Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2013, 19:39:38
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit Adevarul e la mijloc, ca intotdeauna.

Scotty si restul, aveti dreptate, fiecare in felul sau. Yasmina, m-a indurerat ce ai patit de la "frati de neam". Daca e asa, o sa ocolesc diaspora romineasca, daca si cind voi pleca "dincolo" de ex-cortina, ca pe o multime de strigoi. Eventual, pentru relatii umane si intrajutorare, etc., ma voi alipi de dragii mei siriaci si copti. Nu e gluma.
Scotty, stii care e partea interesanta? Unul ca mine, fascinat intodeauna de neutralitate, poate sa dea dreptate deopotriva Paraschevei, lui Decebal, Yasminei si d-nei Dobrin. Unde conflueaza pararile voastre, acolo este "miezul furtunii", locul cel mai linistit din orice furtuna (de mase de aer sau de idei :) ). Da, asa e, au o mentalitate imperiala spalacitii, dupa ce au exterminat aititea popoare, unele, precum aborigenii, care traiau inca, metaforic vornbind, in Paradis, pina au venit suboamenii blonzi peste ei. Ca esti un om al abordarii cerebrale, iti spun unsingur lucru: frate, exista doua lucruri in Universul fizic creat de Dumnezeu, anume entropia si principiul echilibrului. In momentul in care intinzi un arc sau apesi un resort, asta nu va dura la nesfirsit, uneori in termeni de timp individual, alteori in termeni de epoci istorice. Cred, si, cinstit sa fiu, sper din toata inima, ca va veni o zi in care suboamenii care au distrus planeta, avind ca pirghie rautatea si raceala lor calculate dracesti, si ca punct de sprijun prostia sau nesolidarizarea la momemtul oportun a victimelor lor, vor fi ingenuncheati si exterminati, inclusiv fizic, ca popoare. O spun public: popoarele occidentale, indeosebi anglo/germanofone, sunt, in multe privinte, expresii in lumea fizica ale diavolilor. Desigur, nu sunt singurii de acest fel, dar se pare ca exista un Faust incarnat in rasa lor malefica. Regret mult ca URSS a disparut, si ca nu a maturat Europa pina la Atlantic. De ce sunt asa vehement, uneori, recunosc, la modul deplasat? Pentru ca ce se intimpla/vine (de) acolo resimt ca amenintare palpabila. Sunt asa de spalaciti spiritual, incit adora ideea de "brave new world". Sa fie la ei acolo, sa nu mai nenoroceasca o lume intreaga. Corectitudinea politica, obsesiile lor anti-familie si anti-natural (da stiu, mimeaza ca sunt iubitori de natura si viu; insa sunt niste fatarnici: dupa ce au distrus ecositemele altora, si le refac pe ale lor), toate sunt ceva care, spiritual vorbind, au un miros fetid.
Si noi suntem de vina, de fapt, avem cea mai mare parte din ea. In loc sa fim morali, suntem slugarnici si oportunisti. In loc sa ii fi lichidat pe asasinii lui Ceausescu, noi ne-am asasinat copiii. In loc sa fi intronat domnia bunlui-simt, chiar mai important decit domnai legii, dar si a acesteia, noi am intronat domnia coruptiei.
Toatea acestea sunt adevarate si dureroase, tot atitea nume pentru boli de suflet si de neam.
Dar, tine minte: Un strigoi posedat de demoni si inchinator la acestia nu are dreptul de a da lectii unui alcoolic/tabagist/gurmand/afemeiat/hotz. Caci, cam asta e raportul, privit in tabloul goyan al viciilor, dintre "ei" si "noi". Vicile si bolile noastre nu au scuza. Insa nici "lectiile" lor de trufie nu trebuie sa ia aceste defecte drept cazua, masura si scuza a insuportabilei lor infatuari. Gunoaiele anglofone, si de alte tipuri spalacite, profita de defectele natiunilor pe care le sug, inclusiv de ale neo-coloniilor din Estul european. Daca esti un hotz buzunarind unn om beat sau bolnav, e culmea cinismului penibil si strigator la cer sa tii lectii de moralitate acelui om.
Reply With Quote