Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2016, 10:05:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Adica nu este genul de ecumenist care il declari tu ecumenist, este genul de ecumenist teribil de confuz sub calificativul "in sens larg".
Sa nu faci nici o diferenta intre ortodocsi/catolici si unii la furat tare ca adventistii spre a caror site are baner pe site -ul lui, inseamna deja o teribila stare de confuzie.
Pana si un adventist parca tot mai are niste repere.
"In sens larg", ma refeream la cei care cred ca toate cultele sunt aproape la fel de bune, chiar daca ortodoxia ar fi ceva mai buna (desi unii cred ca toate sunt la fel, cum era Adriana). Acesta e de fapt ecumenismul tipic, de obicei cei ce merg la biserica nu il impartasesc, pentru ca majoritatea preotilor sunt impotriva neoprotestantismului si de multe ori spun la predica impotriva acestuia.
Iar filocatolicismul inseamna ca si catolicismul e oarecum bun (si aici pot fi diferentele mentionate mai sus, adica pentru unii ortodoxia e cea mai buna, iar catolicismul e si el mai jos sau ca toti sunt la fel ortodocsi sau catolici).
Evident, ambele variante sunt gresite, desi ecumensimul "in sens larg" e mai departat de ortodoxie. Ca si cum am spune ca neoprotestantismul e mai departat de ortodoxie decat protestantismul, desi ambele sunt gresite.
Reply With Quote