![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este un lucru deosebit sa fiti astfel iar aici pe acest thread aveti doar citeva manifestari , cel putin de acceptare, daca nu chiar de bucurie ca marturisiti astfel . Dar sa fiti astfel pina la capatul tuturor lucrurilor si sa nu va lasati muscata de nici o influenta modernista in credinta si nici sa nu o lasati mai moale de frica habotnicismului . Insa cu toata bucuria m-am si mihnit putin deoarece nu ati inteles , sau nu ati vrut, sa prindeti spiritul postarii mele desi cheia in care este scris este f. facila . Eu uneori scriu in chei si mai "zimtate" . Desigur ca nu sunteti obligata sa zaboviti pe orice rinduri sau sa stati si sa cautati te miri ce in el, acul in carul cu fin, ori , vorba lui Minulescu, "cheia de la poarta veche" a rindurilor postate de orice passant prin forum ! Dar daca va angajati totusi intr-un raspuns , va rog faceti un pic de cercetare mai inainte ! Nu de dragul passantului , ci pt. a va pastra dvs.bunul nume dobindit pe forum . Cheia spuselor mele a si fost aratata de citiva frati iar eu intaresc ca asa este . Dar va spun un mare secret : enorm de multi din userii acestui forum , voit sau chiar necugetat, tocmai asa il vad pe Dumnezeu : un chelner, gata de a servi orice si a rabda orice ! Ori tocmai asta am combatut eu mereu cu hotarire ! Hristos este izvorul dragostei, etse f. adevarat, dar tot El este si Dreptul Judecator ! Adica sigur ne va judeca pt. ceva , iar noi sigur ne facem vinovati de multe... chiar daca El ne iubeste . Iubirea nu a avut nicodata sinonima prostia ! Orice din lumea asta are o limita si o dreapta intelegere . Restul sunt sofisme din ce in ce mai simandicoase ! NU sunt deloc suparat ca m-ati pus la perete , mi-ati trintit 2 palme si m-ati intrebat : ce poftesti mai musiu ? Unde ar mai fi frumusetea discutiei dintre noi daca nu ar fi si asa ceva ? Dar frumusetea, cred eu ca este in inima buna a crestinului, caci pacatul este venial dar inima buna ramine . Cind in spatele polemicii descoperi inima inveninata ori marturisirea strimba, atunci polemica nu mai este binefacatoare ci din contra . Sa fiti iubita si binecuvintata si sa nu uitati sa va declarati public credinta pe care o marturisiti ... adica sa o treceti la "biografice" . Preintimpinam astfel greselile impardonabile de dragul bonjurismului !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 18.05.2013 at 12:25:58. |
|