Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2014, 20:52:21
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc pentru postare, e un prilej ca să vedem din faptele vieții (empiric) că greșelile unui om se răsfrâng și asupra altora, în speță asupra copiilor.
Părinții care avortează și care nu fac pocăința cuvenită pentru omor, ce fac de fapt? Perseverează, ani și ani, în îndreptățire de sine. Își justifică crima, stau întorși de la Dumnezeu și transmit și copiilor lor aflați în viață această atitudine ostilă, mândră. E o energie nesănătoasă aici, care trece de la unul la altul, precum lumina dintr-o lumânare la alta... Dar e o lumină pervertită, o lumină de la un soare negru, soarele minciunii egoiste și al morții.
Eu cred că atunci când un om face căință și pocăință, el dezleagă din legăturile neguroase ale bolii și morții sufletești și pe ceilalți, pe cei care intră în contact cu el. Nu știu cum se face asta, rămâne în mare parte o taină, însă e dovedit că așa funcționează treaba asta, e dovedit cu prisosință prin fapte, empiric.
Reply With Quote