![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna postare, intradevar.
Cel mai interesant mi s-a parut ca Tudor pare sa stie un lucru care scapa de multe ori celor mai buni credinciosi. urmatorul este pasajul lui Tudor: Tudor: Așa faci și cu fumatul: spui că nu ai rugăciunea îndeajuns de puternică pentru a învinge, prin ajutorul Duhului, patima ta și ispita vrăjmașului. Dar, tată, mai întâi renunță să mai fii prieten cu țigara! Jertfește pofta asta, cum ai făcut cu berea. Apoi, abia apoi, găsindu-te curat, mă rog, ceva mai liber, Duhul Sfânt va veni peste tine și vei primi harul de care îți e atât de dor... Tu ai ales să fumezi, tu alegi să renunți. E doar treaba ta, tată... Prietenia ta cu Duhul Sfânt va începe cu adevărat doar când vei începe să semeni cu El... Jertfește! E ca la șah: sacrificiul unei figuri, la momentul potrivit, îți aduce victoria. Vedeti ce zice Tudor ? Mai intai renunta sa fii prieten cu tigara. Apoi zice: tu ai ales sa fumezi, tu alegi sa renunti, si apoi vine Duhul. Va propun urmatorul scenariu: fara venirea nici unui Duh, fara nici o inteventie divina, eu aleg sa nu mai fumez, e doar lupta mea, e doar treaba mea, cum zice Tudor. La ce bun atunci sa apelezi la o forta supranaturala ? |
|