Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2015, 18:28:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Ce urgent i-ai mai botezat dumneata adventiti pe toi amintiii! Dacă tot ai intervenit, vreau să vă spun că în localitatea mea este o biserică protestantă cu icoane pe perei. Înainte de Reformă fusese biserică romano-catolică, apoi a fost... zugrăvită. Lucrări recente de restaurare au scos la iveală vechile picturi i din respect faă de artă au fost puse în valoare. Dar nimeni, absolut nimeni nu s-a gândit să se închine înaintea lor ori să le aprindă vreo lumânare! Asta vis a vis de furca iconoclatilor.
Toți, care nu se închină Sfintelor Icoane, iconoclaștii sunt condamnați de Biserica Creștină. Sunt eretici și dați anatemei. Nu cred că știi ce-i aia anatema. Uite, îți zice Pavel:
I Timotei 1, 19: Având credință și cuget bun, pe care unii, lepădându-le, au căzut din credință;
Deci dacă s-au lepădat de Biserică, nu mai sunt în credință.
I Timotei 1, 20: Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească.
Cei ce nu se închină Sfintelor Icoane, deci lui Dumnezeu, sunt dați anatemei, adică sunt dați lui satana, sunt blestemați, alungați de Biserică, lipsiți de comuniune cu Hristos. De ce? Tocmai pentru a fi păzită turma lui Hristos, lepădați fiind de credință. Tocmai pentru că Biserica sunt creștinii, este mântuirea, care mântuire, nu vine înafara Bisericii, sunt păzite hotarele Luminii, față de ale întunericului. Uite:
Galateni 1, 8: Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o să fie anatema!
Galateni 1, 9: Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit să fie anatema!

E valabil pentru toți ereticii condamnați la toate Sfintele Sinoade Ecumenice.
Nu mai sta printre ei. Vino, printre noi, printre creștini. Ca să te mântuiești.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote