Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2013, 13:28:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Uau, Cataline, uau! Esti tare.
Jean Calvin, eat your heart out! Nu-i asa, Scotianule?
P. S. Cata, eu merit?
Probabil nu ai inteles, este exact invers fata de predestinare. Si, din cate inteleg, chiar tu sustii asta, adica oamenii sunt alesi la intamplare sa se mantuiasca, se trezesc acolo fara sa fi facut nimic. Ceea ce spun eu e descris in pasajul cu sf. Corneliu Sutasul, citeste cu atentie, eu l-am dat de vreo zece ori pana acum.
Legat de intrebarea ta, depinde doar de tine daca vrei sa meriti. Deocamdata nu ai aflat adevarul, doar un adevar partial. Sfatul meu, poti sa il urmezi sau nu, poate e bun, te rogi sa afli care e adevarul. Deja ai facut un pas, ai cautat adevarul. Despre asta scriam cu meritul, trebuie sa caute mai intai adevarul acea persoana sau sa faca fapte bune. E descris mai detaliat la Sfantul Serafim de Sarov, o sa si caut sa dau iar citatul, doar pentru tine, fac acum un efort sa-l caut. :)
Am gasit: "Astfel Domnul intrebuinteaza toate mijloacele Sale dumnezeiesti pentru a-i darui unui astfel de om, in schimbul faptelor sale bune, sansa de a nu-si pierde rasplata din viata ce va sa vina. Dar pana se sfarseste aceasta viata, trebuie sa punem inceput cu o dreapta credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume sa mantuiasca pe cei pacatosi si care, prin dobandirea de catre noi a harului Duhului Sfant, aduce in inimile noastre Imparatia lui Dumnezeu si ne deschide calea spre castigarea binecuvantarilor vietii ce va veni.
Dar primirea de catre Dumnezeu a faptelor bune care nu sunt savarsite din dragoste de Hristos se limiteaza la aceasta: Ziditorul daruieste mijloacele pentru a le face sa vieze (cf. Evrei 6:1). Sta in puterea omului a le face sa traiasca sau nu."
"Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: "Cel ce nu aduna cu Mine risipeste" (Luca 11:23). Nu ca o fapta buna ar putea fi numita altfel decat agoniseala, caci chiar daca o fapta nu este facuta pentru Hristos, este totusi socotita buna."
Reply With Quote