Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Arta bisericeasca in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2015, 16:29:00
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

.......:)))

*

Și totuși, de ce n-ar merge și talanga?, zău așa...
De ce nu?
Poate pentru că ar reduce la o dimensiune menirea unei biserici? Dar e dimensiune esențială!

Și totuși... Nu știu de ce nu îmi pot închipui o biserică decât așa cum sunt mai toate bisericile noastre, ca un organism complet fiecare. În fine...

*
Problema care mă necăjește pe mine e legată, de la început, de locul ales - în vecinătatea monstruozității aceleia care se vede în fundalul imaginii postate de Mihai. Nu pot să sufăr Căsoiul poporului. Nu pot și pace.
Îmi pare o nulitate totală, un pietroi trântit de mințile unor alte pietroaie, pline de nesimțire și prostie. O urâțenie uriașă așezată în mijlocul altor urâțenii care au sfârtecat Bucureștiul de-a lungul câtorva decenii de "avânt luminos".
Cum să pui Catedrala Neamului lângă monstruozitatea aia megalomană?
Sau poate are loc un concurs național trans-epoci pe tema megalomaniei, a lipsei de gust, a prostiei?
Revoltător. Urât. Ce treabă are megalomania pompoasă și triumfalistă cu duhul creștinesc, umil și discret...?
Acela e staul pentru oițe?
Mai degrabă depozit planetar pentru cizmele lustruite ale mărșăluitorilor însetați de glorie și de sânge, prin istorie...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Recaderea de dupa fallen Impartasania (Taina Euharistiei) 17 12.05.2012 20:57:32
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Ce ramane dupa noi? Ioan_Ciobota Generalitati 0 22.09.2008 19:27:45
Dupa 20 de ani. Ioan_Ciobota Generalitati 10 22.08.2008 11:33:25