![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu erau munci care să te rupă, dacă te pune la unele chestii nici nu trebuie să ridici mai mult decât poți duce, la bucătărie să faci pe acolo ce o fi așa de greu ? Nu e ca și cum dai cu târnăcopul în mină. Obștea de acolo oricum e întinerită față de altele din țară, nu duc ei lipsă de călugări au și forță de muncă din satele dimprejur când e de cules recolta, toate taberele astea din 1997 încolo au avut un efect în creșterea obștilor, mai e și o mănăstire de femei undeva la Teț am citit. Citat:
La alt călugăr i-a sunat telefonul din ce-mi aduc aminte când era la spovedanie, poate erau treburi administrative de rezolvat, dar totuși trebuie mai multă atenție pe partea asta. Nu te obligă să te spovedești, și într-un fel e bine că nu sunt intruzivi cu chestiunea asta, unii ar putea-o percepe ca pe o intruziune în viața privată insistența unui preot de a te spovedi. Știu pe cineva, o fată, care avea patima fumatului dinainte să meargă în tabără și a turnat-o o tipă mai veche de acolo care a ajuns și călugăriță la Teț, au certat-o mai mult femeile, nu cred că monahii la ei am văzut că au tact, și a plecat. Mai erau și băieți care fumau, dar nu a mers nimeni cu pâra la călugări e bine că nu sunt ca niște inchizitori totuși.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 31.07.2022 at 07:43:43. |
|