Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2014, 17:24:39
N.Priceputu
Guest

Implicit

Problema ridicată în topicul de față a mai fost pusă, pe alte topice, sub alte forme (e păcat să ai automobil scump?). Este păcat, în general, să te folosești de lucruri scumpe? E păcat să fii bogat?

Nu cred că problema este bine pusă, pentru că ceea ce ne învață Hristos este, în primul rând, să avem dragoste față de ceilalți, în special față de cei în nevoi (de orice fel). Sau Apostolul, care zice, la 1 Corinteni 13, 3:

„Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește”.

Deci degeaba îmi iau telefonul cel mai ieftin, degeaba merg pe jos la serviciu (n-am mașină), degeaba sunt chiar sărac de bună-voie. Dacă toate astea nu sunt din dragostea/grija față de altul, e în zadar.

Nu-i păcat, așadar, să am smartphone (scump); e păcat să n-am milă față de cel care n-are ce pune pe masă, ce îmbrăca, unde dormi.

P.S. Iar atunci când ajung la asta, smartfonul va fi, poate, tăiat de pe listă (dacă nu cumva este un instrument pe care-l folosesc tot spre a face bine).

Last edited by N.Priceputu; 25.02.2014 at 18:55:12.
Reply With Quote