Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2017, 23:07:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

“De aministie nu a fost vorba niciodată. (…) În acest moment, eu i-am cerut ministrului Justiției soluții , având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a făcut referire și la recomandările făcute de CEDO, afirmând că grațierea trebuie să fie însoțită și de alte măsuri.

"Nu doar grațierea rezolvă problema. Această grațiere trebuie însoțită și de alte măsuri. (…) ar trebui să facem măsuri alternative. Nu inventăm noi arestul la domiciliul, această lege există în Parlament. Toate aceste măsuri, ca și întreg ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar și grațierea face parte din măsurile pe care treuie să le luăm", a mai spus Grindeanu.

Cât privește declarațiile făcute de președintele Iohannis la Strasbourg, Grindeanu a afirmat că "probabil că vizita la CEDO l-a făcut să privească lucrurile altcumva decât politic, așa cum a făcut în urmă cu o săptămână".

Grindeanu a afirmat că nu îi este "foarte clar" ce va propune ministrul Justiției și că așteaptă să vadă care vor fi propunerile acestuia.

"Aștept de la Ministerul Justiției, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiției, e foarte multă democrație, să vină cu cea mai bună soluție", spus Grindeanu.

Grindeanu i-a cerut ministrului Florin Iordache să îi prezinte și concluziile dezbaterii pe care o va organiza.

"I-am cerut ministrului Justiției, având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a spus premierul.

Premierul a combătut acuzațiile potrivit cărora grațierea nu făcea parte din programul de guvernare al PSD, afirmând că se poate regăsi într-un capitol al documentului programatic.

"Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o țară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetățeanul când merge în fața judecătorului să știe că merge nu doar, așa, într-o poziție de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanță puternică", spus premierul.

Grindeanu: Ce facem dacă rezultatul referendumului este nu?

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că că nu se împotrivește referendumului inițiat de Klaus Iohannis, însă, s-a întrebat ce este de făcut dacă într-un "scenariu absurd", românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

"O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare”, a declarat primul ministru Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sorin Grideanu a întrebat ironic ce este de făcut dacă românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

“Întrebarea de fapt este următoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?", a spus premierul, zâmbind.

Premierul a afirmat că acest referendumul propus de președintele Iohannis va costa aproximativ de 20 de milioane de euro.

Sorin Grindeanu a mai spus că referendumul pentru modificarea Constituției, propus de PSD, “pare o temă bună”.