În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Nu are asa mare dreptate si el tot un discurs partizan are care prinde la opozantii miscarii, fiecare miscare sau opozitie cu discursul ei :) Dau cateva exemple.Dansul spune ca se ridica in slavi DNA. Pai imi aduc aminte de PNA-ul de pe vremea lui Nastase, era exceptional, nu deranja pe nimeni si il iubeau toti :) DNA este o institutie de foarta mai mult decat necesara, la ora actuala, intr-o tara sugrumata de o coruptie endemica.Dansul mai spune ca multi dintre cei din piata sunt un fel de indivizi fara slujbe, fara familie, etc.Fals,aseara au fost foarte multi in jur de 30-40 de ani care, parerea mea, lucreaza majoritar in sectorul privat. Modul cum ii zugraveste imi aduce aminte de discursul lui Ion Iliescu despre Piata Universitatii, am vazut cu ochii mei acele clipe. Pai e frumos tovarase? :) Apoi comparatia cu Maidanul si primavara de la Damasc. Asta e chiar hilara, acolo erau manifestatii zi-noapte ( nu este cazul aici) si violenta cat cuprinde. Nu este cazul aici. In plus sa comparari protestele de la Bucuresti (dpdv al contextului si specificului) cu cele din Damasc este o chestie cel putin tampa, ca sa fiu bland, da la gramada poate nu se observa. Iar faza. cu ,,sa cada BOR" e din putul gandirii. BOR unde sa cada? Sa se desfiinteze, sa fie interzisa,ce sa-i faca? :)) Bon, sunt unii care au o problema cu BOR sau cu Patriarhul dar la nivel national never ever nu vor intruni o majoritate.
Amesteca multe teme de impact intr-un singur discurs, plus elemente traditional-emotionale, frici clasice, cevs teoria conspiratie si gata de servit :) Eu v-am mai spus si nu ma veti crede: cea mai tare conspiratie este conspiratia conspiratiei :) Toti practica metoda asta, fiecare cu publicul lui tinta.
|