Citat:
În prealabil postat de Dalian
Multă imaginație, utopii și vise.
Noapte bună.
|
Bună din nou, eu nu vorbesc din imaginație ci vorbesc din cazuri reale, poi la primul caz s-a întâmplat prin anul 1989/1990 cine știa la vremea aia de canoane, mai ales romano-catolicii care erau lăsați de izbeliște, de iehoviști nici nu mai vorbesc, nimeni nu știa de iconomii sau dispense pentru căsătoriile mixte la acea vreme, cred că nici preoții noștri ortodocși nu știau, eu am văzut filmarea de la nunta verișoarei mamei mele de atunci, a 2-a "cununie" (ca să-i zic așa) care s-a făcut la iehoviști părea ca una umanistă s-a făcut în casa unui "bătrân" de-al lor deoarece în Baia Mare nu existau case de ale lor de adunare, biserici ortodoxe erau vreo 3 (Catedrala "adormirea Maicii Domnului pe care greco-catolicii se tot luptă s-o revendice, Biserica Ortodoxă Protopopească "Sfântul Ierarh Nicolae" și Biserica din parcul municipal) atunci + o parohie în incinta Casei Tineretului, abia prin 1993 când s-a pus temelia Bisericii de lângă Autogară au început să se mai construiască biserici, dar hai să nu deviem de la subiect familia respectivă trăiește bine și azi după aproape 25 de ani de căsnicie și nu au probleme, cât despre al doilea caz a fost mai recent prin 2005 dat fiind faptul că erau din același sat de unde e și tatăl meu, poate preotul n-a știut că ea este penticostală sau era mai slab de înger și a săvîrșit cununia la ortodocși poate nici pastorul nu știa dar totuși și-au păstrat fiecare religia lui fără probleme iar fetița lor merge la biserica ortodoxă împreună cu tatăl și bunica ei. Nu sunt iluzii sau povești aiurea pentru că nu are rost să spun aiureli sunt cazuri reale. O seară bună.