Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2017, 06:43:52
marivas6519 marivas6519 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2017
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Am pus o simplă întrebare, marivas6519, observ că o ignori. Poate că încă nu ai citit-o. Dar dacă într-adevăr te-ai hotărât să nu mai răspunzi întrebărilor care te deranjează, atunci să-ți fie rușine!
Dacă vii aici în mijlocul nostru, al ortodocșilor, fii pregătit pentru a răspunde tuturor întrebărilor, altfel te poftim afară!
Și să știi că nu suntem dintre aceia pe care-i păcălești cu plata zeciuielilor. Eu nu sunt genul care să vă dea 10% din truda mea! Găsiți-vă alt fraier!
Oricum,
întrebarea rămâne în picioare. Când Iisus a fost mort 3 zile și 3 nopți, ce s-a întâmplat cu sufletul Lui, a continuat să existe sau a trecut într-o stare de completă inactivitate, inconștiență, ca un somn.
Asta vreau să aflu de la dumneata, nu rețete de mâncăruri, că la asta nu vă întrece nimeni!
Pacat de intrebare. Ai acoperit-o cu o sumedenie de vorbe de țață. Ușurel, că nu mă feresc de nici o intrebare. Ai vrea tu (și altii). Imediat dati drumul la vorbe de oameni fara cap. Sunt foarte ocupat si nu am timp nici de forum nici de facebook nici de altele ca acestea. Dar .. tie iti raspund, acum. Chiar imi place subiectul acesta.

Ce s-a intamplat cu sufletul? Repet .. ce este sufletul? Asta este prima intrebare. Conform Sfintei Scripturi, sufletul moare si nu este NICIDECUM ceva (o entitate) care se desprinde de trup si traieste mai departe in mod constient si plin de simtiri (un fel de fantoma a celui mort).

Conform Sfintei Scripturi, "suflet" (nephes - in VT, psyche - NT) are mai multe intelesuri: insasi viata (pastorul cel bun isi da viata - psyche - pentru oile sale) sau persoana in intregime (tarana+suflare de viata=suflet viu, - facerea 2:7),etc.

In cazul nostru, sufletul (este folosit termenul "psyche") inseamna persoana. Domnul Isus a fost mort (exact asa cum Insusi El o spune). Sfanta Scriptura spune clar si raspicat, de mai multe ori, ca "sufletul moare". Asta s-a intamplat si in cazul Domnului Isus.

Probleme si intrebari ciudate apar din cauza ca multi cred tot felul de bazaconii nebiblice referitoare la "suflet" (cum ar fi teoria sufletului nemuritor - care dezvolta alte ciudatenii - vezi, ca exemplu edificator, povestirea s.f. a parintelui Cleopa despre drumul sufletului).

Last edited by marivas6519; 13.12.2017 at 06:46:22.
Reply With Quote