![]() |
![]() |
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Vindecați de altceva? Da, eu. Astm bronșic ameliorat, probleme diverse de piele cu care m-am luptat ani și ani de zile, deși fusesem la cel mai tare dermatolog din Timișoara, doctorul Feier. Mai știu pe cineva care avea rinită cronică și care a cam scăpat de ea după ce i-am povestit cum după primele 3 zile de post din viața mea (ianuarie 2013) mi s-a desfundat complet nasul și nu am mai avut nevoie de șervețele. Citat:
Citat:
Are Dumnezeu grijă să nu fie jertfa omului în zadar. Toate celulele papă zahăr în metabolismul anabolic, dacă ne hrănim. Dar după cele 2 sau 3 zile de abținere, nemaivenind zahăr în sistem și consumîndu-se rezervele din sînge și ficat, organismul consumă un mic procent din proteine (pe alea bătrîne și defecte prima oară), după care se schimbă metabolismul devenind catabolic și se intră în starea de ketoză care presupune alimentarea cu energia stocată în grăsimea proprie. Corpii cetonici ajung deci noul tip de combustibil pentru celulele cu memorie ancestrală (na că mi-am amintit amănuntul ăsta din carte), ele acceptînd noul gen de hrană grasă. Pe cînd celulele canceroase așteaptă tot zăhărelul care... nu prea mai vine. Glicemia nu scade chiar la 0, dar cantitatea de zahăr e neglijabilă comparativ cu metabolismul anabolic. Apropo de măsurători și cazuri concrete, unul cu diabet de tip II plus alte boli ciudate care s-a ameliorat la o clinică din Ungaria folosind această banală metodă: http://www.fastingconnection.com/for...es-recent-case . Atît în carte cît și în film sînt prezentate comparații între genele celulei înainte și după începerea sesiunii de post. Dacă nu vei citi, tu vei pierde. Citat:
Shelton are cîteva capitole dedicate morții în timpul postului (boli foarte avansate, oameni în vîrstă, dezhidratare șamd) și chiar un capitol pentru cei extraordinar de slabi care și ei pot posti cîteva zile. Citat:
Omul nu trăiește mai bine în post, în sensul că apare un disconfort cauzat de amețeli, lipsa de vlagă la început, stare de greață la unii (la mine nu), transpirații, respirație urît mirositoare, limbă încărcată, gust nașpa etc. Dar toate astea sînt prețul plătit pentru efectele benefice pe care le are asupra stării generale de sănătate. Și nu poate trăi așa decît maxim vreo două luni, depinde de ce rezerve are și de randamentul cu care organismul le folosește, de activitatea din timpul sesiunii... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Deci Sophia, problema merită studiată.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip | antoniap | Generalitati | 1174 | 05.06.2015 11:04:59 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
10 aliati pentru sanatate | absolutep0wer | Generalitati | 0 | 25.06.2010 05:09:03 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 1 | 13.03.2010 19:30:22 |
|