![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica e mireasa lui Hristos, pe care a câștigat-o cu PreaScumpSangele Său. Pai nu îți e un pic, ca să nu mă exprim cum, sa mai și negi? Ca tot ai cerut versete biblice. Ti-am dat: " Pe această piatra întemeiez Biserica Mea iar porțile iadului nu o vor birui". Topic closed. Din punct de vedere dogmatic ti-am arătat că Biserica cea rasariteana, ortodoxa, institutionalizata (cum spui tu în limbaj New age), ierarhica (în limbaj ortodox) e Biserica întemeiată de Hristos, adeverita de cele 7 Sinoade Ecumenice,prin succesiunea Harului de la Sf. Apostoli la Episcopi și Preoți până în ziua de azi și veșnic. Ne aflăm pe un forum care se dorește a fi ortodox,dar din nefericire începe să semene a Turnul Babel ( filozofi păgâni, eretici catolici ,sectari protestanți și neo-protestanți, adepți New Age, secte gen Misa șamd.). Aici ar trebui să predomine abordarea creștin ortodoxa. Dacă vrei sa fii fair cu tine însuți, și cred ca vrei, măcar citește Dogmatica Prof.Zăgrean. Are vreo 300 de pagini și nu e asa sofisticata ca Teologia Dogmatică a Prof. Staniloaie. O poți comanda și pe net dacă nu o găsești în librării. Asta ca să știi ce ataci sau respingi (poate fără sa vrei,sau poate fără sa știi, sa conștientizezi). Apoi poți fie să retractezi, fie sa îți menții poziția. Asa e corect. Fata de tine.Si fata de toți participanții la dezbatere. E adevărat ca dupa, nu mai ai scuza: Nu a știut. Dacă ești sincer în căutarea Adevărului, lasă ideile preconcepute New Age la o parte,da o șansă ortodoxiei și citește. Si roaga-te din inima,sincer: Doamne,da-mi sa Te cunosc pe Tine si Adevărul! Si mie, și tuturor pe care i-am influențat. Eu ma oprisem și chiar vreau sa nu mai existe polemica. Dar am fost provocat,întrebat și am fost nevoit să răspund. Dacă voi fi în continuare, voi răspunde. Nu pot sa nu îmi afirm convingerile.Asa cum nici nu te oprești în a emite niște etichetari și reproșuri, pe care eu nu le folosesc,dacă iei bine aminte ! Sa auzim numai de bine! Domnul sa intelepteasca, lumineze si indrepteze cu lumina Adevărului Său!Amin. P.S.:A spune adevărul nu înseamnă Inchiziție sau restrângerea liberului arbitru . Ci doar ca albul este alb și negrul negru și nu invers. Atât. |
|