![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Astăzi se împlinesc 105 ani de la nașterea lui Ioan Ianolide într-o comună din Teleorman. Deși Ianolide nu a fost un poet, a scris poezia de mai jos, găsită dupa trecerea la Domnul a Pr. Gheorghe Calciu în America, alături de multe alte pagini care au fost editate în cartea numită „Deținutul profet” de Mănăstirea Diaconești:
Necazurile brutarului de cuvinte de Ioan Ianolide Ce de oameni s-au strâns, frățioare! Livizi și supți, Desculți și rupți, Zgribuliți așteaptă în bătaia vântului, Să le frâng în două, ca pe soare, Pâinea rumenă a cuvântului. O, Doamne!Dar eu sunt brutarul sărac! Zadarnic flămânzii s-au strâns lângă vatră… Pe foc nu mocnește decât un crâmpei de arac, Și nici un pumn de faină-n covată nu este. Ia, coc și eu, acolo, Sub țestul vechi, o piatră, Cum a făcut femeia săracă din poveste, Să-și amăgească țâncii care plângeau, flămânzi. Pe vremea aceea, pesemne, sfinții blânzi Mai colindau pământul Și pietrele – minune! – le preschimbau în pâini. Hei, cin’ să fie, măre? Sau poate numai vântul…. Și ăi câini, ce latră-n uliță a om străin…? Sfinte Doamne, Sfinte Petre! Spre bordeiul meu s-aud pașii cum vin… În prefața cărții, Mănăstirea Diaconești scrie astfel: Citat:
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 27.01.2024 at 11:28:49. |
|