Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2014, 01:44:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Subscriu intru totul! A trebuit sa-mi retrag copiii de la ora de religie in clipa cand mi-am dat seama ca ei sunt victime ale propagandei ortodoxe. Ei invatau la ora de religie ca se scrie "Hristos" si nu "Cristos", ca se scrie "Iisus" si nu "Isus" si ca a face altfel inseamna a-L jigni pe Domnul, facandu-L magar.
Cand va exista o limba ortodoxa obligatorie in loc de limba romana, am sa fiu de acord cu astfel de lucruri. Pana atunci, alaturandu-ma ASUR-ului, le calific drept idiotenii si propaganda de doi bani, care imi aminteste de cum ne invatau comunistii rusofili ca trebuie sa scriem cu â din i, in speranta ca ne vom rusifica. Decat asemenea "religie" la scoala, mult mai bine lipsa.
Eu mi-am dat seama ca de aceea nu erati convins de necesitatea religie in scoli. Pe principiul daca nu merg ai mei sa se nenoroceasca si ceilalti.
In al doilea rand banuiesc ca nu doar acea asociere a fost motivul ( o asociere gresita), ci toata invatatura ortodoxa si dorinta de a nu invata o credinta ratacita, din punct de vedere catolic. Probabil si un ortodox adevarat ar avea aceeasi retinere fata de orele altor culte dar sunt doua particularitati: fiind o tara majoritar ortodoxa e firesc ca majoritatea copiilor sa ortodocsi si sa invete despre credinta lor. In al doilea rand credinta ortodoxa chiar este cea adevarata.
Reply With Quote