Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Imi pare tare rau sa aud asta
Eu as sugera sa mai astepti cu decizia sa vezi cum anume evolueaza boala.
Din experienta mea,pot sa spun ca animalele chiar si bolnave,inca mai apreciaza destul de mult legatura cu stapanul lor iubit.
Nici ele nu doresc sa plece,nu sunt pregatite pt despartire.
Din acest motiv nu le-as grabi moartea,nu le-as timite mai repede pe pustii.
|
Mulțumesc, Yasmina. Am să mai aștept. Nici eu n-aș vrea să-i grăbesc moartea.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
De ce eutanasierea este legitima la animale si la oameni nu?
Ceea ce omul face in viata, pana in ultima clipa - ia cu el in eternitate, pentru un animal, mai nimic nu conteaza - nu are Rai nici Iad, pentru ca nu are nici viata morala nici alegeri de facut, face ceea ce ii dicteaza instinctul si atat.
Deci, omul poate da un sens suferintei, iar animalul nu, pentru ca omul are suflet nemuritor, iar animalul nu.
Deci da, cred ca un animal care nu mai are in mod cert si absolut (desi, paradoxal - asta poate fi f. relativ in practica) nici o speranta de vindecare ci doar o viata de suferinta majora, este mai bine sa fie eutanasiat.
Mai ales sa cheltui sume semnificative cu tratamente paleative pentru animal in timp ce jos in fatza blocului tau oamenii dorm pe strada sau nu maninca cu zilele, este penibil.
|
Nu prea știu ce să zic, Alin. Nu știu nici cât de mult suferă pisicuța mea, nu pot să-mi dau seama. Suferă de o boală cronică a rinichilor, care aproape nu-i mai funcționează deloc. E foarte slabită. Bea apă, dar nu mănâncă de aproape 2 săptămâni, decât puținul pe care încercăm să i-l dăm, aproape forțat. Îi facem un fel de perfuzii acasă, în speranța că poate rinichii se vor debloca și vor începe să funcționeze din nou. Mi-a dat doctorul veterinar un material și am citit că dacă rinichii au cel puțin 10% țesut valid atunci este suficient pentru supraviețuire. Recunosc că am cheltuit cu ea (însă am cheltuit din ceea ce nu aveam, nb credit) pentru că nu am putut să accept să stăm cu brațele încrucișate și să nu facem nimic pentru a-i îmbunătăți condiția..