Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Faptul că ne preocupă acest gând ”al controlului total” (a fricii de lipsă de libertatte), noi dăm de fapt drepturi vrăjmașului, ținta noastră este greșită din start.
”Omul care poartă în sine Împărăția lui Dumnezeu răspândește în jur gânduri sfinte, gânduri dumnezeiești, Împărăția lui Dumnezeu făurește în noi atmosfera Împărăției cerururilor, spre deosebire de atmosfera de iad a cugetului, pe care o răspândește în jur omul care poartă în inima sa iadul. Rostul creștinilor este să curățească atmosfera în lume și să lărgească Împărăția lui Dumnezeu.” (starețul Tadei)
Sau Pr Paisie Aghioritul:
”- Parinte, spuneti-ne ceva despre Antihrist.
- Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist? Oare nu exista duh antihristic acum? Raul face duhul antihristic.”
|
Am inteles ce spune Staretul Tadei si Parintele Paisie Aghioritul. Deznadejdea e de la diavol. Asta e clar. Insa discernamantul e un Dar de la Dumnezeu dat noua pentru a deosebi raul de bine.
Tot parintele Paisie Aghioritul ne arata cat de important este sa observam semnele timpului si sa nu ne facem partasi la ratacirea antihristica. Avem posibilitatea de a alege. Sa o folosim.
Eu gandesc intr-un fel si imi asum acest risc. Tu consideri ca statul va alege intotdeauna ce e mai bine pentru tine, asa ca poti sa-i incredintezi chiar si trupul, ca mai apoi sa-ti controleze si sufletul... E alegerea ta si n-o comentez.