ce cinstim si cunoastem.Unirea credintei sa o avem si sa implinim din inima legea lui hristos.AMIN.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cinstește sufletele mai mult decât orice și te roagă totdeauna pentru mântuirea lor, aceasta este cea mai mare pomană ce-ți poți face și ție și lor. Să te ții de această rânduială : voi face altora ceea ce-mi place mie și nu le voi face lor ceea ce mie nu-mi place. Nu te bucura de nefericirea fratelui tău și să nu-ți pară bine de suferința lui, chiar de ți-ar fi cel mai mare dușman. Și pe dușmani trebuie să-i iubim ca pe frații noștri, de voim să implinim porunca dragostei. Creștinul nu are dușmani și el nu este dușmanul nimănui, pentru că-l ia drept prieten pe cel ce-i face rău, având motiv să sufere pentru Dumnezeu. Privește la Sfinții care umblau goi și desculți și erau prigoniți și ei nu se supărau, ci se rugau pentru Dumnezeu să le dea răbdare și-i numeau pe dușmani frații lor. <<< Va urma >>> .
|
||||
|
||||
|
Citat:
Poartă grijă mare de cei ce-ți sunt incredințați , pentru că de ei vei da mare socoteală inaintea lui Dumnezeu. Iubește-i cu dragoste sfântă, dacă nu vrei să fii ca un necredincios. Mare răsplată vei avea pentru dragostea ta, de vei putea spune la moartea ta : "Doamne, oile pe care mi le-ai incredințat mie, ți le dau inapoi ". Deoarece acestea au fost și cuvintele Fiului meu, care iubindu-i pe ai săi până la sfârșit, venind vremea plecării către Tatăl său cel ceresc a strigat : " Pe care Mi i-ai dat Mie, i-am păzit, și niciunul din ei n-a pierit, fără numai fiul pierzării " ( Ioan , 17,12 ) . Urmează- mă pe mine !
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.01.2014 16:38:25 |
| Sfantul Maxim Marturisitorul | Ekaterina | Sfinti Parinti (Patrologie) | 1 | 13.05.2012 07:17:22 |
| Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta | georgeval | Diverse Sarbatori | 7 | 03.04.2012 01:34:34 |
| Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? | alexdu | Generalitati | 22 | 24.02.2010 13:01:02 |
| Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 06.03.2009 03:03:48 |
|
|