Citat:
În prealabil postat de DragosP
O fi postarea domnișoarei cum spui tu frate drag dar prin punctele esențiale ii cam trebuie nitica smerenie. Părerea mea, hac.
|
Păi nu este chiar așa, dar este aici vorba despre aserțiuni și preferințe subiective,
indiferent de adevărul sau eroarea din cele spuse, indiferent de duhul în care sunt lucrurile spuse, atâta vreme cât sunt ambalate într-un "staniol colorat și strălucitor".
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Îmi pare esențial faptul acesta, anume duhul în care cineva mărturisește credința, adevărul: unii cu răceală, alții cu căldură, sau mai-știu-eu-cum. Uneori îl poți simți doar „străin”, cum spunea VladCat despre cineva (nu spun cine).
Pentru că Duhul Adevărului este, totodată, mângâietor, dătător de viață, vistier al bunătăților...
|
Un lucru ar mai trebui subliniat că adevărul nu poate fi în esență afirmat decât în Duhul adevărului, iar eroarea, oricât ai îmbrăca-o de "iubitor" și de "cald" tot eroare rămâne, poți să-i pui zeci de stanioale colorate și strălucitoare. Sau poate unii încă nu știu că duhul rătăcirii are și el tot felul de mângâieri.